Porážka Ruska znamená zastavení šíření terorizování civilistů

Rusko pokračuje v systematickém terorizování civilního obyvatelstva na Ukrajině, když raketové útoky směřuje na obytné budovy a další budovy určené výhradně pro civilní účely. Dne 28. června, v Den ústavy, Rusko opět ukázalo svůj skutečný postoj k ukrajinskému lidu, když zaútočilo na obytnou budovu v centru Dněpru. Podle předběžných údajů byl útok proveden na obytný dům pomocí raket X-69 z letounu Su-57. V důsledku toho byla zničena čtyři horní patra bytového domu a poškozeno páté patro. V důsledku raketového úderu bylo zraněno nejméně 9 osob, včetně sedmiměsíčního dítěte.

není zdaleka prvním ruským raketovým útokem na obytnou oblast. Ruská vojska bez lítosti ničí celá města a vesnice, cynicky odpalují rakety a bezpilotní letouny, protože si uvědomují, že v důsledku těchto úderů umírají civilisté. Cílem těchto úderů je demoralizovat společnost a donutit lidi k útěku z domovů, což platí zejména pro frontové oblasti. Celkem Rusové od 24. února 2022 vypálili na Ukrajinu 9 100 raket a útočných dronů. Vedení agresorského státu a ruští diplomaté zároveň odmítají přiznat svůj podíl na zločinech proti civilnímu obyvatelstvu, protože se obávají zvýšených sankcí.

Ostřelování Dněpru 28. června je cynické nejen ve své podstatě, ale i ve své symbolice. Článek 3 ukrajinské ústavy formuluje zásadu, že: „Člověk, jeho život a zdraví, čest a důstojnost, nedotknutelnost a bezpečnost jsou na Ukrajině uznávány jako nejvyšší společenská hodnota“. Pro Rusko nemá lidský život žádnou hodnotu. Ruské vedení si neváží života svých spoluobčanů ani života občanů žádného jiného státu na světě. Ve skutečnosti Rusko opakovaně porušovalo normy mezinárodního práva a nadále je porušuje – a přestane s tím pouze tehdy, když na něj mezinárodní společenství promluví jediným dostupným jazykem, totiž jazykem síly.

Dokud Ukrajina nebude mít dostatečnou protivzdušnou obranu, budou Rusové pokračovat v cynickém ostřelování civilistů. Rusko bude i nadále zabíjet a mrzačit civilisty, včetně dětí. Pokud se Ukrajina nebude moci bránit, Rusko ji prostě obsadí, bude pokračovat v únosech dětí, mučení a dalších hrůzných válečných zločinech, které v Evropě v dnešní době zdánlivě nelze páchat. Rusko vede proti Ukrajině genocidní válku, a pokud získá na bojišti výraznou převahu – nezastaví se.

  Protesty v ruském Chabarovsku pokračují, Tisíce lidí dál vycházejí do ulic

Porážka Ruska je společnou prioritou Ukrajiny i celé Evropy. Pouze bez neustálé hrozby z východu budou Ukrajina a Evropa schopny vybudovat stabilní budoucnost, v níž nebude místo pro války. Ukrajina doslova potřebuje systémy protivzdušné obrany, protože bez nich bude Rusko úspěšně ničit vše, co mu přijde do cesty, a miliony životů budou v neustálém ohrožení života. Odhodlání mezinárodního společenství potrestat Rusko za již spáchané zločiny a zabránit vzniku nových posílením systémů protivzdušné a protiraketové obrany je jednou ze součástí úspěšného boje proti krvavému agresorovi 21. století. Ukrajinský lid je upřímně vděčný našim partnerům za každou dodávku vojenské pomoci, protože právě ta pomáhá přežít v podmínkách genocidní války a bojovat za svobodu od totalitní invaze. A zároveň být spolehlivým štítem pro další východoevropské země, proti nimž má Rusko rovněž agresivní plány.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com