Dva mrtvé si vyžádalo ruské ostřelování jihoukrajinského Chersonu

 Nejméně dva mrtvé a dva zraněné si vyžádalo ruské ostřelování jihoukrajinského města Cherson. Oznámil to dnes na platformě telegram šéf vojenské správy Chersonské oblasti Oleksandr Prokudin.

„Ruská armáda dnes několik hodin ostřelovala obytnou čtvrť Chersonu,“ uvedl Prokudin. Mimo jiné byla podle něj zasažena místní tržnice a obytný dům.

Už ráno Prokudin informoval o těžkém ostřelování Chersonu, který se ukrajinské armádě podařilo na podzim 2022 osvobodit od ruských okupantů. Rusové údajně ostřelovali Cherson a okolí předchozích 24 hodin z děl, granátometů, dronů i letadel. Dnes podle Prokudina ostřelování v neztenčené míře pokračovalo. Dva lidé byli zabiti a další dva skončili se zraněními v nemocnici.

Rusko vede proti Ukrajině od února 2022 útočnou válku. Ruská armáda přitom často ostřeluje i civilní cíle, jako jsou města a energetická nebo vodohospodářská infrastruktura. Cherson je pod palbou téměř denně, neboť leží v bezprostřední blízkosti fronty, kterou tu tvoří řeka Dněpr.

Krvavá byla pro Ukrajince sobota, kdy při ruském ostřelování ukrajinských obcí zahynulo 13 lidí. Jedenáct obětí, mezi nimiž bylo pět dětí, si vyžádal útok na město Pokrovsk v neokupované části východoukrajinské Doněcké oblasti.

ČTK

  Babiš chce na summitu požádat šéfku Evropské komise o dodatečné množství vakcín na červen

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com