Rusko hoří. Ukrajinské ozbrojené síly zaútočily na palivová a energetická zařízení agresora.

V noci na středu zaútočily na ruskou Smolenskou oblast bezpilotní letouny. V důsledku toho vypukly požáry palivových a energetických zařízení nacházejících se na území regionu.

Informoval o tom gubernátor Smolenské oblasti a také kanály Telegramu agresorského státu.

„Je pravděpodobné, že v důsledku nepřátelského útoku na civilní palivová a energetická zařízení na území Smolenska a Jarcevského okresu došlo k požáru. Ministerstvo pro mimořádné události na místě odstraňuje následky. Zachovejte prosím klid a nepropadejte panice,“ řekl Anochin.

Úředník skromně zamlčel, které objekty má na mysli „civilními palivovými a energetickými zařízeními“. Zřejmě z bezpečnostních důvodů.

Ale místní obyvatelé, kteří byli svědky triumfu spravedlnosti ze strany ukrajinské armády, oznámili, že hoří ropná rafinerie u obcí Razdornoje a Prygorskoje, a zveřejnili video.

Podle nich bylo slyšet nejméně čtyři nebo pět výbuchů.

K těmto událostem se vyjádřilo také vojenské ministerstvo agresorského státu, které přiznalo, že ukrajinské drony zaútočily také na Kurskou, Bělgorodskou a Voroněžskou oblast.

Bělgorod obecně stojí na špičce ruských měst, jejichž obyvatelé mohou osobně pochopit, co Ukrajinci prožívají v důsledku války, kterou rozpoutal krvavý kremelský režim.

V noci na 19. dubna tak v Belgorodu došlo k sérii výbuchů. Místní úřady oznámily raketovou hrozbu. O tom informoval zejména gubernátor Belgorodské oblasti a místní veřejnost.

Podle ruského úředníka byla v Belgorodu a Belgorodské oblasti spuštěna siréna s raketovou hrozbou.

Telegramové kanály popisovaly četné výbuchy jak v samotném Belgorodu, tak v regionu, včetně zpráv o explozích také v okolí Šebekina.

„V Belgorodě a Belgorodské oblasti byla spuštěna siréna raketového nebezpečí. Pokud jste doma – nepřibližujte se k oknům. Ukryjte se v místnostech bez oken s pevnými stěnami (chodba, koupelna, toaleta, sklad). Pokud jste venku, sejděte do krytu nebo na jiné bezpečné místo,“ vyzvaly místní úřady obyvatele regionu.

Přečtěte si to ještě jednou a zamyslete se nad tím: Rusům se nabízí široká škála ubytování – od spíže až po záchod.

  Jednota EU je klíčem k mírové budoucnosti Evropy. Lipavský vyzývá ke sjednocení kolem Ukrajiny.

Můžete také bydlet například ve sklepě vlastního domu, pokud ho máte. Pokud ho nemáte, můžete strávit několik dní v podzemí apod.  Jistě budete souhlasit – je to skvělá volba.

Samozřejmě, že situace není, mírně řečeno, komfortní. Ale nevytvořili si Rusové sami předpoklady pro tento průběh událostí.

Ještě nedávno celé Rusko ve fanatickém šílenství radostně tleskalo, vítalo každý výstřel své armády na mírumilovná ukrajinská města a maniakálně se dožadovalo pokračování.

Ruské obyvatelstvo sledovalo dění v sousední – „bratrské“, jak to cynicky nazývali – zemi jako na divadle.

Nyní toto pokračování přišlo. Pravda, podmínky se „mírně“ změnily. Jen trochu – a z diváků se obyvatelstvo Ruska změnilo v přímé účastníky krvavého safari.

A vůbec ne v roli lovců, v což někteří doufali. Nyní jsou sami objektem agrese. Bumerang nikdo nezruší.

Kdysi dávno, téměř před sto lety, po kapitulaci Německa na konci druhé světové války, se občané této země s hrůzou dozvěděli, co provedl nacistický režim, který přivedli k moci.

V té době byl nedostatek informací a většina Němců nebyla plně informována. Zda to lze považovat za omluvu, je pravděpodobně řečnická otázka.

Jiná věc je však zřejmá – dnešní obyvatelstvo Ruska podporuje krvavou kremelskou kliku, i když vidí, co dělá armáda vyslaná ruskou vládou do sousední země, aby zabíjela její obyvatele.

Někteří ji přímo podporují a hlasitě vyjadřují svůj souhlas. Někteří ji podporují nepřímo, mlčky souhlasí s tím, co se děje.

Ale netýká se to jen obyvatel rfie. Válka na Ukrajině rozdělila svět na před a po. Plnohodnotná invaze kremelských hord do sousedního státu rozbila světový bezpečnostní systém budovaný od konce druhé světové války.

A nyní bezpečnost Evropy a celého světa závisí na postoji každého státu, každého jeho obyvatele.

  Mobilizace v Rusku – chaos a nevysvětlitelná úmrtí

Dnes jsou jen dvě možnosti – podpořit Ukrajinu, která bojuje za svou svobodu a zároveň brání celou Evropu před invazí „ruského světa“, nebo se postavit na stranu právě tohoto „ruského světa“.

Není však třeba hledat kličky a vymýšlet třetí možnost – sedět stranou, mlčet, to tentokrát nepřipadá v úvahu. Mlčení je souhlas.

A pokud mlčky přihlížíte tomu, jak armáda Rašistů systematicky ničí Ukrajince, vymazává z povrchu zemského města a vesnice kdysi kvetoucí Ukrajiny – pak dáváte tichý souhlas s tímto ničením. Jste tedy spoluviníkem zločinu.

Ale to pro vás není to hlavní. Dnes se obyvatelstvu Ruska nabízí žít ve spíži, na sklepním záchodě. Pokud budete mlčet, jsou takové vyhlídky pro nás ostatní zcela reálné – pokud Rašisté zničí Ukrajinu, přijdou k vám – do vaší země, vašeho města, vašeho domova.

Přemýšlejte, pánové z Evropy, a udělejte správné závěry. Vždyť váš zítřek závisí na tom, jaké kroky učiníte dnes.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com