Jak přežít karanténu

Karanténa do nedávna byla ještě téměř nepoužívané slovo, což se v dnešním roce převratně změnilo.

V dnešním článku vám poradíme, jak si poradit s karanténou, jak ji přežít ve zdraví (a dokonce si ji částečně i užít) a také, jak si naplánovat takový den v karanténě. 

Rutina a režim

Lidé všeobecně lépe fungují v režimu a pokud mají alespoň nějakou rutinu. 

Rutinu a režim může karanténa jednoduše narušit. Už nemusíte ráno vstávat s budíkem na sedmou do práce, nemusíte vypravit děti do školy, nemáte možnost si jít po práci zacvičit, máte zrušené všechny schůzky a možnost pracovat z kavárny a mnoho dalšího. 

Pro mnohé to může být problém, a proto radíme, ať si také v karanténě uděláte rutinu a stanovíte si vlastní režim.

Home office

První se podíváme na práci z domova.

Pokud máte nařízený home office, berte to jako běžnou pracovní dobu. Záleží, jakou práci z domova vykonáváte, ale snažte se plánovat si čas, kdy se budete práci věnovat a určete si pracovní dobu.

Nemusíte vstávat od půl šesté ráno, ale nějaký režim si stanovte. V této pracovní době se nenechte ničím rušit a opravdu se věnujte pouze pracovním záležitostem.

Bez práce

Pokud patříte do té skupiny, kteří bohužel o práci přišli nebo mají (ne)placené volno, snažte se najít něco, co vám práci vynahradí. 

Pokud jste bez příjmu, hledejte další možnosti, jak si přivydělat (klidně z domova) a neztrácejte čas ležením u filmu. Snažte se najít přivýdělek, který můžete vykonávat bez větších investic, bez vstupních pohovorů a z pohodlí domova.

Pro inspiraci přinášíme pár tipů:

  • síťový marketing
  • online doučování
  • online trénování
  • jídelníčky
  • vlastní web/eshop
  • výroba a následný prodej čehokoli
  • psaní článků

Cvičení

Také ze cvičení se nevymluvíte ani v karanténě. 

  50 minut čekání. Biden a Putin. Výsledek

Pro spoustu sportovců může být cvičení doma výzvou, přeci jen domácí cvičení nenahradí pocit činek a stroj v ruce. Přesto se nevzdávejte a pokračujte. 

Sport a pohyb je zdravý. Nastavte si tedy tréninkové plány, naplánujte si dny, kdy si dáte delší procházku, den, kdy vyrazíte běhat a také dny, kdy si zacvičíte doma.

Doma při cvičení se nenechte ničím a nikým rušit, cvičit můžete podle sebe nebo se inspirovat na internetu. K cvičení si pusťte oblíbenou muziku, která vás nakopne a dodá vám motivaci. 

Knihy

V karanténě je také více času na čtení knih.

Čtením knih zabijete čas a pokud zvolíte knihy naučné, ještě se něco přiučíte a vyjdete z karantény jako lepší verze sebe samých. Proto si nakupte naučné knihy, životopisy či jakékoli knihy, které vám něco předají a pusťte se do četby. 

Odkládání věcí

Určitě máte něco, co stále odkládáte s výmluvou, že nemáte čas.

Karanténa je skvělá doba se do toho pustit. Může se jednat o generální úklid, přestavbu, naučení se nového jazyka či napsání knihy.

Každý má něco jiného, co stále odkládá, tak konec výmluv a pusťte se do toho.

Autor: Kateřina Malínková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com