Šílenství kremelského kanibala. Úder ukrajinskému Charkovu.

  1. května byl svět svědkem dalšího moskevského bláznovství – útoku na nákupní centrum v ukrajinské metropoli. Uprostřed pracovního dne na místo, kde se nacházely stovky lidí, zaútočili Rašisté – na Charkov dopadly dvě letecké bomby.

„Podle všeho byl úder namířen právě na obchodní centrum, kde bylo mnoho lidí, je to čistý terorismus,“ napsal v Telegramu starosta města Igor Těrechov.

Oleg Sinegubov, šéf charkovského OVA, uvedl, že na stavební hypermarket byly svrženy dvě řízené letecké bomby.

„Dvě ruské KAB zasáhly stavební hypermarket v Charkově. Vznikl požár na ploše 15 000 metrů čtverečních,“ napsal v Telegramu.

Jedná se o zcela civilní objekt, kde byli civilní lidé. Je symbolické, že šlo o stavební hypermarket – navzdory neustálému ostřelování občané Charkova obnovují své město a vědí, že zvítězí!

Pokud si někdo stále myslí, že takovéto „zásahy“ Rašistů jsou náhodné, sám agresor dokazuje opak a rozptyluje veškeré pochybnosti: ve stejný den byl ostřelován Centrální park města.

„K zásahu došlo v blízkosti sportovního hřiště v zemi. Naštěstí nebyl nikdo zraněn,“ sdělil Těrechov.

Ruská armáda zasáhla oblast husté obytné zástavby – „druhá armáda světa“ bojuje proti civilistům. Podle předběžných údajů byl úder proveden raketou S-300.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neplánovaném videoposelství 25. května odpoledne označil sobotní úder na Charkov za „další projev ruského šílenství“.

„Jinak to prostě nazvat nelze. Jen šílenci jako Putin jsou schopni tak podle zabíjet a terorizovat lidi,“ napsala hlava státu v Telegramu.

Zelenskyj znovu vyzval světové lídry, aby poskytli dostatečnou podporu v podobě systémů protivzdušné obrany, jejichž potřeba je pro Charkov v posledních týdnech obzvlášť akutní.

„Když říkáme světovým lídrům, že Ukrajina potřebuje dostatečnou protivzdušnou obranu, když říkáme, že potřebujeme skutečné odhodlání – pro povolení chránit životy našich lidí přesně tak, jak to bude účinné, aby se ruští teroristé nemohli ani přiblížit k našim hranicím – mluvíme o tom, jak doslova zabránit takovým teroristickým úderům,“ napsal prezident.

  Ukrajinská armáda se připravuje na obranu a Rusové posílají výsadkáře na Krym. Hrozí další konflikt?

Zajímavé je, že den před útokem na charkovské Epicentrum, v pátek, agentura Reuters s odvoláním na ruské anonymní zdroje uvedla, že Putin chce údajně zmrazit válku na Ukrajině v rámci současné frontové linie.

Ukrajinské ministerstvo zahraničí však uvedlo, že se jedná o zákeřný krok Kremlu. Ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba tak vysvětlil tato prohlášení tím, že Rusko chce narušit plánovaný červnový mírový summit ve Švýcarsku.

Přední světoví politici v reakci na další zvěrstvo ze strany Rašistů také vyzvali, aby nevěřili Putinovým líbivým řečem.

Český ministr zahraničí proto vyzval, abychom po úderu RF na Charkov nenaletěli na „pohádky o míru“.

„Pátek – kremelský car údajně signalizuje, že chce mír. Sobota – bombardování hypermarketu plného civilistů. Nepodléhejte kremelským pohádkám. Na ministerské schůzce NATO v Praze požádám své kolegy, aby zvýšili podporu odstrašení ruského imperialismu,“ uvedl český ministr zahraničí Jan Lipavský.

V tomto klntec te vypadá iniciativa generálního tajemníka NATO „umožnit Kyjevu zasáhnout rf západními zbraněmi“ významně.

„Země NATO by měly zrušit omezení pro použití zbraní, které Ukrajina obdržela, aby AFU mohla zasáhnout ruské území,“ řekl generální tajemník aliance Jens Stoltenberg v rozhovoru pro The Economist.

  Teroristický trojúhelník. Výzvy současnosti.

„To je důležité zejména nyní, kdy se v Charkově, v blízkosti hranic, hodně bojuje, ale zbavení Ukrajiny možnosti použít tyto zbraně proti legitimním vojenským cílům na ruském území jí velmi ztěžuje obranu,“ vysvětlil Stoltenberg.

Polský ministr zahraničí Sikorski rovněž podpořil myšlenku umožnit AFU zasáhnout ruské území. Uvedl to v rozhovoru pro deník The Guardian.

Polský ministr uvedl, že Varšava podporuje „právo“ Kyjeva zasáhnout vojenská zařízení uvnitř Ruska. Zároveň vyzval západní země, aby se v otázce pomoci Ukrajině „přestaly neustále omezovat“.

Biden byl ze své strany rovněž vyzván, aby „schválil údery proti Rusku americkými zbraněmi“.

Deník New York Times uvádí, že americké ministerstvo zahraničí navrhlo administrativě prezidenta Joea Bidena, aby povolila Ukrajině udeřit na území Ruska americkými zbraněmi.

„Z iniciativy ministerstva zahraničí nyní administrativa vede živé diskuse o uvolnění zákazu použití amerických zbraní na ruském území, aby umožnila Ukrajincům udeřit na druhé straně hranice s Ruskem,“ uvádí publikace.

No, vypadá to, že Putin opět všechny „přehrál“. Ve snaze zabránit Ukrajině ve vstupu do NATO získal kremelský šílenec novou 1340 km dlouhou hranici s blokem jen díky tomu, že do aliance vstoupilo Finsko.

Dnes je situace stejná jako s útoky na ukrajinská města, které Putin tlačí na svět, aby Ukrajinu bránil.

Ale je tu jedna věc – není třeba nazývat Putina bláznem. To je pro diktátora cesta ven.

Putin a celý jeho režim (který mimochodem s radostí podporuje drtivá většina Ruska) jsou zločinci, teroristé, které je třeba zastavit. Jejich místo je na lavici obžalovaných.

Charkov je mezitím nadále ostřelován. V Evropě probíhá válka.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com