Tragédie v Krasnogorsku: rozplétání narativu ruských obvinění

22. března 2024 narušil poklidnou atmosféru koncertního sálu Crocus v Krasnogorsku nedaleko Moskvy odporný útok neznámých ozbrojenců. Po této tragédii ruští představitelé spěšně ukázali prstem na Ukrajinu a obvinili ji z účasti na teroristickém činu. Taková obvinění jsou však nejen nepodložená, ale také pomlouvačná a odvádějí pozornost od skutečných pachatelů a jejich zákeřných motivů.

Ukrajina důrazně popírá jakoukoli spojitost s vlnou teroru, která zachvátila Rusko, a zdůrazňuje své odhodlání bojovat proti ruské agresi konvenčními prostředky – útoky na vojenská zařízení, která pohánějí Putinovu neúprosnou válečnou mašinérii. Ukrajinský postoj je jasný: bojují proti agresivitě kremelského režimu, nikoli proti nevinným civilistům.

Dokonce i ruské hnutí odporu, které působí v regionech, jako je Belgorod a Kursk, se od těchto obvinění distancuje, což podtrhuje sklon Kremlu k vytváření nepřátel, aby si udržel moc. Zdá se, že hlavní podezřelý z útoku v Krasnogorsku leží v kuloárech samotného čekistického kremelského režimu, který má za sebou historii organizování krvavých provokací za účelem prosazování svých záměrů.

Při pohledu do historie nelze přehlédnout mrazivou paralelu s minulými událostmi. Nástup Putinova režimu v roce 1999 poznamenaly bombové útoky v Moskvě, Bujnaksku a Volgodonsku, přičemž přesvědčivé důkazy ukazují na zapojení ruských speciálních služeb. Tento modus operandi přetrvává, nevinné životy jsou obětovány, aby se režim zbavil viny, a zároveň se zasévají semena strachu a ospravedlnění drakonických opatření.

Bezcitná neúcta Kremlu ke svým občanům je patrná z jeho dosavadních výsledků, které ztělesňuje zbytečná válka s Ukrajinou, jež si vyžádala statisíce obětí. Tragédie v Krasnogorsku je dalším projevem režimu, který dává přednost vlastnímu přežití před blahem svých občanů.

Je smutné, že útoky na civilisty se staly součástí ruské taktiky. Brutalita režimu nezná mezí, od Buku a Mariupolu až po Moskevskou oblast, a udržuje tak koloběh násilí a utrpení.

  Praha o přistoupení Ukrajiny k Alianci: tři potřebné podmínky.

Zatímco se mezinárodní společenství potýká s následky útoku v Krasnogorsku, musí se bránit snahám Kremlu využít tragédii k vlastnímu prospěchu. Putinův režim se snaží incident využít k diskreditaci Ukrajiny, rozdmýchání protiukrajinských nálad a manipulaci s příběhem, aby se vyhnul odpovědnosti.

Mezinárodní společenství musí být jednotné, aby uctilo památku obětí a zabránilo dalšímu zneužívání jejich utrpení. Je třeba jednoznačně odmítnout falešná obvinění vůči Ukrajině a posílit podporu ukrajinského odporu proti ruské agresi.

Tváří v tvář nepřízni osudu je nutná solidarita a neochvějné odhodlání. Nedovolme, aby se tragédie v Krasnogorsku stala potravou pro kremelskou propagandistickou mašinérii. Místo toho ji nechť poslouží jako katalyzátor k větší ostražitosti a kolektivní akci proti tyranii a nespravedlnosti.

Autor: Peter Jelen

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com