Při útoku v Tel Avivu zemřel jeden člověk, dalších šest lidí je zraněných

Při útoku na přímořské promenádě v Tel Avivu dnes zemřel nejméně jeden člověk, dalších šest lidí je zraněných. Informovalo o tom izraelské ministerstvo zahraničí, které útok označilo za teroristický čin. Útočník, který střílel a najížděl autem do chodců, je podle deníku Haarec mrtvý. Podle záchranářů jsou oběťmi útoku zahraniční turisté.

List The Times of Israel s odkazem na zdravotnickou službu Magen David Adom napsal, že útok se odehrál na dvou místech v hojně navštěvované části města u pobřeží Středozemního moře. Obětí útoku je zhruba třicetiletý muž, podle serveru Walla šlo o italského turistu.

Izraelské úřady používají termín „teroristický čin“ pro útoky spáchané Palestinci, připomíná agentura AP. List Haarec napsal, že podezřelým útočníkem je izraelský Arab z obce Kafr Kásim na okupovaném Západním břehu Jordánu.

V Izraeli panuje v posledních dnech velmi napjatá atmosféra poté, co izraelská policie tento týden provedla razie v jeruzalémské mešitě Al-Aksá. Po nich následovaly raketové útoky na Izrael z Pásma Gazy a také z Libanonu, na které armáda odpověděla nálety. Policie dnes intenzivně pátrá i po pachateli nebo pachatelích útoku na okupovaném Západním břehu Jordánu, kde po střelbě na osobní auto zemřely dvě Izraelky, třetí je těžce zraněná.

ČTK

  Blinken a Lavrov krátce hovořili na okraj zasedání zástupců zemí G20

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com