Přistání propagandy: proč na Donbass přicházejí ruští „krvaví“ novináři

V posledních několika dnech došlo k příchodu ruských novinářů a válečných zpravodajů do okupovaného Doněcku, známých šířením padělků o válce v Donbasu, Náhorním Karabachu v Sýrii a účastí na řadě dalších zločinů.  Navíc považovat tyto lidi za skutečně novináře a vojáky, mírně řečeno, nemůže být.

Píše o tom ukrajinský expert Alexander Kovalenko na své stránce na Facebooku.

Ale nejdříve je třeba začít událostmi z ledna 2021, kdy do okupovaného Doněcku dorazila ruská delegace TOP propagandistů, kterou tvoří Margarita Simonyan, Tigran Keosayan a Roman Babayan, aby se zúčastnili propagandistického fóra útočníků. “ Ruský Donbass “.  Během tohoto fóra známý propagandisté vyzvali Rusko, aby zahrnulo Donbass do svého členství.

Je důležité si uvědomit, že Donbass je region, který pokrývá na Ukrajině celou Doněckou a Luganskou oblast a částečně Dněpropetrovskou oblast.  Okupovaná území zvaná „LPR“ a „DPR“ zase zabírají méně než 50% Luhanské a Doněcké oblasti.

To znamená, že Margarita Simonyanová volala ke okupaci nových území Ukrajiny.

A již v březnu byla na okupovanou část Donbasu vyslána ruská novinářka Daria Aslamova zastupující noviny Komsomolskaja pravda.  A zde je třeba poznamenat, že „Komsomolskaja pravda“ je pod kontrolou ministerstva obrany RF a je jednou z mnoha informačních platforem fungujících v zájmu této mocenské struktury.

Samotná Daria Aslamová není jen novinářkou, je oficiálně uznávána jako špiónka ruských mocenských struktur v řadě zemí.  Například má zakázán vstup na Ukrajinu.  Podobně do Turecka, kde je uznávána jako špiónka vojenského zpravodajství Ruské federace.

V roce 2017 se Daria Aslamova pokusila cestovat do Moldavska s chorvatským pasem přes Bukurešť, s konečným cílem v Kišiněvě.  Ale nemohla jít dále než na letiště, protože nedokázala jasně vysvětlit účel své návštěvy.  Aslamova se zároveň pokusila hovořit s policií v chorvatštině a tvrdila, že zapomněla na ruštinu!

  Petr Fiala: Rusko demonstruje připravenost na ozbrojený konflikt a vydírá Evropu. Výzvy pro Českou republiku v roce 2022

Manželem Darie Aslamové je chorvatský novinář Robert Valdeca, který je ruským agentem v Chorvatsku, stejně jako provokativní prvek propagandistických projektů po celé Evropě.  Byl to například on, kdo vyvolal v Paříži mezináboženské střety, organizoval a přímo se účastnil vylepování plakátů na podporu Národní fronty Marine Le Penové (financované Ruskou federací) v muslimských čtvrtích francouzského hlavního města a také je to majitel chorvatské televize, kdo pravidelně kritizuje migrační politiku Evropské unie atd.

A právě tento pár byl zaznamenán také v rámci destabilizace Španělska krizí v Katalánsku, ve Švédsku – jako příznivci protestujících proti migrantům v Německu silně podporují AfD stranu „Alternativa pro Německo“.

V roce 2020 se věnovala konfliktu, předváděla v Náhorním Karabachu zprávy o ostřelování osad ázerbájdžánským raketovým dělostřelectvem a vyprávěla další sentimentální příběhy o ázerbájdžánských „fašistech“.

Ale hned po návštěvě Doněcku Margarity Simonyan, Tigrana Keosayana a Romana Babayana přišla Daria Aslamova na pohovor s loutkovým „šéfem“ takzvaného „DPR“ Denisem Pushilinem.  V tomto rozhovoru Denis Pushilin uvedl, že Ukrajina údajně připravuje ofenzívu na Donbass.

