Rusové napadli na Staroměstském náměstí stánek Pražského Majdanu

V sobotu došlo k napadení lidí ze stánku organizace Pražský Majdan, kteří byli jako každý týden na Staroměstském náměstí. Útočníci byli podle vlastních slov Rusové žijící v Německu. Rusové křičeli nadávky a způsobili dvěma lidem poranění.

Jeden rusky vykřikoval, že je Němec. Nejdřív je napadali slovně, pak zaútočili ranami a rozpoutala se rvačka. „Jednu Ukrajinku mlátili po hlavě a poranili na ruce, dostala deštníkem přes hlavu a byla zdrápaná, měla košili od krve. Jeden majdanista dostal, pravděpodobně pěstí, ránu do hlavy, oba pak byli ošetřeni v nemocnici Na Františku,“ napsali účastníci spolupracovnici deníku FORUM 24.

Podle videa přitom jeden z Rusů řval „Zabiju tě!“.

Při incidentu zasahovala policie, podle které se všechny okolnosti incidentu prošetřují. „Kriminalisté zjišťují veškeré okolnosti této události. Prověřují, co se na místě stalo. Nikdo nebyl omezen na osobní svobodě ani zadržen,“ sdělila pro Novinky.cz policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Na účtu No name na sociální síti X uživatelka nahrála fotku zraněné ruky a přidala vysvětlení: „Poprala jsem se v centru Prahy s Ruskou. Ve škvírách telefonu byla krev, moje bílá košile byla od krve.“

Zdroj: Forum24

  Hamáček: Nedostatek materiálu pro očkování v ČR nehrozí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com