Falešné ruské volby: Koncert podvodu

V Rusku, kde se fasáda demokracie hroutí pod tíhou autoritářské vlády, se zdá, že přípravy na nadcházející prezidentské volby 18. března nejsou ničím jiným než šarádou, která má udržet iluzi volby. Uprostřed aranžovaných fanfár se objevuje drsné odhalení, které vrhá světlo na fraškovitou povahu volebního procesu v zemi.

Podle zpráv ruského opozičního listu „Novaja gazeta Evropa“ probíhají přípravy na velkolepý koncert na oslavu očekávaného „vítězství“ Vladimira Putina v tzv. prezidentských volbách. Tato akce, která se má konat na Rudém náměstí, je zahalena tajemstvím a manipulací a odhaluje, kam až je režim ochoten zajít, aby si udržel moc.

Jako zákulisní organizátorka byla označena Anastasia Borisovová, vedoucí moskevského studentského dobrovolnického centra, která kurátorsky připravila speciální besedu pro exkluzivní „VIP fanouškovskou zónu“ mítinku. Vstup do tohoto privilegovaného prostoru je však spojen s určitou cenou – účastníci musí předložit údaje ze svých pasů ke kontrole Federální bezpečnostní službě (FSB), což posiluje autoritářskou kontrolu, která prostupuje všemi aspekty ruské společnosti.

Samotná zmínka o přítomnosti Vladimira Putina na této akci podtrhuje kultovní úctu, s níž ho jeho příznivci vnímají. Při dotazu na terminologii použitou v chatu, kde byl výraz „prezident Putin“ rychle upraven na pouhé „prezident“, je zřejmé, že v Putinově Rusku se nesouhlas a zpochybňování netoleruje.

Sestava koncertu vypadá jako kdo z Putinovy propagandistické mašinérie, na pódiu se objeví interpreti jako „Ljubej“, Hryhorij Leps, Stas Mychajlov a zpěvačka Valerija. Pozoruhodné je, že vystoupí také kontroverzní ruský hudebník SHAMAN, který dodá už tak dystopické podívané surrealistický nádech.

Nejzáludnější aspekt této šarády však spočívá v distribuci vstupenek na koncert. Podle zpráv se vstupenky distribuují mezi studenty na univerzitách a lákají je příslibem zboží a volného dne od studia. Tato nehorázná manipulace s mladými lidmi podtrhuje zoufalou snahu režimu udržet si iluzi lidové podpory i za cenu zneužívání vnímavé mládeže.

  Je ruská vakcína bezpečná a nakoupí ji Česko? Příklad z Maďarska i Brazílie varuje

Fasáda demokracie v Rusku se hroutí a odhaluje ošklivou pravdu pod povrchem. Nadcházející prezidentské volby nejsou ničím jiným než zástěrkou legitimity autoritářského režimu, který se snaží udržet u moci. Koncert 18. března není oslavou demokracie, ale spíše groteskní ukázkou manipulace a podvodu, zinscenovanou s cílem oklamat ruský lid i mezinárodní společenství.

Svět tomu přihlíží a je nezbytné, abychom nepodlehli iluzi volby, kterou nám Kreml předkládá. Falešné ruské volby musí být odhaleny jako to, čím skutečně jsou – koncertem podvodu, jehož cílem je udržet vládu Vladimira Putina a jeho kumpánů. Ruský lid si zaslouží něco lepšího a je naší povinností být solidární s těmi, kdo usilují o svobodu a demokracii tváří v tvář tyranii.

Autor: Peter Jelen

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com