Představitel EU vyzývá sjednocenou Evropu, aby hledala způsoby, jak se dostat blíže k Rusku.

baltics.news/

Vysoký představitel EU pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Josep Borrell hovořil o potřebě budovat pragmatické vztahy s Moskvou a hledat způsoby vzájemného porozumění s Ruskem.

Tuto myšlenku vyjádřil v rozhovoru pro noviny „El Pais“, které vyšly ve čtvrtek.

„Pokud jde o Rusko, Evropská rada měla za úkol připravit zprávu, která by analyzovala současnou situaci a vyhlídky na vztahy, které jsou na nejnižší úrovni za mnoho let,“ řekl vedoucí diplomatického oddělení EU.

Poznamenal také, že v předvečer představení této zprávy „Francie a Německo oznámily svůj záměr navrhnout setkání mezi ruským prezidentem Putinem a 27 členskými státy EU, ale návrh Berlína a Paříže byl současně zamítnut. ukázal, jaké citlivé vztahy s Ruskem jsou pro některé země “.

Šéf evropské diplomacie zase přiznal následující: „Pokud se americký prezident Joe Biden setkal s Putinem, proč by to nemohli evropští vůdci udělat? Ale mezi Bidenem a Ruskem je Atlantický oceán a některé evropské země dělí od Ruska pouze hranice. “

„Musíme však hledat způsoby, jak s Ruskem porozumět problémům, které potřebujeme k vyřešení,“ říká Josep Borrell a dodává: „Také si nejsem příliš jistý, že nejvhodnějším formátem pro navázání dialogu je Putin, obklopený 27 členské země, komunita. Státy EU se nejprve budou muset dohodnout na tom, co řeknou Putinovi. “

Politik také učinil důležité vysvětlení: „Politika nemůže být založena pouze na sankcích, ale přijde čas, kdy je třeba je zavést, protože jinak by to znamenalo, že jste omezeni pouze na prohlášení.“

Na začátku léta Josep Borrell představil společné prohlášení útvaru EU pro zahraniční politiku a Evropské komise (EK) o vztazích s Ruskem, v němž bude EU dodržovat tři zásady: působit proti, zadržovat a interagovat.

A v této souvislosti jsou jeho slova velmi odhalující: „Osobní sankce, i když se zdá, že nefungují. Zákaz cestování a zmrazení majetku těch, kteří je mají, jsou účinná opatření. Ekonomická sankce jsou také účinná opatření, ale mají svou stránku účinek – cena “.

  OSN - Moskva. Pokus o dialog nebo mazanost Kremlu

Možná tato slova velmi dobře podtrhují podstatu politikova prohlášení. Ano, příběh se sankcemi proti Moskvě se možná protáhl a pravděpodobně se dokonce začal nudit. To Rusko vyčerpává a mnoha evropským hráčům se to nelíbí, protože v důsledku sankčních omezení vůči Kremlu také trpí ztrátami.

V této situaci je však důležité pochopit, že sankce nejsou rozmarem jednotlivých politiků nebo států, ale adekvátní reakcí civilizované společnosti na činy země, která prosazuje agresivní středověkou politiku, se zbraněmi v ruce a zmocňuje se sousedních zemí. území, vyvolávání vojenských konfliktů a porušování zákonů mezinárodního práva …

Samozřejmě, dříve nebo později budete muset hledat dialog, ale s kým? Téměř pravidelně existují informace o incidentech v různých zemích EU, jejichž hlavní postavou byli zástupci ruských speciálních služeb.

Kreml ve skutečnosti postavil terorismus na státní základnu. Stačí připomenout výbuchy v České republice, jejichž organizátory a pachateli byli důstojníci GRU generálního štábu Ruské federace, otravy rodiny bývalého zaměstnance ruské speciální služby Skripal, spáchané zapojeny stejné osoby, kybernetické útoky na státní instituce (včetně kritické infrastruktury) v České republice, Německu, pobaltských státech a USA, organizace více akcí, které jsou orgány činné v trestním řízení v Evropě a Americe kvalifikovány jako teroristické jedná.

Zamyslete se nad tím: terorismus jako metoda ovlivňování Evropy a světa jako celku. Toto je Ruská federace.

S kým tedy bude muset EU jednat?

Problém je zhoršen skutečností, že Kreml nepřiznává svou vinu ve všech těchto situacích, dokonce i v těch, kde byla jeho role prokázána mezinárodními odborníky, a neprojevuje sebemenší touhu hledat východisko, neukazuje touha vstoupit do dialogu.

I při tak monstrózním incidentu, jako je útok na osobní letadlo se třemi stovkami cestujících na palubě, který, jak vyšetřování prokázalo, byl sestřelen raketou vypálenou z ruské rakety Buk, kterou přivezli ruští opraváři ze základny umístěné v Ruské federace a po zločinu tam poslán zpět.

  Teror v akci. Kreml přesouvá jaderné zbraně k hranicím EU.

Místo přiznání viny, zastrašování svědků, protahování procesu a naprostý cynismus a porušování všech norem mezinárodního práva.

Ano, jednoho dne si stále budete muset sednout k jednacímu stolu. Za tímto účelem musí obě strany pochopit, proč to dělají, a mít touhu vyjednávat, přičemž musí jasně dodržovat mezinárodní normy a dodržovat lidská práva. A zjemnit tón ve vztahu k agresorovi nyní znamená nechat ho pochopit, že jeho metody jsou účinné a mají výsledek – výsledek, myslím, že každý rozumí sám sobě.

Současný majitel Kremlu jednou naléhal, aby nešetřil teroristy, frázi, kterou pronesl bývalý kapitán KGB, což ho ve skutečnosti učinilo prezidentem: „Budeme pronásledovat teroristy všude: na letišti – na letišti, což znamená, že budeme chytat na záchodě – namočíme je v přístavku., popř. To je vše, otázka je definitivně uzavřena. “

Možná budete muset poslouchat slova „bojovníka proti teroristům“ a vyzkoušet na sobě jeho vzorec? Koneckonců zjevně věděl, o čem mluví.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com