Marie Horáčková uspěla v kvalifikačním závodě a míří na olympiádu

worldarchery.sport

Česko bude mít na nadcházejících olympijských hrách v Tokiu po letech své želízko v ohni v lukostřelbě. Reprezentovat rodnou zemi bude třiadvacetiletá Marie Horáčková.

Úspěšná sportovkyně navazuje na sportovní kariéru své matky

Rozhodl o tom poslední kvalifikační turnaji v Paříži. V něm česká naděje porazila mongolskou soupeřku Urantungalag Bishindee.

Sportovkyně aktuálně působí v klubu LK Arcus Plzeň. Se sportem začala už jako šestiletá. Úspěšně pokračuje v rodové tradici, její otec Zdeněk ji aktuálně trénuje. Mariina matka Barbora ve stejné disciplíně reprezentovala Českou republiku na hrách v Pekingu v roce 2008.

K lukostřelbě vedla Barbora Horáčková i obě své dcery. Marie má ještě mladší sestru Johanu, která se rovněž věnuje lukostřelbě, byť matka o ní v jednom z rozhovorů prohlásila, že je pro ni sport spíše koníčkem.

Barbora Horáčková své dcery ve sportovním světě podporovala a zejména na starší Marušku byla velice hrdá. V roce 2018 bohužel talentovaná česká sportovkyně podlehla dlouhé nemoci, a to v pouhých 49 letech. Dcera Marie tak úspěšně nese dál její odkaz a Česká republika se díky ní dočká reprezentace na olympiádě po dlouhých 13 letech.

Marie Horáčková si plní sportovní sny

Sympatická sportovkyně bezprostředně po závodě pronesla, že si zatím vlastně rozsah svého vítězství příliš neuvědomuje. Zároveň skromně za svůj úspěch poděkovala trenérům, fyzioterapeutům a mentální koučce, kteří ji podporují a nejen v klíčovém závodě jí fandili.

Jak sama přiznává, účastí na hrách v Tokiu si splnila jeden ze svých sportovních snů. Další sportovní ambice má mladá lukostřelkyně smělé, mezi další sny na poli lukostřelby řadí vyhrát MS a ME a zastřílet si ve finále světového poháru.

Světový pohár navazuje na kvalifikační turnaj a Marie Horáčková tak bezpochyby bude usilovat o to, aby právě tady potvrdila formu. Přejeme tedy mladé sportovkyni, aby se jí nejen tyto sportovní ambice naplnily a aby na nadcházejících sportovních událostech naplno ukázala svůj talent.

  Minifiniš velkého turnaje. Výsledky skupinového kola.

Autor: Dana Marková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com