Vrbetice. Ruský terorismus. Pokračování.

Novinky.cz

Teroristické aktivity Kremlu se stávají nedílnou součástí mezinárodní politiky Moskvy. Vzhledem k pronikání ruských sabotérů do všech koutů Evropy se to zase stává realitou pro jakýkoli stát na kontinentu.

Sabotáž ruských speciálních služeb v České Vrbetici na podzim 2014 má své pokračování a její ozvěny stále mají důsledky.

Předseda vlády České republiky Andrej Babiš tedy zrušil zákaz zveřejňování prvního místopředsedy vlády a ministra vnitra republiky Jana Hamáčka o cestě do Moskvy, která se nekonala 19. dubna, kde, podle zpráv z médií měl v úmyslu odsouhlasit poskytnutí vakcíny proti koronaviru ze strany Ruska jeho zemi. „Sputnik V“ a setkání v Praze mezi prezidenty Ruské federace a USA výměnou za informace o zapojení ruských speciálních služeb do výbuchů ve skladech v obci Vrbetice.

Hamáček potvrdil informace o zrušení zákazu zveřejňování informací a řekl, že by mohl svědčit orgánům činným v trestním řízení. „Udělám to, až mě zavolá policie,“ řekl politik v rozhovoru pro média.

Vyšetřování již dříve vyslechl ministr zahraničí Jakub Kulhánek, který v dubnu zastával post náměstka ministra vnitra, a šéf vojenské rozvědky Jan Beroun.

Důvodem pro taková prohlášení bylo, že v květnu Národní centrum boje proti organizovanému zločinu ČR začalo vyšetřovat okolnosti Hamáčkové plánované cesty do Ruska.

Podle dostupných informací se ministr chystal utišit skandál kolem incidentu ve Vrbetici v Moskvě. Kontrolu nad vyšetřováním případu souvisejícího s nezdařenou cestou Hamáčka do Ruské federace provádí Generální prokuratura republiky.

První místopředseda vlády byl pozván do Výboru pro zahraniční politiku horní komory Parlamentu České republiky (Senátu) na schůzi věnovanou této problematice, ale s odkazem na svou zaneprázdněnost čtyřikrát ignoroval výzvy zákonodárců .

Zdá se, že příběh ruské sabotáže na území České republiky nabírá nové obrátky. Proč je nyní snadné uhodnout – blíží se podzim a s ním i volby do parlamentu republiky.

  Po Spojených státech odstoupí Rusko od dohody o otevřeném nebi. Podle analytiků rovnováha je narušena

Není pochyb o tom, že budou použity argumenty a nástroje velmi odlišného druhu. A situaci kolem Vrbetic, která se stala velmi zvučnou nejen v rámci země, ale především na mezinárodní scéně, plně využijí politické síly.

Informační složka začala 17. dubna, kdy české úřady oznámily důkazy o zapojení Moskvy do výbuchů v muničních skladech v obci Vrbetice na východě republiky v roce 2014 a vyhostily 18 ruských diplomatů, kteří byli nazýváni špiony speciálu služby.

To bylo velkým překvapením, protože Česka republika byla považována za zemi loajální vůči Ruské federaci a Moskva považovala Prahu za centrum vlivu na Evropskou unii.

V důsledku toho Kreml rozpoutal „diplomatickou válku“ mezi Ruskou federací a Českou republikou, která znamenala počátek globální konfrontace v kontinentálním měřítku a dokonce ji překračuje.

V průběhu událostí vyšlo najevo, že do všech států Evropy pronikli agenti Kremlu a diplomatické instituce Ruské federace v těchto zemích jednoduše slouží jako zástěrka pro sabotéry ruských speciálních služeb, kteří používají diplomaticky pas jako ochranu.

Co je nového a neznámého, než vedoucí ministerstva vnitra České republiky prozradí během řízení o cestě do Moskvy, které se neuskutečnilo, lze jen hádat, stejně jako proč se neuskutečnilo.

Ale skutečnost je, že se z toho stane nový zdroj nestability v republice. A v předvečer voleb toho budou chtít využít všechny politické síly země. A každý může obrátit situaci svým směrem, stejně jako se snaží hrát proti soupeři.

Miloš Zeman o této záležitosti zatím mlčí a on, jakožto „velký Putinův přítel“ (a vlastně i jeho právník v EU), si rozhodně nenechá ujít příležitost „píchnout“ premiéra. Kreml pravděpodobně dosud neobdržel rozkazy pro prezidenta České republiky a čeká na pokyny k „správné“ formulaci „svého“ postoje k této otázce.

Ale ať je to jak chce, jedna věc je jasná – situace s explozemi ve Vrbetici se stala spouštěčem, který spustil mechanismus pro odhalení ruské sabotáže a teroristických aktivit v Evropě.

  Hladomor. Poslanci České republiky uznali činy Kremlu jako genocidu.

To bude mít nepochybně dopad na vnitřní politické uspořádání v České republice. Hlavní věc, kterou je třeba mít na paměti, je, že proti agresi Ruské federace je možné bojovat pouze společně. Ona, tato agrese, není vždy zjevná, často se maskuje a své činy prezentuje jako intriky ostatních, ale to ji činí ještě zákeřnější a nelidštější.

Vše, co Evropa potřebuje pochopit, je síla v jednotě. Evropská unie, která byla vytvořena právě proto, aby posílila každou zemi, která je její součástí, nyní více než kdy dříve, musí prokázat tuto jednotu a důstojně odolávat agresi přicházející z východních hranic.

Pouze společně můžeme bránit hodnoty vyznávané Evropou a celým civilizovaným světem, které jsou pro diktátory nepochopitelné a nepřijatelné – právo, svoboda, člověk.

Autor: Franz Hoffman

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com