Očkování vakcínou Sputnik V v Bělorusku: co se děje?

Andrei Stasevich/BelTA

Bělorusko se stalo prvním a dosud jediným cizím státem, který oficiálně zaregistroval ruskou vakcínu Sputnik V. Putin odmítl být očkován vlastní vakcínou.

Oznámení, že běloruské ministerstvo zdravotnictví ohlásilo zahájení očkování v zemi po příchodu první várky ruské vakcíny „Sputnik V“, samozřejmě nezpůsobilo účinek explodující bomby, i když vyvolalo mnoho otázek.

Na jaře letošního roku bylo stanovisko našich orgánů formulováno, možná poněkud přehnané, ale každopádně ve formátu „koronavirus neexistuje a není příliš nebezpečný“. Co se tedy změnilo?

Zdá se, že celá věc je pouze jedna věc: v zemi se konaly prezidentské volby a události, které po nich následovaly, mimo jiné vedly k tomu, že se A. Lukašenko stal „vstřícnějším“ při jednáních s Kremlem o mnoha otázkách, a pokusem o záchranu pošpiněného obrazu „Sputniku“ V „je nyní jedním z úkolů s nejvyšší prioritou.“ A všechno by nebylo nic, pouze souhlas s očkováním Bělorusů, přinejmenším kontroverzní rozhodnutí, které může mít dalekosáhlé důsledky. A proto

11. prosince, poté, co obraz „Sputniku V“ dosáhl kriticky nízké úrovně a pochybnosti o jeho účinnosti a bezpečnosti se objevily dokonce i u Rusů (více než 50% z nich se podle průzkumů veřejného mínění nebude očkovat), bylo zveřejněno prohlášení ministerstva obrany Ruské federace zastoupené generálem Major Igor Konašenkov, který uvedl, že západní země plánují diskreditovat ruskou vakcínu, ačkoli o tom neposkytl žádné významné důkazy. Zdá se, že zde stojí za pochopení, proč k této situaci vůbec došlo.

Jak víte, v Rusku je komplex „vždy první“ vysoce rozvinutý, a to jak na každodenní, tak na „kremelské“ úrovni, ale až na vzácné výjimky to nefunguje, i když opravdu chceme. A proto byla vakcína Sputnik V „vyrobená na koleni“ zaregistrována u kohokoli jiného na světě, ale bylo to provedeno bez nezbytných komplexních testů, které jsou v takových případech povinné.

První skandál vznikl bezprostředně po zveřejnění v mezinárodním lékařském časopise (v takových případech povinný), v tomto případě The Lancet, kde výsledky testů ukázaly statistické anomálie, díky nimž se závěry výzkumníků zdají nepravděpodobné. Jmenovitě: stejná hladina protilátek u řady účastníků testu, kteří dostali vakcínu. Na Západě, při vzpomínce na olympiádu v Soči, čemu se říká „vytí“, ale žádná srozumitelná odpověď od Ruské federace nebyla přijata.

  Změna vektoru. Boj o Afriku. Lipavský o nové konfrontaci s Ruskem.

Dále navíc nikdo nevyvrátil slova vedoucího ruské biofarmaceutické společnosti, výzkumného pracovníka z Ústavu biochemické fyziky Ruské akademie věd Alexandra Kudryavtseva, že publikovaný vzorec Sputniku V je příbuzný s veterinárními léky, a možná právě proto s „dávkou pro koně „léčivé látky“, která se projevuje překročením obsahu antigenu a hydroxidu hlinitého pro bezpečné použití u lidí, což je navíc na celém světě odmítnuto kvůli jeho nebezpečí pro tělo.

Obrovské pochybnosti vyvolaly i prohlášení vědeckého ředitele Národního výzkumného ústavu veřejného zdraví pojmenovaného po N. A. Semashkovi Ramilovi Khabrievovi, který uvedl: „účinnost vakcíny po první fázi očkování je 69,3% a po druhé – 96,2%.“ Čísla byla jednoznačně převzata „od stropu“, protože v době zmíněných klinických studií vakcíny ještě nebyly dokončeny. Navíc v Ruské federaci existuje obrovské množství případů nemoci nebo dokonce úmrtí na COVID-19 u lidí, kteří byli očkováni vakcínou „Sputnik V“, navíc je mezi nimi poměrně málo „mediálních“ osob, takže se snaží tyto údaje skrýt, ale to je problematické.

Situaci s posledně jmenovanou se pokusila „objasnit“ T. Goliková, která je odpovědná za očkování v Ruské federaci, která svým prohlášením, že mezi první a druhou fází očkování by člověk neměl brát alkohol celkem 42 dní, spíše jen zhoršila situaci, protože očkovaní nebyli na to upozorněni, bez ohledu na to …

To znamená, že po všechna rozumná tvrzení vědců ohledně bezpečnosti a účinnosti Sputniku V nebyly od Ruské federace obdrženy žádné srozumitelné odpovědi a proces diskuse o této otázce směřoval k „intrikám západních speciálních služeb“ a propagandě, jejichž hlavní podstatou je: kde a jak bude vakcína dodána.

„Blikly“ různé země: Maďarsko, Turecko, dokonce i Izrael, nemůžete je vyjmenovat všechny, ale vypadalo to spíše jako „protokol záměru“ než skutečná spolupráce, protože nezvratný fakt, který následně vedl k odmítnutí práce cizinců na projektu, je: absence Sputniku V “v oficiálních dokumentech WHO jako vakcína doporučená k použití.

Co je k tomu potřeba? Trochu: k provedení celého cyklu klinických studií, které prokáží jeho účinnost a bezpečnost, nebudeme tvrdit, že to Ruská federace není schopna udělat, ale studie stále probíhají a je zřejmé, že jejich výsledky jim neumožňují oficiálně požádat WHO o registraci a doporučení.

