Krejčíková ovládla turnaj v San Diegu, po dvouhře triumfovala i v deblu

Barbora Krejčíková si podmanila turnaj v americkém San Diegu. Nasazená čtyřka zdolala nejprve ve finále dvouhry domácí Sofii Keninovou 6:4, 2:6, 6:4 a získala sedmý titul na okruhu WTA a druhý letos. Poté sedmadvacetiletá tenistka z Ivančic uspěla i ve čtyřhře, v níž s Kateřinou Siniakovou porazily domácí pár Danielle Collinsová, Coco Vandewegheová 6:1 a 6:4. Na tunaji v Ósace získala první titul devatenáctiletá americká tenistka z druhé stovky žebříčku Ashlyn Kruegerová.

Krejčíková triumfovala ve dvouhře po necelých sedmi měsících, naposledy uspěla v únoru v Dubaji. Do turnaje v San Diegu přitom vstupovala se sérií čtyř porážek, vyhrála však všechna čtyři utkání. Třiadevadesátou hráčku světa Keninovou přehrála ve finále po dvou hodinách čtyřiceti minutách. Zaznamenala také 11 es a 48 vítězných míčů.

Vedle finanční odměny přes 120 tisíc dolarů (více než 2,7 milionu korun) získala Krejčíková také skleněnou trofej a surfovací prkno. „Nevím, jak si všechny tyhle krásné trofeje odvezu domů, protože mám s sebou jen tři tašky,“ řekla s úsměvem na kurtu Krejčíková. Potěšilo ji, že se v dramatických momentech nevzdala. „Jsem opravdu ráda, že jsem tu vyhrála,“ doplnila česká tenistka, která po konci s trenérem Alešem Kartusem spolupracuje nyní s Pavlem Motlem.

Krejčíková získala double na jednom turnaji podruhé. Před dvěma lety to dokázala na grandslamovém Roland Garros, kde uspěla rovněž po boku Siniakové. Ve světovém žebříčku se posune na desáté místo. V top ten tak doplní krajanky Markétu Vondroušovou (6.) a Karolínu Muchovou (8.).

Brněnská rodačka Krejčíková, která od července laborovala se zraněním kotníku, vyřadila v San Diegu postupně Ukrajinku Anhelinu Kalininovou, Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou či Američanku Collinsovou. Ve finále s Keninovou získala první set díky lépe zvládnuté koncovce, soupeřku třikrát brejkla. Ve druhé sadě se Keninová na servisu zlepšila, odvrátila pět brejkbolů a naopak Krejčíkové servis dvakrát vzala.

  Fotbalisty čeká v Portugalsku přímý souboj o první místo ve skupině Ligy národů

Rozhodl tak třetí set, v němž si obě držely servis až do samotného závěru. Krejčíková nejprve odvrátila za stavu 4:4 čtyři brejkboly a vzápětí využila v desáté hře při servisu soupeřky druhý mečbol. Česká tenistka porazila o tři roky mladší Keninovou i ve druhém vzájemném zápase.

Krejčíková poté korunovala úspěšný týden ve čtyřhře se Siniakovou. Vítězky letošního Australian Open ukončily v San Diegu neúspěšné období, protože vyhrály jen tři ze sedmi posledních utkání. Nasazené jedničky neztratily na turnaji ani set a porazily Collinsovou a Vandewegheovou za 67 minut. Jednatřicetiletá Vandewegheová sehrála poslední zápas kariéry.

Bývalá světová devítka Vandewegheová má dva singlové a čtyři deblové tituly na okruhu WTA. Ve čtyřhře vyhrála US Open v roce 2018, o rok předtím byla také v semifinále dvouhry na Australian Open a US Open. V roce 2017 také triumfovala ve Fed Cupu.

Turnaj v Ósace překvapivě vyhrála devatenáctiletá Kruegerová

Devatenáctiletá americká tenistka z druhé stovky světového žebříčku Ashlyn Kruegerová překvapivě vyhrála turnaj WTA v Ósace. Na cestě za premiérovým titulem ji nezastavila ani domácí nasazená jednička Ču Lin, kterou přehrála 6:3 a 7:6. Kruegerová prolétla turnajem bez ztráty setu.

Rodačka z Texasu přitom před cestou do Japonska vyhrála v hlavní soutěži turnajů elitní tour pouze dva zápasy, v červnu na trávě v Hertogenboschi. V žebříčku se posune ze 123. místa poprvé do elitní stovky.

Výsledky tenisových turnajů:

(řazeno podle výše dotace)

Turnaj žen v San Diegu

(tvrdý povrch, dotace 780.637 dolarů):

Dvouhra – finále:

Krejčíková (4-ČR) – Keninová (USA) 6:4, 2:6, 6:4.

Čtyřhra – finále:

Krejčíková, Siniaková (1-ČR) – Collinsová, Vandewegheová (USA) 6:1, 6:4.

Turnaj žen v Ósace

(tvrdý povrch, dotace 259.303 dolarů):

Dvouhra – finále:

Kruegerová (USA) – Ču Lin (1-Čína) 6:3, 7:6 (8:6).

  Kuděrmětovová získala v Tokiu druhý titul v kariéře

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com