V Davosu pokračuje zasedání WEF, vystoupí von de Leyenová a Zelenskyj

Ve švýcarském letovisku Davos dnes pokračuje zasedání Světového ekonomického fóra (WEF). Projev by dnes měli mimo jiné přednést předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová, ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj či čínský premiér Li Čchiang. V panelové diskusi vystoupí také český ministr zahraničí Jan Lipavský.

Von der Leyenová vystoupí se svým projevem v 11:20. Projev ukrajinského prezidenta Zelenského začíná ve 14:15. Zelenskyj se WEF účastní od vypuknutí války na Ukrajině předloni v únoru poprvé osobně. V minulosti účastníky oslovoval pouze prostřednictvím videoposelství.

Ministr Lipavský se dnes zúčastní panelové diskuze na téma ochrany demokracie před roboty a spiknutími, jež se bude věnovat hrozbám, které pro demokracii představuje zneužití moderních technologií. Panelová diskuse začíná v 17:30.

Lipavský má strávit v Davosu dva dny. Podle ministerstva zahraničí se zde rovněž setká s řadou svých ministerských protějšků, včetně polského ministra zahraničí Radoslawa Sikorského. Jednat bude také se zástupci nevládního a soukromého sektoru.

Letošní 54. zasedání WEF má mít více než 2800 účastníků z podnikatelské, politické a společenské sféry, z toho více než 60 hlav států a vlád. V centru mají být válka mezi Izraelem a teroristickým hnutím Hamás, válka na Ukrajině, globální oteplování či ekonomická témata jako inflace a technologické změny.

ČTK

  Ukrajina podle Ruska zahájila rozsáhlou ofenzivu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com