Mobilizovaní Rusové se už vracejí v rakvích – po pár dnech výcviku je z mladíků kořist pro děla

Špatně vybavení noví ruští vojáci, navíc s pouhými pár dny vojenského výcviku, podle všeho v hojném počtu umírají v bojích na Ukrajině. Dokonce se ozývají hlasy, že tito chlapci, mnozí jsou totiž opravdu dosti mladých ročníků, se stávají velice snadným terčem pro nepřátelské rakety. Je tedy jasné, že ruská mobilizace, jejíž cílem bylo rychle získání zpět původního počtu vojáků, je zatím neúspěšná.

Nemluvě o tom, že celá řada mobilizací povolaných Rusů ze země stihla utéci do vedlejších států. Dokonce situace je pro Rusy natolik špatná, že nemají zkušené vojáky, proto se i v předních liniích začali objevovat tito nováčci s krátkým a nedostatečným výcvikem. Aby toho nebylo málo, tak ruští vojáci si na sociálních sítích začínají stěžovat na nevyhovující životní podmínky na frontě, což opět nepřidává na důvěryhodnosti funkčnosti ruské armády.

Mobilizace nemá vůbec tak dobrý efekt, jak si ruská vláda slibovala

Vůbec nejlépe situaci kolem nově rekrutovaných ruských vojáků popsal expert na ruské ozbrojené síly William Alberque, který prohlásil, že ruští velitelé jim v nejlepším případě dávají základy a v nejhorším vůbec nic a rovnou je vrhají do boje. Není se pak tedy vůbec čemu divit, že se poté stávají lehkou kořistí – de facto si tím tedy ruská armáda sama ubližuje. Je to patrné i na tom, že ukrajinská armáda nadále pokračuje v pokroku blíže k ruským hranicím.

Očekávání od této mobilizace přitom bylo velká. V září potom, co Rusko utrpělo těžké ztráty proti ukrajinským ozbrojeným silám, se prezident Vladimir Putin rozhodl oznámit částečnou mobilizaci armády, jež měla přinést až 300 000 nových mužů. Realita je ale sotva nadpoloviční, proto v posledních dnech dochází i k násilnému odvlékání mobilizací povolaných mužů.

  Kremlinský „humanitární“ projekt: z Ruska s nenávistí

Autor: Dana Markova

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com