Prezident dnes vystoupí s projevem k situaci na jihu Moravy

Prezident Miloš Zeman dnes večer vystoupí s mimořádným televizním projevem. Obrátí se v něm na občany v souvislosti s přírodní katastrofou na jižní Moravě, kde ve čtvrtek tornádo poničilo několik obcí. Podle prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka se bude projev natáčet dnes v Lánech, do programu bude zařazen v 18:50. Televize CNN Prima NEWS ho podle mluvčího Matěje Štýse poskytne k odvysílání dalším celoplošným televizím.

Bouřky ve čtvrtek večer a v noci na pátek zasáhly velkou část Česka. Největší škody způsobily na Břeclavsku a Hodonínsku, kde se ve čtvrtek prohnalo tornádo a ničilo domy, auta i stromy. Na následky bouře zemřelo pět lidí, desítky dalších byly zraněny.

Prezident ve čtvrtek večer vyjádřil pozůstalým po obětech soustrast, zraněným popřál brzké uzdravení. Současně poděkoval záchranářům, starostům, hejtmanům, členům vlády, charitativním organizacím a všem občanům, kteří se podílejí na pomoci v postižené oblasti.

Mimořádný projev měl prezident v minulosti třeba kvůli šíření koronaviru v Česku nebo naposledy v dubnu kvůli možné účasti ruských agentů na výbuších v muničním skladu ve Vrběticích na Zlínsku v roce 2014.

Autor: ČTK

  Moskva tvrdí, že si předvolala českého velvyslance, Praha to popírá

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com