Ruští vetřelci se utápí v rabování a plenění chrámů

Vojáci Ruské federace se v telefonických rozhovorech z Ukrajiny chlubí svým příbuzným rozsahem válečných zločinů ruské armády. Svědčí o tom odposlechy rozhovorů mezi ruskými vojáky, které do Guildhallu přenášela ukrajinská rozvědka.

Opravář, údajně z 810. samostatné námořní brigády Černomořské flotily ruského námořnictva, vypráví své ženě na okupovaném Krymu o plenění Mariupolu: „Už jsem pro vás po příjezdu nasbíral tolik dárků – tablety, telefony, hodinky, šperky, notebook.“

Další voják ze 14. samostatné brigády zvláštního určení Hlavního ředitelství Generálního štábu Ozbrojených sil Ruské federace (vojenská jednotka 74854), který se nachází v oblasti města Izyum, Charkovská oblast, vypráví své matce o vyplenění skladu řetězce železářství Leroy Merlin poblíž Kyjeva: „Pamatujte si, říkal jsem vám, když jsme byli ještě na jiném místě, že tam byl sklad Leroy Merlin. Hned v prvních dnech se odtud vytáhlo vše, co bylo potřeba. A střelci mi namontovali trojitý stan a jeden stan. Vlezli tam a začali třást tímhle skladištěm: dostali spoustu vlhčených ubrousků, je tam všechno možné: nářadí tam, motorové pily. Byl tam i motorový člun, ale nebyl odvezen. Každý dostal, co potřeboval.“

Ruští vojáci se netají tím, že ruská armáda okrádá civilní obyvatelstvo Ukrajiny.

O tom vypráví voják jednotky Západního vojenského okruhu ozbrojených sil RF jménem Danil, který byl 23. března ve vesnici Zavorychi u Kyjeva, svému příteli z Petrohradu: „Žijeme si tak dobře, jehňátko, chaty, obchody – vše je naše. Všechno, co lidé mají, je naše, jen to bereme, jak chceme: auta, cokoliv.

20. března voják ozbrojených sil RF, který byl na Ukrajině ve směru Polesje, řekl svému soudruhovi v Rusku majoru I. Gotovcevovi „My tady jíme prasata. Všechno tady snědli, slepice.

  Zelenskyj poděkoval USA za pomoc, dle Kremlu povede k zabíjení Ukrajinců

Koncem března mluvil voják ruských ozbrojených sil Viktor Korobeinikov se svou ženou, rovněž vojákyní jednotky ruských ozbrojených sil, která byla umístěna poblíž Mariupolu: „Jen mačkají auta z lidí. U místních. Vyhánějí je z Mariupolu, ti, kteří nejsou zlomení a jsou tam místní, kteří jsou vesnicemi, jsou prostě vydrancováni.“

Voják z jednotky Západního vojenského okruhu ozbrojených sil RF, který byl umístěn poblíž Izyumu, říká své ženě ve Smolenské oblasti: „Krademe dům od domu, byt od bytu. Tady se vůbec nic nevyskytuje. A pak, co přijde, zadní část spekuluje. Minulý týden jsem vyměnil norkový kabát za krabičku cigaret.“

Zvláště „zbožný“ válečný zločinec z 9. dělostřelecké brigády Západního vojenského okruhu Ruské federace, který byl umístěn poblíž Charkova, se své matce Stěpanové Irině Viktorovně chlubí, že ukradl ikonu z kostela: „Nasťa vzal ikona v kostele. Matka Boží s Ježíšem Kristem. Vzal jsem to, je to s kamínky. S takovými diamanty, velmi krásné.

Rodiče a přátelé ruských marodů dychtivě poslouchají marodky a dávají jim „rozkazy“. Aleksey, voják ozbrojených sil RF, který je na území Ukrajiny, údajně přijímá „rozkaz“ směrem na Mariupol od přítele, který se jmenuje Ivan:

– Poslouchej, můžu tě sobeckým způsobem poprosit, telefon pro mě a taky notebook. Nebo tam je, hele, možná tam budou normální robotické vysavače.

– Zkrátka jsem si uvědomil, že když se něco stane, vezmu to.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com