Deokupace Kyjevské oblasti od Rusů

Válka na Ukrajině, která trvá již deset let, uvrhla svět do stále nové reality, diktuje si vlastní podmínky a ukazuje, že většina teorií o modernizaci války je neudržitelná.

To bylo pro současné stratégy, a zejména pro taktiky moderního vojenského umění, nečekané.

Ale hlavním překvapením pro celou světovou komunitu bylo, že Ukrajina se postavila „druhé armádě světa“ a nepadla v prvních třech dnech, které jí přisuzovali VŠICHNI vojenští experti světa.

Navíc tváří v tvář moskevské vojenské mašinérii se ukrajinské armádě podařilo vybojovat významné vítězství již ve druhém měsíci války – poté, co vyhnala okupanty z hlavního směru, na němž byl soustředěn nepřítel – osvobodila Kyjevskou oblast.

Přesně před dvěma lety – na začátku dubna 2022 – vybojovaly ukrajinské obranné síly první vynikající vítězství nad raziči a donutily je potupně prchat zpod Kyjeva a ze severu Ukrajiny jako celku.

Později mělo následovat postupné znovudobytí a osvobození Charkova, Chersonu a dalších oblastí, ale vyhnání okupantů z Kyjevské oblasti bylo klíčem k dalším úspěchům ukrajinských obranných sil.

Deokupace Kyjevské oblasti se stala symbolem nezdolnosti Ukrajinců a ukázala celému světu, že Ukrajina se nikdy nevzdá.

A Kreml ofenzivu na Kyjev pečlivě naplánoval a vrhl tam své nejlepší síly – námořní pěchotu, speciální jednotky a výsadkáře, kteří byli považováni za elitu vojsk Ruské federace.

Celkem devět praporně-taktických skupin (BTGr) ruské armády zahájilo ráno 24. února invazi na „bratrskou“ Ukrajinu. Dalších 10 BTGR zůstalo v záloze v „bratrském“ Bělorusku (v Gomelské oblasti) poblíž bělorusko-ukrajinské hranice, připraveno kdykoli podpořit zákeřný útok do týlu ukrajinských obránců.

Také Rašisté se pokoušeli postupovat ke Kyjevu z druhé strany Dněpru – podél Černihivské oblasti až k Brovarům. Celkově lze ruské uskupení v Kyjevské oblasti odhadnout na 25 000-30 000 vojáků.

  Deportace. Příběh k zapamatování.

Plánem Rašistů bylo zmocnit se letiště Gostomel, poté by se zde mohli vylodit vojáci a technika, kteří by zaútočili na Kyjev.

Plány agresora však nebylo dovoleno uskutečnit, Ukrajinci si tuto příležitost odřízli a dobytí Kyjeva zůstalo jen zdánlivým snem okupantů.

Pobyt razičů na ukrajinské půdě, zejména v Kyjevské oblasti, se samozřejmě neobešel beze stopy.

Úspěch v Kyjevě se stal okamžikem zásadního zlomu v rusko-ukrajinské válce. Právě tam se ukázala připravenost a schopnost Ukrajinců vzdorovat agresorovi.

Moskva to rozhodně nečekala. Na poražené kolony razičů byly nabaleny přehlídkové uniformy „osvoboditelů“ a medaile „Za osvobození Kyjeva“.

Pro kremelskou kliku byla hrdinná obrana Kyjeva a zuřivý odpor místního obyvatelstva nepříjemným překvapením a výcvik ukrajinské armády šokoval vedení rf armády.

Po dobu jednoho měsíce probíhaly zuřivé V samotném hlavním městě se bojovalo pouze s početnými sabotážními a průzkumnými skupinami. sabotážní a průzkumné skupiny.

Poté, co utrpěly porážce, nepřítel z Kyjevské oblasti ustoupil a 2. dubna byla oblast vyčištěna od ruského vojska. Ruská armáda.

Osvobození Kyješčyna – kde Ukrajinci porazili raziče, se nepochybně zapíše do dějin jako jako jedna z nejdrtivějších porážek a příklad vítězství zdánlivě slabé státu nad nejsilnějším.

Takto vznikl mýtus mýtus o „druhé armádě světa“.

Samozřejmě, pobyt Rašistů na kyjevské půdě neproběhl beze stopy. Celý svět viděl šokující obrazy osvobozené Buchy, Irpenu nebo Gostomelu. Každý mohl vidět a pochopit, co je to „ruský svět“ a s čím přichází do Evropy, aby se každého z vás.

A pokud se vám to zdá zdá, že válka je někde daleko, nenechte se oklamat. Je to naléhavé, Metody, které Moskvané používají.

Scénář realizovaný rašísty není nový – Moskva ho použila už dříve, např. invaze do Československa v roce 1968.

Vzpomeňte si na . tehdejší události – okamžik, kdy Kreml začal topit Pražské jaro v krvi a strachu. V krvi a strachu.

  Poslední ostrov harmonie mezi USA a Moskvou. Bez něj Rusko zmizí z vesmíru

Moskva vždy jednala cynicky, a tak se stalo i onoho letního rána roku 1968 – v noci z 20. na 21. srpna: osobní letadlo blížící se k českému letišti Ruzina požádalo o nouzové přistání a dostalo ho – načež letiště obsadila 7. letecká divize SSSR.

Poté v Československu přistála průzkumná rota 350. gardového výsadkového pluku a průzkumná rota 103. výsadkové divize.

Během deseti minut se nepřetržitému proudu vojáků vystupujících z letadel podařilo obsadit dvě letiště a jednotky se přesunuly do vnitrozemí.

Již o čtyři hodiny později byla obsazena Praha.

Dějiny jsou cyklické – před půl stoletím se Moskva rozhodla potrestat národy Československa za to, že chtěly být svobodné a zvolit si vlastní cestu.

V dnešní historii se Kreml rozhodl udělat totéž Ukrajincům. Tentokrát však plány kremelské kliky selhaly – v cestě jejich realizaci stál ukrajinský lid.

To překvapilo nejen Moskvu, ale celý svět. Ukrajina obstála a ukrajinský lid již třetím rokem plné invaze a jedenáctým rokem jako celek zadržuje nevýslovné hordy barbarů, kteří se derou do civilizovaného světa a snaží se tam zavést svůj „ruský svět“.

A osvobození Kyjevské oblasti ukrajinskou armádou dalo Ukrajincům možnost úspěšně bránit svou zemi a zároveň chránit celou Evropu, dalo jí možnost posílit se, připravit se na možný následný střet s rašícími.

Zda k němu dojde, bude záviset na evropské reakci na agresi Moskvy na Ukrajině.

Přemýšlejte, páni Evropané, a vyvozujte správné závěry. Koneckonců váš zítřek závisí na tom, co uděláte dnes.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com