Řinčení se zbraněmi. Signál do Evropy. Kreml zahajuje vojenská cvičení.

zahranicni.ihned.cz

Rozsáhlá vojenská cvičení, a to i na okupovaných územích, zahájila v pondělí 9. srpna ruská armáda.

Budou se konat na cvičištích jižních regionů, jakož i na okupovaném Krymu, Abcházii a Jižní Osetii za účasti odborníků ze všech poboček Jižního vojenského okruhu se zapojením letadel a lodí černomořské flotily.

Proč Kreml potřebuje taková cvičení?

Při zodpovězení této otázky je třeba si uvědomit, že v Rusku jsou naplánovány volby na druhou polovinu září. S ohledem na neustále klesající hodnocení důvěry v úřady a absenci skutečných důvodů pro zvýšení této důvěry se je Kreml snaží uměle vytvářet.
Jedním z pilířů ruského státu je klamání vlastních lidí. Lidé hladoví, zůstávají bez práce, bydlení atd., Sociální úroveň se neustále snižuje (zejména ve vnitrozemí). A místo realistického řešení těchto problémů – úřady krmí své lidi slogany a projevy o velikosti státu.
A hrozné je, že tyto formy vlivu v Rusku fungují – lidé v chudobě jsou připraveni to vydržet a opakují teze o své vlastní velikosti. Co to je?
V Rusku více než 50% soukromých domácností neví co to je socialni zarizeni, a chodí na zachod venku. V zemi, která má asi třetinu světových přírodních zdrojů (přemýšlejte o tom – 30% světových rezerv) a kde žijí pouze 2% světové populace, žije většina jejích občanů pod hranicí chudoby.

Některé zdroje uvádějí, že v Ruské federaci jsou dostatečně zajištěna pouze 3% superbohatých lidí a 17% úředníků a jejich doprovod a zbytek žije za hranicemi.

S těmito čísly lze polemizovat, ale faktem zůstává – ve skutečnosti nejbohatší země na světě (co se týče zdrojů a příležitostí) poskytuje slušný život pouze těm, kdo jsou u moci a jejich vězni, a zbytek uvrhne do chudoby .

A pro tuto „odpočinkovou“ část oddělené od elity, na kterou tato „elita“ vzpomíná v předvečer voleb, jsou podobné pořady uspořádány jako cvičení, jejichž cílem je ukázat obyčejnému lidu „sílu a velikost ruských zbraní“ a zvýšit hodnocení vlády a poskytnout jí ještě jednu nekonečnou vládu.

  Tokajev nevěří vlastním silám. Pozvání Rusů pro něj bude špatné, říká expert Baar o dění v Kazachstánu

Rusko je ve své podstatě militaristickým státem. Protože Moskva nevěděla, jak tvořit a stavět, byla v celé své historii zničena, zajata a zabita.

Současné vedení v Kremlu v tomto úsilí pokračuje „se ctí“. Vojenská cvičení, která začala v pondělí, jsou součástí rozsáhlých aktivit Ruské federace v tomto směru.

Ale takovým jednáním Moskva řeší další problémy. Putin velmi rád rozmazluje své vnitřní draky ohrožováním celého světa. Je to tak charakteristické pro člověka, který má komplex méněcennosti a je v podstatě vadný a bezvýznamný – vystrašit ostatní.

Pán Kremlu kompenzuje urážku celého světa – vyhrožováním právě tomuto světu a nutí (jak se zdá kremelskému gigantu) respektovat jej – Putina. Existuje ruské přísloví: strach znamená respekt. A to je referenční rámec, ve kterém ruští politici podnikají jak v zemi, tak na mezinárodní scéně.

To je také druh kompenzace pro neadekvátního jednotlivce za to, co udělal dříve. Na úrovni běžného občana o všem rozhoduje okresní psychiatr, ale v případě Putina je jako rukojmí držen celý stát se 150 miliony obyvatel a s jadernou „hračkou“ v rukou.

Tato učení jsou signálem pro celý civilizovaný svět k zamyšlení nad tím, kdo je soused na východních hranicích a jaké jsou cíle tohoto souseda.

Evropa zatím tuto příšeru brzdí silou a životy ukrajinských vojáků, kteří se staví proti agresi Kremlu, ale to se může změnit. Pobaltské země (a to jsou státy NATO) se tedy již setkaly s kroky Kremlu, který prostřednictvím Běloruska zvyšuje situaci na hranicích s Evropskou unií pomocí migrantů.

Moskva také zintenzivňuje své sabotážní aktivity prostřednictvím diplomatických institucí a zesiluje sabotáž hackerů.
Vojenská cvičení, která začala, jsou součástí agresivních, plánovaných aktivit Kremlu proti civilizované Evropě. A jak bude reagovat na tyto projevy agrese, bude záviset její budoucnost a celý civilizovaný svět.

  Ruské "volby" na Ukrajině: Výsměch demokracii a mezinárodnímu právu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com