Vlasák po sezoně skončí na pozici sportovního manažera v hokejové Plzni

Tomáš Vlasák skončí 30. dubna po devíti letech jako sportovní manažer hokejistů Plzně. Bývalý vynikající útočník a trojnásobný mistr světa odejde z extraligového klubu, kde nastartoval funkcionářskou kariéru, po vzájemné dohodě. Jak uvedli Západočeši na klubovém webu, roli v jeho rozhodnutí sehrály i osobní důvody.

„Rádi bychom poděkovali Tomášovi za jeho dlouholeté úsilí a oddanost. Jeho práce zanechává hlubokou stopu v plzeňském hokeji a my si uvědomujeme, že nebude snadné vyplnit jeho místo,“ uvedli Plzeňští v prohlášení.

Devětačtyřicetiletý Vlasák, jenž během hráčské kariéry okusil i NHL, pomohl právě Indiánům v roce 2013 k prvnímu titulu klubové historie. Sám tak dosáhl na své jediné zlato v domácí nejvyšší soutěži. Od jeho nástupu do pozice sportovního manažera byli Západočeši za čtyři sezony třikrát třetí. Od nedohrané sezony kvůli covidu ale strádají a letos skončili potřetí za sebou v předkole play off, když podlehli Litvínovu 0:3 na zápasy.

„Práce Tomáše nebyla jednoduchá. Skládat tým v posledních letech je velmi složitá práce, finanční podmínky se stále zvyšují a není tak jednoduché udržet krok. I přes tyto složitosti je velká spousta úspěchů, které jdou právě za Tomášem. Přejeme mu mnoho štěstí, zdraví a úspěchů v jeho další kariéře. U nás v Plzni bude mít vždy otevřené dveře,“ avizoval klub.

Sám Vlasák chtěl uvést na pravou míru spekulace z posledních týdnů ohledně jeho odchodu. „Předně chci zmínit, že z klubu neodcházím z důvodů jakýchkoliv rozepří, nesouhlasů nebo hádek. Vždy jsem si v Plzni vážil toho, že mohu otevřeně říci svůj názor. Ano, je pravda, že jsem nesouhlasil s finálním rozhodnutím jak u některých příchodů, tak také odchodů. Ale to k naší práci patří,“ prohlásil Vlasák.

„Před sezonou došlo ke změně ve vlastnictví klubu, která je pozitivním krokem. Honza Šmucler (spolumajitel, předseda představenstva) se aktivně o hokej v průběhu celé sezony velmi zajímal a já věřím, že mu jeho zápal vydrží i nadále, protože tohle spojení posune plzeňský hokej tam, kam patří. Za mým odchodem jsou osobní důvody a také touha vyzkoušet něco nového. Martin Straka je jedním z nejlepších lidí, které jsem v životě potkat. Chtěl bych mu velmi poděkovat za příležitost, kterou mi dal, nasbíral jsem v Plzni obrovské zkušenosti,“ dodal Vlasák.

  Chicago navzdory 12 bodům Satoranského prohrálo v NBA v Atlantě

Bývalý jeho spoluhráč a v současnosti spolumajitel klubu Martin Straka rozhodnutí Vlasáka respektuje, ale přiznal, že pro něho nebude jednoduché se rozloučit. „Společně jsme toho hodně prožili jak na ledě, tak i mimo něj. Naše pracovní cesty se rozcházejí v dobrém, a i když jsme neměli vždy na věc stejný názor, dokázali jsme najít řešení. Ať už bude Tomášova další kapitola jakákoliv, přeji mu hodně úspěchů a děkuji mu za odvedenou práci,“ řekl Straka.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com