Putinův režim je pro Ukrajinu hlavní vnější hrozbou – zpravodajská služba Ukrajiny

Ruské politické vedení nepřijme existenci nezávislé Ukrajiny a bude se ji snažit vrátit pod svou kontrolu.

Podle zpravodajské služby Ukrajiny je hlavní hrozbou pro Ukrajinu Ruská federace a její politický režim.

„Strategické cíle politického režimu Ruska … zůstávají nezměněny: návrat Ukrajiny do zóny jejího úplného vlivu, odstranění její národní identity a nezávislosti, zavedení vnější kontroly nad procesy probíhajícími v naší zemi, ukončení ukrajinské existence jako suverénního státu,“ píše hlava služby vnější rozvědky Valeriy Kondratyuk ve svém článku pro ZN.UA.

Autor uvádí, že „Kremlská moc nikdy nepřijme existenci nezávislé, unitární a západní Ukrajiny, proto bude i nadále vést hybridní válku proti ukrajinskému státu.“

Rusko plánuje pokračovat v rozbití ukrajinské státnosti pomocí různých nástrojů.

Podle zpravodajských informací se Rusko s přístupem místních voleb na Ukrajině znovu vrátí do praxe aktivního nátlaku a provokací. Jejich cílem bude nejen vyvolat zmatek a podkopat důvěru veřejnosti ve státní instituce, ale také vytvořit na Západě názor, že Ukrajina je zkrachovalým státem, a proto učinit spolupráci s Ukrajinou toxickou pro západní vůdce.

Jedním z prvků tohoto plánu je implantace myšlenky federalizace Ukrajiny jako údajně jediné skutečné možnosti řešení konfliktu mírovými politickými prostředky. Další částí plánu Kremlu je rozpad Ukrajiny na malé formace a jejich absorpce „ruským světem“.

„Klíčem k této strategii je uspořádání voleb v ORDLO. Ruská federace trvá na tom, aby se na dočasně okupovaných územích konaly volby, aniž by se obnovila kontrola ze ukrajinské strany nad odpovídající částí ukrajinsko-ruské hranice a aby se stáhly všechny ozbrojené jednotky ovládané Moskvou,“ píše vedoucí SVR.

Zpravodajství předpovídá, že navzdory připravenosti Ukrajiny na mírový proces v blízké a střednědobé perspektivě bude na kontaktní linii vysoká pravděpodobnost nepřátelských provokací. Okupační formace již dostaly od svých kurátorů z Ruska pokyny, jak používat provokační dohody o příměří a hledat způsoby, jak ohrozit Ukrajinu jako stranu, která je porušila jako první.

  Útok na dněperskou vodní elektrárnu je ranou pro civilizaci

Zdroj: ZN.ua

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com