V Paříži došlo k útoku učitele. Podle policie se jedná o teroristický útok

K tragédii došlo na pařížském předměstí. Konkrétně se jedná o místo s názvem Conflans Saint-Honorine. Právě tady se odehrál čin, na který se bude dlouho vzpomínat. O život zde totiž přišel učitel, jež přednášel svým žákům o svobodě slova. Kromě přednášky žákům ukazoval také různé karikatury týkající se proroka Mohameda. To se však nelíbilo ruskému islamistovi. Ten na učitele zaútočil brutálním způsobem. Více informací vám povíme v následujících odstavcích tohoto článku. Pojďte se s námi podívat na brutální útok do nejmenšího detailu. Co se přesně stalo? Následujte nás.

Paříž zaznamenává další teroristický útok!

Teroristických útoků se odehrálo za posledních několik měsíců mnoho, a to po celém světě. Paříž tedy nebyla výjimkou. Potvrdil to rovněž i nedávný útok, který se stal před několika málo dny. Jak jsme již popisovali v předchozím odstavci, učitel na pařížském předměstí přednášel svým žákům o svobodě slova. D toho se jim snažil ukazovat několik zajímavých karikatur, na kterých byl prorok Mohamed. To se s největší pravděpodobností nelíbilo jednomu z procházejících osob. Touto osobou byl čečenec, který učitele napadnul neočekávaným a zároveň brutálním útokem.

Ruský islamista uřízl učiteli hlavu. Útok se stal před několika svědky. Policie momentálně vyšetřuje případ jako teroristický útok. Ačkoliv zatím není tento čin potvrzen jako teroristický útok, polici má v případu téměř jasno. Útok v Paříži se tak navždy zapíše do paměti mnoha lidí, a to nejenom v samotné Francii, ale po celém světě. Teroristických útoků za několik let výrazně přibylo. Francouzské úřady označili za pachatele teprve osmnáctiletého mladíka čečenského původu. Čečenec se podle informací narodil v Moskvě. Ruský islamista byl následně zastřelen.

Policie také zatkla 9 lidí

Případ ovšem pro policii nekončí. Ta naopak v souvislosti s činem zatkla poté dalších 9 lidí. Mezi těchto 9 lidí patří i příbuzní ruského islamisty. Ten byl dopaden jen kousek od místa činu s nožem v ruce. Policie mladíka vyzvala k tomu, aby nůž zahodil. Čečenec ovšem na výzvy vůbec nereagoval, ba naopak. Jakmile mladík spatřil policejní složky, snažil se jim postavit. Mimo jiné chtěl nůž použít zároveň i na ně. To se mu však naštěstí nepovedlo. Policie mladíka postřelila. Ruský islamista střelným zraněním v nemocnici podlehl. Policie uvedla, že mladík během útoku vykřikoval známou teroristickou větu Alláh Akbar. V překladu se dá věta volně přeložit jako bůh je veliký.

  Rusko na české politiky nikoho neposlalo. I mně lidé vyhrožují, říká komunista

Teroristický útok vyšetřuje také i pařížská protiteroristická prokuratura. Nalezené tělo, které bylo obětí ruského islamisty našla policie s useknutou hlavou. Na sociálních sítích policie objevila také příspěvky týkající se útoku. Součástí příspěvku byli fotografie z místa činu. Ty podle informací zveřejnil sám mladík, který útok spáchal. Co se týče textu, dodal, že popravil člověka, jež se snažil znevažovat Mohameda. Další vyšetřování už bude záviset na policejních složkách, které budou spolupracovat nejenom s úřady ale také i s protiteroristickou prokuraturou.

Autor: Dávid Černý

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com