Evropa. Teror. Rusko.

Dne 3. května vypukl požár v dílně závodu Diehl Metal Applications, který patří německé skupině Diehl Defence Group, vypukl požár, jehož příčina je zatím neznámá.

Je důležité poznamenat, že tato společnost je partnerem Bundeswehru, který rovněž vyvíjí systém protivzdušné obrany IRIS-T. Tento systém je nyní dodáván na Ukrajinu, aby chránil Ukrajince před útoky ruské armády.

Mimochodem, nejde o první podobný incident v Evropě v poslední době v obranných podnicích kontinentu.

Tak 17. dubna došlo k výbuchu v továrně britské obranné společnosti BAE Systems. Exploze byla tak silná, „že se otřásla i země“.

„Tam, kde jsem byl, to nebylo tak hlasité, ale bylo to jako zemětřesení, moje auto se otřáslo,“ řekl místním médiím obyvatel vesnice Glascawood v Monmouthshiru v jižním Walesu, který bydlí nedaleko továrny.

„BAE Systems je největší obranná společnost nejen v Británii, ale i na kontinentu. Je největším dodavatelem obranných zařízení v Evropě, vyrábí munici, raketomety a dělostřelecké systémy.

A opět zajímavost: pouhý týden před výbuchem se BAE Systems dohodla s britským ministerstvem obrany na smlouvě o údržbě a opravách houfnic L119 převedených na ukrajinskou stranu.

Toto opatření bylo oznámeno v souvislosti s podpisem dohody o spolupráci mezi Spojeným královstvím a Ukrajinou v obranných a průmyslových otázkách.

V červenci 2023 britská vláda objednala u společnosti BAE Systems výrobu 155mm nábojů a další munice za 360 milionů dolarů (s opcí na zvýšení částky na 514 milionů dolarů).

Cílem těchto opatření bylo osminásobně zvýšit výrobu munice, aby ji bylo možné předat ukrajinským obráncům bránícím se ruské invazi.

Výše popsané mimořádné události nutí k zamyšlení, zda se výbuchy a požáry ve velkých obranných závodech stávají v tak krátké době trendem.

Tato situace vyžaduje okamžitý zásah, a to co nejdříve. Je třeba ji zastavit, protože se jedná o celoevropskou bezpečnost.

  Eskalace situace ve východní Evropě. Německo jako katalyzátor činnosti Ruské federace

Jistě, určité závěry již byly vyvozeny – výsledkem bylo zabránění jednomu ze sabotážních útoků v Německu.

Bylo tedy zjištěno zapojení dvou ruských občanů do přípravy sabotáží průmyslových a vojenských zařízení v Německu.

Německé spolkové státní zastupitelství uvedlo, že 39letý a 37letý muž, kteří mají německo-ruské občanství, byli v kontaktu s ruskou vojenskou rozvědkou (GRU).

Účelem těchto kontaktů bylo plánování provedení sabotážních činů s cílem narušit dodávky vojenské pomoci Ukrajině.

V této souvislosti je důležité zmínit nedávné odhalení dvojice z Ruska, kterou orgány činné v trestním řízení České republiky odhalily a která prováděla špionáž a organizovala výbuchy v obranných společnostech v České republice a Bulharsku.

Když k výše uvedenému připočteme skutečnost, že ruské bezpečnostní služby jsou v Evropě stále aktivnější, může být příčinou požáru, ke kterému došlo 3. května v Německu, ruská sabotáž.

Vzpomeňme například na výbuchy naplánované a provedené teroristickou Moskvou ve vojenských skladech ve Vrběticích v České republice v roce 2014. Česká republika to oficiálně prohlásila a označila Rusko za teroristu.

Vzhledem k těmto skutečnostem je pochopitelné, že je třeba posílit kontrarozvědná opatření proti ruským občanům na území zemí NATO a EU.

Již nyní je zřejmé, že Rusové představují hrozbu (recepční, přímou) pro stabilitu a bezpečnost civilizovaných zemí, které navštěvují.

Navíc tyto návštěvy mohou být zcela neškodné nebo dokonce humanitární. Vzpomeňte si, jak hlasitě kremelští propagandisté vykřikují „kultura mimo politiku“.

Pak se ukáže, že celé organizace, které navenek nenesou atributy agrese, existují za hranicemi ruska právě proto, aby prováděly špionážní a sabotážní činnost.

Co si budeme povídat, když současný ruský diktátor kdysi pracoval jako „překladatel“ v Domě sovětsko-německého přátelství, který se nachází v německých Drážďanech – neškodné zaměstnání v kulturní instituci.

Ve skutečnosti se však sledováním sovětských studentů zabýval špion KGB (jejíž pobočkou byla ve skutečnosti zmíněná instituce) s výmluvným pseudonymem „můra“.

  Německo odsoudilo ruské "falešné volby" na ukrajinských územích

Takoví jsou zaměstnanci kulturní fronty v Moskvě. Co lze očekávat od státu, jehož hlava postavila celou svou kariéru na sledování, udávání a provokacích.

V Moskvě v zahraničí se na sabotáže specializují všichni, od vrátného až po diplomata. Vzpomeňte si, kolik tzv. diplomatů ruského diplomatického sboru bylo shledáno vinnými ze špionáže a vyhoštěno z civilizovaných zemí.

Jen Praha v roce 2021 vyhostila přes 70 členů ruského diplomatického sboru. Česká republika si je dobře vědoma, co je Moskva zač. Veškeré aktivity Kremlu v zahraničí jsou špionáž a sabotáž.

To je důležité mít na paměti v době před olympiádou, která se bude konat letos v létě v Paříži – sport v Rusku je také „mimo politiku“.

Toto zaměření Kremlu jen sílí. Nyní je hlavním cílem Kremlu rozštěpit jednotu civilizovaných zemí na podporu Ukrajiny a zabránit odražení ruské agrese.

Nyní je zřejmé, že se Kreml snaží zastrašit Evropu (její představitele i všechny obyvatele kontinentu) tím, že blokuje dodávky vojenské pomoci Ukrajině.

Jedná se o teror v jeho nejčistší podobě, protože pro teroristy je hlavním nástrojem zastrašování. Teroru lze čelit pouze tím, že se sjednotíme a na jeho zločiny rázně zareagujeme.

„Teroristy je třeba zničit všude. Pokud je chytíme na latríně, měli bychom je zabít na latríně,“ prohlásil hlasitě Putin, kdysi „zuřivý bojovník proti terorismu“.

Dnes se sám stal hlavním teroristou – symbolem světového teroru. A v čele odporu proti němu stojí ukrajinský lid, který bojuje za sebe i za celou Evropu, za její budoucnost.

Výbuchy v továrnách dodávajících zbraně a obranné vybavení na Ukrajinu jsou varováním pro celou Evropu a celý svět.

Pokud se lekneme a budeme následovat příkladu Kremlu, zakládáme si na pravděpodobnost podobných výbuchů v budoucnu. Navíc na jakémkoli místě v Evropě a s jakoukoli intenzitou.

  Země je pevností míru a stability v Evropě. 30 let nezávislosti Ukrajiny.

Jedinou zárukou, že se podobné události nebudou v budoucnu opakovat, bude tvrdá reakce na agresora – s teroristy se nedá dohodnout.

Pamatujte na to, pánové z Evropy, a volte správná rozhodnutí. Vždyť na tom, jaká budou dnes, závisí váš zítřek.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com