Oligarcha si koupil noviny a založil parodii na stranu. Teď poučuje o roli médií v demokracii

Andrej Babiš hned na začátku politické dráhy tvrdil, že není jako tradiční politik. Vlastně měl svým způsobem pravdu. Tradiční politik si do té doby nikdy nekoupil noviny a časopisy s dosahem přes tři miliony lidí, a vlastně ani nikdy potom. Prostě aspoň jedna inovace, když ta s toustovým chlebem nenašla pochopení.

Zatímco přísahal na zdraví svých dětí, že nebude do práce redaktorů zasahovat (paradoxně pak mával jejich údajnými diagnozami), dosadil si do redakcí své nohsledy a jeho útvar se podílel se na obsazení mediálních rad veřejnoprávních médií podivnými existencemi. Píšící osoby z jeho novin pak vystupovaly na televizní obrazovce jako nestranní komentátoři a nikdo k nim nepřipsal, že jde o jeho zaměstnance.

Teď nás Babiš poučuje, jak se má chovat demokratická vláda a nezávislá média.

„V žádné demokratické zemi se nestává, že vláda označuje opozici za bezpečnostní hrozbu. To dělají totality, které se opozice bojí. A jen v totalitách také média útočí na opozici a obhajují vládu,“ napsal v komentáři na iDNES.

Ten zmatený člověk si zřejmě myslí, že novináři mají fungovat jako prvoci podle jednoduchého mustru, že vláda je zlá a opozice hodná, a je jedno, kdo je zrovna u moci. Mohli bychom mu ukázat na nesčetných případech, že některé služebné typy jeho a jeho dvořanstvo chválí za všech okolností, ať sedí pán hnojiv a uzenin kdekoli a dělá cokoli. Říkat ale pořád to samé není ještě zárukou charakteru. Vasil Biľak taky celý život říkal to samé.

Fantasmagorie pána a majitele útvaru ANO pak pokračuje.

„Zadruhé má tato marketingová kampaň odvrátit pozornost od arogance, neschopnosti a chaosu, jež charakterizují Fialovu vládu, a přerýt tragické výsledky jejího 2,5letého vládnutí. Prostě není nic pozitivního, co by tato vláda udělala pro naši zemi,“ tvrdí dál Babiš.

  "Na ruskou agresi je třeba odpovědět pouze silou" - britský ministr zahraničí.

Tak přinejmenším tato vláda dokázala zajistit, že teze „bez ruského plynu se neobejdeme“ neplatí. Nezmrzli jsme. Dále že vláda může škrtat v rozpočtu, aby napravila příšerné dluhy způsobené řáděním ANO a ČSSD, aniž by s hrůzou a třesením sledovala, jestli je dost oblíbená. Inflace klesá, nezaměstnanost je nízká. Česko má ve světě teď díky naší vojenské pomoci Ukrajině skvělou pověst a možná se o tom bude jednou psát v učebnicích. Babiš se svým kohoutem, co nezobe ukrajinské zrní, bude v úplně jiných učebnicích. A nakonec jsme zjistili, že se premiér nemusí chovat jako hulvát a umí dokončit větu, kterou začal.

Babiš představoval bezpečnostní riziko už za covidu, kdy střídavě „přebíral veškerou odpovědnost“ a pak zase dělal, že s ničím nemá nic společného. Během pandemie jsme zažili pět ministrů zdravotnictví během jednoho roku a ten pátý byl ten samý jako první. Výsledkem bylo 35 tisíc mrtvých. Teď jeho služební duchové jako na povel (ale proč „jako“) bojují proti letadlům F-35, ačkoliv představa, že by poslanci ANO byli schopni něco takového posoudit, je legrační.

Po odhalení kauzy Vrbětice vystoupil s Janem Hamáčkem tento udatný státník a diplomat s prohlášením, u kterého vypadal, že zřejmě omdlí. O něco později už byl pro něj teroristický čin ruských agentů „útokem na zboží“.

Babiš by byl ohrožením země, i kdyby Rusko neexistovalo. Svou neschopností, chaotičností, bezhodnotovostí a hrabivostí. Jeho výklady o demokracii a médiích ukazují ještě jednu jeho vlastnost: bezmeznou drzost. Tento člověk je naprosto nezpůsobilý vykonávat jakoukoli veřejnou funkci.

Zdroj: Forum24

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com