Pastrňák pomohl Bostonu k mečbolu, konec sezony odvrátili Islanders i Tampa Bay

David Pastrňák přispěl v prvním kole play off NHL gólem k výhře Bostonu 3:1 v Torontu a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. U branky českého hokejisty asistoval Pavel Zacha a Bruins vedou v sérii 3:1. Martin Nečas přihrál na jeden gól Caroliny, která ale podlehla na ledě New Yorku Islanders 2:3 ve druhém prodloužení a vyhrává už jen 3:1 na zápasy. Konec sezony odvrátila Tampa Bay, která porazila Floridu 6:3 a snížila stav série na 1:3.

Boston vedl 3:0. Skóre otevřel v 16. minutě James van Riemsdyk bekhendovým blafákem. Zhruba v polovině zápasu zvýšil v přesilové hře Brad Marchand, který vstřelil 56. gól v play off a vytvořil tím nový klubový rekord. V čele historických statistik překonal Cama Neelyho. Lídr týmu připravil ve 40. minutě i třetí gól. Marchand si obhodil obránce, čímž vytvořil situaci dva na gólmana, a přihrál před odkrytou branku Pastrňákovi.

Toronto vstoupilo do třetí třetiny bez Austona Matthewse. Nejlepší střelec základní části odstoupil kvůli blíže nespecifikovanému zranění. Kanadský klub učinil i změnu v brankovišti. Ilju Samsonova, který kryl 17 střel, nahradil Joseph Woll. Zápas už jen zdramatizoval ve 46. minutě z dorážky Mitchell Marner.

Islanders otočili z 0:1 na 2:1, ale v 55. minutě využila Carolina podruhé v zápase přesilovou hru. Na začátku kombinace, která vedla k vyrovnání, stál Martin Nečas. Český útočník poslal puk z levého kruhu do pravého a Teuvo Teräväinen přihrál na hranici brankoviště, kam jej do sítě usměrnil Stefan Noesen.

S domácími gól neotřásl a pod hrozbou vyřazení byli v prodloužení aktivnější. Snahu Islanders korunoval v čase 81:24 tečí Mathew Barzal, který v zápase skóroval dvakrát. Tým z New Yorku podržel i gólman Semjon Varlamov, který kryl 42 střel.

Konec sezony odvrátila také Tampa Bay, která vedla už v 16. minutě 3:0. Florida sice snížila ve druhé třetině na 4:3, ale větší drama domácí nedopustili. Hlavními strůjci výhry se stali Brandon Hagel a Steven Stamkos, kteří vstřelili shodně dva góly.

  Hokejisté Finska slaví zlato, ve finále zdolali Kanadu v prodloužení

1. kolo play off NHL:

Západní konference – 3. zápas:

Utkání Vegas – Dallas se ještě hraje.

Východní konference – 4. zápasy:

Tampa Bay – Florida 6:3 (stav série: 1:3), Toronto – Boston 1:3 (stav série: 1:3), New York Islanders – Carolina 3:2 ve druhém prodl. (stav série: 1:3)

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com