  Putin je nový car, Lavrov jeho intelektuální alter ego. Ostatní jsou pak lokajové, říká exdiplomat Kolář

Proč se tedy právě na obzoru objevilo Bělorusko kvůli očkování? Odpověď, kupodivu, je jednoduchá a spočívá v trochu jiné rovině – výrobní kapacity, které v Ruské federaci nestačí k zajištění skutečného masového očkování populace v jejich zemi a pokračujícího výzkumu nových vakcín. Nezapomeňte, že D. Peskov uvedl, že V. Putin není očkován přípravkem Sputnik V, protože „se vyvíjí třetí vakcína“. Jak efektivní to bude, je stále těžké říci, ale to, co je jednoznačně lepší než „veterinární“ Sputnik V, je jisté, ale jeho výroba již byla zavedena a to je podstata toho, co se děje.

Objem výroby „Sputniku V“ není dostatečný pro masové očkování v Ruské federaci, jejíž města zjevně zažívají svůj deficit: pro „milionáře“, včetně Moskvy a Petrohradu, zatímco tisíce dávek dorazí, pamatujte, ne desítky nebo stovky, ale právě tak, od 1 až 5 tisíc.

Zahájení sériové výroby je slíbeno v roce 2021, například podle prohlášení Golikové bude do konce února vyrobeno asi 7 milionů dávek, uvedl ředitel N.N. Gamalei Alexander Gunzburg (vývojář Sputniku V) tvrdí, že v lednu až únoru 2021 dosáhne výroba vakcín až 6 milionů dávek měsíčně. Zdá se, že se čísla různí, ale to není otázka, je to jasné z hlediska objemů výroby: to pro 140 milionů zemí zjevně nestačí, zejména proto, že je nesmírně nutné, aby Ruská federace organizovala své v podstatě „pololegální“ dodávky alespoň někde, především kvůli „legalizaci“ „Jako lék, pokud nevyjde„ oficiálně “.

Tak vznikla myšlenka dodávkou Sputniku V do Běloruska, které bude první zemí na světě, s výjimkou Ruské federace, kde bude toto očkování široce používáno. Ale je to dobré?

Seznam kontraindikací pro použití je působivý: problémy s játry, ledvinami, endokrinním systémem, oběhovým a kardiovaskulárním systémem, plícemi, alergiemi a ekzémy, zdá se, na světě není mnoho takových lidí. Ale to není vše: Vladimír Putin se na své výroční tiskové konferenci zmínil v souvislosti se skutečností, že sám není očkován, protože není určen pro použití osobami staršími 60 let, ale nyní bylo toto omezení podle ministra zdravotnictví také zrušeno RF M. Murashko: „expertní zkouška potvrdila bezpečnost ruské vakcíny proti koronaviru Sputnik V pro osoby starší 60 let a schválila její použití pro starší lidi.

  Mobilizace Rusko nezachrání

Existují dva závěry najednou: zaprvé, ačkoli se vakcína Sputnik V používá jako masové očkování populace, stále se testuje, a zadruhé, důchodci se zjevně stále rozhodli konečně „skončit“, protože, pamatujte seznam kontraindikací, které de facto znemožňují jeho použití, ale de iure – umožňuje to? Přinejmenším se něco nesčítá.

A co je nejdůležitější, v Ruské federaci se vyvíjí několik dalších vakcín, které dosud nebyly registrovány, protože práce na nich probíhají podle očekávání v celém cyklu testů a právě ty se následně stanou „základními“ pro obyvatele Ruska a V. Putina, jak slíbila a zapustí kořeny, i když se zvěsti o neoficiálních nákupech společnosti Pfizer pro ruskou elitu „rozcházejí“. A „Sputnik V“, který se bude i nadále vyrábět, kam se, divu, dát?

Na světovém trhu je možné něco „strčit“ a bude to fungovat, ale ne moc, a „zatuchlé“ zboží je stále třeba prodat, takže zde vstupuje do hry logika: čím více jste závislí na Rusku, tím je pravděpodobnější, že vás Kreml přesvědčí, abyste to využili. ve vaší zemi „Sputnik V“.

Kdo jsou tito „šťastlivci“? Nerozpoznané státy jako Donbass, Osetie, Abcházie nebo Bělorusko, případně s Arménií, jejichž vůdci jsou nyní extrémně závislí na Moskvě, a je pravděpodobně způsobena touto změnou postoje A. Lukašenka k „koronaviru“.

Ano, škoda, že se naše země dostala do takové řady, vyvstává otázka: je to možné nějak jinak?

Ukázalo se – ano, nejen pobaltské státy „EU“, ale dokonce i Ázerbájdžán, Gruzie a Ukrajina v rámci globální iniciativy COVAX pro očkování proti koronavirové nemoci COVID19 obdrží zdarma miliony dávek plně „otestovaných“ a WHO schválených vakcín Pfizer a Moderna, dokonce is potřebné chladničky, zbytek se koupí, rozdíl, jak se říká, je zřejmý.

A Bělorusko se stalo prvním a zatím jediným cizím státem, který podle ministra zdravotnictví Dmitrije Pineviče oficiálně zaregistroval Sputnik V. S přihlédnutím k nedostatku potřebných výrobních zařízení v Ruské federaci navíc plánují její místní produkci, to znamená, že „vypomohou“ tím, že v té době zorganizují výrobu zastaralé vakcíny s pochybnou bezpečností a účinností.

Z nějakého důvodu to není vůbec šťastné …

Zdroj: https://belprauda.com/

Překlad : Adam Vojta

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com