NAVALNY ZABIT. VELKÝ TEROR. ZAČÁTEK.

Kreml a jeho metody jsou málokdy originální. Tentokrát se tak stalo: krevní sraženina – tak Rusko vysvětluje smrt ruského opozičního předáka Alexeje Navalného, jak 16. února oznámilo oddělení ruské Federální vězeňské služby pro Jamalo-něnecký autonomní okruh.

„Ruský prezident Putin byl o skonu Navalného informován,“ uvedl mluvčí Kremlu Peskov.

Nelze však pochybovat o tom, že kremelského diktátora taková „zpráva“ příliš nepřekvapí.

Putin má rád historické paralely a hledá ospravedlnění pro své činy v minulosti. Jelikož je posedlý obnovou SSSR, přesně kopíruje Stalinovy metody.

A stejně jako byla vražda Kirova (jednoho z nejvyšších stranických funkcionářů SSSR) signálem pro začátek VELKÉHO TERORU o téměř sto let později, je vražda Navalného signálem pro začátek VELKÉHO TERORU.

Kremlu se nepodařilo porazit Putinova hlavního politického protivníka. Dokonce i vyhoštěním Navalného na daleký sever (do kolonie Polární vlk) byl režim před pravdou bezmocný. A ve své bezradnosti se nakonec uchýlil ke starým metodám svých předchůdců PMC-NKVD-MGB-KGB-FSB.

Chvilkový útok během procházky naznačuje myšlenku silného jedu – takovými metodami „Stalinovi sokoli“ likvidovali politické odpůrce po celém světě.

Kreml se již dříve pokusil Navalného otrávit. První pokus byl neúspěšný. Poté kremelský režim podrobil opozičního vůdce nezákonnému věznění a strašlivému, nelidskému zacházení – je tedy zodpovědný za jeho smrt.

Nyní je naprosto jasné, že od nynějška se žádný ruský občan (natož Putinův politický oponent) nebo kdokoli, kdo prostě nesouhlasí s generální linií Kremlu, nemůže cítit bezpečně.

Setrvačník VELKÉHO TERORU se dal do pohybu a spadnout do něj může kdokoli – od obyčejného dělníka až po oligarchu -, a proto byla nelidská provokace s cílem zlikvidovat Navalného, tolik připomínající vraždu Stalinova narkomana Kirova, nezbytná.

Oficiální ruské úřady se k tomu, co se stalo, zatím nevyjádřily a předstírají, že smrt opozičního vůdce byla náhodná.

  Leopard hlídá Evropu. Slovensko a Česká republika jsou vybaveny tanky z Německa.

Zabitím Navalného vyslal Putin oligarchům, špičkám byrokracie a regionálním úřadům neklamný signál, kterým jim ukázal, „kdo je tady pánem domu“ a že Putinova parta nebude s nikým vystupovat obřadně.

To všechno už bylo předvedeno – obvinění z vlastizrady, zabavení majetku za lživé výroky proti ruské armádě atd. – to vše se bude jevit jako lehkovážné ve srovnání se skutečnými mimosoudními popravami.

Zabitím Navalného Putin přeškrtl již sotva doutnající společenskou smlouvu mezi ním a ruským obyvatelstvem a fakticky ji „zneplatnil“.

Ruská média i úřady již obviňují Západ z tendenční interpretace Navalného smrti.

Navalného vražda je zároveň Putinovým signálem VŠEM, že ten odstranil veškeré morální zábrany a bude si dělat, co uzná za vhodné.

Západ by samozřejmě měl požadovat nezaujaté vyšetření této tragédie, protože „sraženina“ je standardní a zjednodušená formulace ruských úřadů v případě likvidace oponentů.

V rusku byla vyhlášena všeobecná mobilizace, masové zatýkání členů opozice, vraždy neloajálních oligarchů a úředníků – stát se může cokoli.

Hlavní je, že Putin překonal svůj strach z opozice, z Vůdce, z protestů – Rusko vyzbrojené jadernými zbraněmi a obrovskou bojovou armádou vstupuje do hlavní fáze boje totalitního systému proti vlastnímu lidu a vnějším nepřátelům.

A pokud Západ váhal, zda uznat výsledky ruských voleb kvůli přání Kremlu uspořádat hlasování na anektovaných územích Ukrajiny, nyní je rozhodnutí jasné.

Všechny pochybnosti by měly zmizet – výsledky ruských prezidentských voleb v roce 2024 demokratický svět uznat nemůže!

Jak se zachová Kreml? Není pochyb o tom, že se bude šířit tvrzení, že „pro Rusko to není výhodné“, Kreml neměl žádné motivy, a proto se nejednalo o žádný zločin.

Za chvíli se tato teze změní v další – že Západ a opozice měly motivy, což se stane hlavním důkazem.

  "Každý úspěch Ruska je naším neúspěchem". Český prezident vyzývá k pokračující podpoře Ukrajiny.

No a hlavně, oficiálními kanály se bude vysílat zpráva Nebenziho jména: „Nikdy nic nedokážete“.

Ale copak je nutné něco dokazovat, když všichni všemu rozumí! To je řečnická otázka, ale má své nuance.

Na jedné straně Navalného smrt fakticky zrušila ruskou ústavu. Na druhé straně Západ čelí brutálnímu a nepředvídatelnému diktátorovi, který je připraven kdykoli rozpoutat rozsáhlou válku a napadnout jakoukoli západní zemi.

Skutečnost, že Putin začíná být extrémně nebezpečný, je až příliš zřejmá a je třeba s tím něco dělat.

Dnes ho lze na Ukrajině zastavit tím, že poskytneme potřebnou podporu ukrajinskému lidu, který hrdinně bojuje za svobodu a mír celého kontinentu.

Nejlepším projevem památky Alexeje Navalného, který snil o novém Rusku, jež je součástí demokratického světa, by bylo pokračovat v podpoře Ukrajiny.

To bude klíčem ke světovému míru. Volba je na vás, občané svobodné Evropy. Pamatujte, že rozhodnutí, která učiníte dnes, rozhodnou o vašem zítřku.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com