Euro 2020. Kvalifikace je ukončená

eurofotbal.cz

Evropský fotbalový turnaj, na který fanoušci koženého míče čekali, dosáhl svého rovníku neobvykle dlouhou dobu.

Skupinová fáze skončila a z 24 týmů, které zahájily soutěž, vypadlo 8 poražených.

Pokud mluvíme o výsledcích skupinové fáze, pak nebyly žádné pocity. Možná očekávali více od Turecka a Polska, které obsadilo poslední místa ve svých kvartetech. A Skoti doufali ve svůj tým.

Čtvrtým v jeho skupině bylo také Rusko, které bylo alespoň ve své vlasti považováno za schopné postoupit do předpremiéry. Výsledkem je minimální vítězství nad Finy a dvě ničivé porážky s celkovým skóre 1-7.

Pouze dva účastníci byli vyřazeni ze třetích míst v 6 skupinách, další čtyři jdou dále. Ukázalo se však, že sběr Slovenska je jen jedním z vyloučených. I když se po porážce Poláků zdálo, že se tým dokázal dostat do play-off. Ale hra se Švédy (0-1) a poté se Španěly (0-5) dala vše na své místo.

Druhým poraženým na třetím místě byla sobota. Finsko.

A teď o vůdcích. Se stoprocentním výsledkem a ziskem maximálních 9 bodů postoupily do play-off tři týmy: Itálie, Belgie a Nizozemsko. Italové navíc nepřiznali ani jeden gól. Ale to není vše.

Poté, co porazili Wales v posledním zápase skupiny A, hráči z Apeninského poloostrova zopakovali úspěchy svého týmu – 30 neporažených zápasů, které byly založeny ve vzdálených letech 1935-1939. A další zápas se pro Italové může stát historickým.

Český tým se také dostal do play-off. Hráči Jaoslava Šilgavy prohráli finálový zápas skupiny s anglickým týmem a obsadili třetí místo a postoupili do dalšího kola. Český národní tým předvádí dobrou hru a jeho útočník Patrick Schick se třemi góly je druhým v seznamu evropských střelců, hned za Ronaldem, který má 5 gólů.

Je pravda, že Shik sdílí svou druhou pozici se čtyřmi dalšími hráči (Forsberg, Lewandowski, Wijnaldum a Lukaku), ale musíte souhlasit – je hezké být v takové společnosti.

  Krejčíková z Indian Wells: Mám trochu strach, rušení turnajů může ničit kariéry

A jeden z jeho gólů, který skóroval ze středu pole, se jistě stal ozdobou skupinové fáze.

Ve finále 1/8 se český národní tým setká s Nizozemskem a zápas slibuje, že bude velmi zajímavý.

Chorvatsko, které obešlo Shilgavovy svěřence a obsadilo druhé místo ve skupině, obsadilo Španěly. To je ironie osudu.
Finále 1/8 bude hrát také Švédsko, Dánsko, Wales, Švýcarsko, Ukrajina, Rakousko a další tři týmy z kvarteta F: Francie, Německo a Portugalsko, nejsilnější skupina na tomto euru.

Je třeba poznamenat, že sobota Maďarska, která v této společnosti obsadila čtvrté místo, vypadala slušně a v závěrečném zápase proti Němcům měla šance na výhru, když během zápasu vedla dvakrát (1-0 a 2-1) .

Nyní o rekodech. Aktuální evropský šampionát portugalského Ronalda je již pátý, což je rekordní hodnota. Pár desítek hráčů se zúčastnilo čtyř závěrečných fází a Ronaldo nyní nastavil novou laťku.

Také kvůli portugalským 14 gólům vstřeleným na závěrečných turnajích v eurech – a to je také rekord v historii turnaje.

Předchozí úspěch patřil Michelovi Platinimu od roku 1984 a v prvním kole aktuálního losování ho porazil Cristiano. Ronaldo je také v čele zápasů na hrách Euro – 24.

Mimochodem, Portugalci byli známí nejen z hlediska sportu. Na jedné z tiskových konferencí Cristiano odmítavým gestem odsunul dvě lahve Coca-Coly (hlavní sponzor Euro 2020) stranou a ostře zvedl láhev vody.

Toto gesto údajně propadlo zásoby Coca-Coly.

Tak to je, aktuální euro. Finále 1/8 se bude hrát od 26. června do 29. června.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com