Od tohoto okamžiku se v ruských médiích začala široce pěstovat falešná představa, že Ukrajina má v úmyslu vrátit okupovaná území prostřednictvím vojenské operace.  Hlavními distributory tohoto falešného obsahu byly navíc především informační platformy kontrolované ministerstvem obrany RF.

A za pouhý den, od 10. dubna, vstoupili do okupovaného Doněcka najednou dva takzvaní novináři, kterým lze bezpečně říkat ne váleční zpravodajové, ale váleční zločinci – Dmitrij Steshin a Semyon Pegov.

Tito propagandisté ​​jsou známí nejen svými nejodvážnějšími podvody, ale také tím, že prováděli trestnou činnost a vykonávali funkce během konfliktů, které zcela nesouvisejí s povoláním novináře.

V letech 2014 až 2015 se Dmitrij Steshin a další ruský „vojenský velitel“ Alexander Kots věnovali nejen replikaci falešných příběhů o válce na Donbassu, ale sloužili také jako střelci pro dělostřelectvo.  Postupem času je následovala proslulost, protože v každé osadě, kde se zastavili Dmitrij Steshin a Alexander Kots, se ocitli pod dělostřeleckou stávkou, po níž se tito „novináři“ okamžitě ocitli na místě ostřelování a natáčení filmu ničení a mrtvoly, ve všem obvinili Ukrajinskou armádu.  Směr příjezdu byl téměř vždy ze strany okupačních sil.

  Budoucnost Evropy prizmatem moldavských voleb.

V roce 2014 se Dmitrij Steshin a Aleksandr Kots osobně zúčastnili výslechu zajatých důstojníků „Alfa“ ukrajinské bezpečnostní služby  ve Sloviansku, což se nijak nepřibližuje ke novinářské činnosti.

O nějaký čas později bylo oznámeno, že Alexander Kots je aktivním důstojníkem hlavního ředitelství Generálního štábu ozbrojených sil Ruské federace (GRU).  Obecně platí, že mnoho korespondentů Komsomolskaja pravda je důstojníky té či jiné mocenské struktury Ruské federace.

Pokud jde o Semyona Pegova, tento distributor falešných a falešných příběhů se spolu s Alexandrem Kotsem zabýval relativně nedávno konfliktem v Náhorním Karabachu.  Téměř každá zápletka tohoto tandemu vyžadovala odhalení, protože obsahovala falešné nebo manipulativní informace.

A je důležité si uvědomit, že nyní jsou to právě novináři a vojenští korespondenti z Ruské federace, které lze bezpečně nazvat „krvavými“, kteří odešli na Donbass.  Koneckonců se hromadí přesně tam, kde bude prolévána krev, a očekává se eskalace konfliktu.  A právě oni se stávají primárním zdrojem zpráv o některých krvavých událostech, které nelze nazvat jinak než připravenou provokací.

Jediní, kdo do okupovaného Doněcku dosud nedorazili, jsou Kots a Kitten.  Mimochodem, toto lze dobře použít v rámci náboženské provokace.  Například jako svědek určité stávky „ukrajinského“ dělostřelectva na pravoslavný kostel.  Právě tento podvod se šířili ruští propagandisté ​​v Náhorním Karabachu a všemožně se snažili vnést do konfliktu náboženský faktor.

Není vyloučeno, že na Donbassu bude nejen doplněna zásoba ruských „krvavých“ novinářů plným doplňkem, ale bude implementován scénář s náboženským faktorem, který se pokusí vyhodit do povětří sociální a sociální situaci v Ukrajina zevnitř prostřednictvím proruské církve.

Ať už je to jakkoli, skutečnost, že Rusko připravuje rozsáhlou provokaci na Donbassu s cílem obnovit nepřátelství a zmocnit se nových území, je každým dnem stále více zřejmá.

  Běloruská lekce? V roce 1989 jsme měli obrovské štěstí

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com