Británie se kvůli rozmachu nákazy chystá očkovat nonstop

Vzhledem k vysokým přírůstkům nakažených koronavirem se Británie brzy chystá očkovat 24 hodin denně. V parlamentu to dnes sdělil premiér Boris Johnson, podle něhož začne nonstop provoz očkovacích center, „jak nejrychleji to bude možné“. Intenzivnější vakcinační kampaň podle něj nyní brzdí nedostatek vakcín.

Británie patří k evropským zemím, které pandemie covidu-19 postihla nejvíce. Počet hospitalizací je momentálně vyšší než v době vrcholu jarní vlny epidemie. V některých částech země stojí nemocnice před kolapsem. Příčinou je také rozmach nové mutace koronaviru, která se podle odborníků šíří značně rychleji než původní varianta.

Počet nově infikovaných na 100.000 obyvatel za posledních sedm dní je v zemi na hodnotě bezmála 600. V Londýně je to ale více než 1000, připomíná agentura DPA. Jen v hlavním městě dnes počet zemřelých s covidem-19 překonal hranici 10.000.

Podle Johnsona země nyní prochází „nejtěžším obdobím“, východiskem je podle něj právě očkování.

Britská vláda chce do poloviny února naočkovat první dávkou vakcíny 15 milionů obyvatel nejvíce ohrožených koronavirovou nákazou. Druhá dávka se bude podávat až po 12 týdnech. Dosud vakcínu dostalo 2,4 milionu lidí. Na 400.000 lidí obdrželo i druhou dávku, která podle výrobců zaručuje nejvyšší ochranu před covidem-19.

Autor: ČTK

  Slovenská sněmovna rozhodla, že změny v trestním právu projedná zrychleně

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com