Jak horký bude v Evropě podzim? Volby. Vítěz je již znám v Rusku.

Letošní podzim slibuje, že bude bohatý na politické události v Evropě. Obyvatelé České republiky, Německa a Ruska v září až říjnu budou volit parlamenty svých zemí. Ale abychom byli přesní ve znění, Češi a Němci si vyberou a boj bude zvláště v Německu velmi vážný.

V Rusku se intriky neočekávají a ruští voliči budou volit stranu u moci. A opět je formulace nepřesná – parlamentní klání vyhraje vládnoucí strana. A jak budou občané Ruské federace hlasovat – na tom nezáleží, to (ta moc) není zajímavé. Už 20 let to není zajímavé.
Protože, jak řekl soudruh Stalin (vůdce Sovětského svazu ve 30. až 50. letech minulého století, jeden z nejkrvavějších diktátorů v dějinách lidstva) – „nezáleží na tom, jak hlasují, je důležité, jak myslí “.

A nástupce Hitler-Stalinovy ​​věci, soudruh Putin, který se pevně drží této zásady, vyhlášené jedním ze svých idolů, jedenadvacátého roku u moci, tvrdošíjně ignoruje názor lidí, protože si uvědomuje, že hlavní věcí je vypočítat správně.

Pro spravedlnost je třeba poznamenat, že na úsvitu svého prezidentství měl současný pán Kremlu opravdu vysoké hodnocení důvěry lidí. A aby si získal sympatie ruských občanů, tehdejší šéf FSB – zničil několik těchto stejných občanů – aby vzbudil strach.
Stalo se to v důsledku působení téže FSB (v té době vedené Putinem), která spustila výbuchy obytných budov v Ruské federaci a obvinila zástupce jedné z jižních oblastí Ruska a označila je za teroristy.

Výsledkem je, že Putin jako „velký“ bojovník proti terorismu získal autoritu mezi obyvatelstvem (jeho fráze, že boj proti terorismu bude veden kdekoli – „chytíme to na záchodě, tak to smočíme v záchod “ – stal se okřídleným) a jižní republika Ruska byla zasažena válkou.

Od té doby se toho změnilo jen málo – Putin stále páchá teroristické útoky (až nyní vede nejen FSB, ale všechny státní služby, mění je v teroristický klan a oblast sabotáže se rozšířila a jde daleko za hranice hranice Ruska).

Jedna věc zůstala nezměněna – úplné ignorování názoru lidí. Jeho lidé, jeho spoluobčané. A pokud dříve, kremelský trpaslík, vyhříval se ve slávě a respektu k lidem, jednoduše znechutil své poddané (každý, kdo znal Putina před prezidentským úřadem, zvláště během let studia a služby v KGB, mluvil o jeho sociopatii – nenáviděl lidi ), pak postupem času, když ztratil hodnocení, obyvatel Kremlu začal být z toho unavený.

  Cynismus a provokace pod rouškou dobra. Válka za pravdu nebo lež zabalená do pražské reality

Ne, vyděsil ho ne ztráta hodnocení jako takového, ale fakt, že vládnoucí strana získávala s každým volbami stále méně hlasů. A to se stalo problémem.

A pokud by se normální vůdce v normálním stavu, když vidí takový vývoj událostí, pokusil něco na svém jednání změnit a vyhovět požadavkům občanů, nebo dokonce úplně rezignovat, pak si Putin vybral jinou možnost – lhát svým vlastním lidem, hledat „vnější nepřátele“ a házet nežádoucí do kamer nebo ničit.

Právě s tímto zavazadlem se Ruská federace blíží k volbám na podzim tohoto roku. Letos je ale situace pro současnou vládu Ruské federace extrémně obtížná – její hodnocení kleslo tak nízko, že představuje skutečnou hrozbu pro Kreml.

Ne, je naivní a neproduktivní počítat s tím, že v Muscovy bude v důsledku podzimních voleb nahrazen současný Putinův režim. Politické pole Ruské federace bylo tak vyčištěno, že neexistuje nikdo, kdo by mohl konkurovat současné kremelské klice.

Dokonce i stejný projekt „Navalnyj“, jehož hlavní zapojená osoba se údajně pokusila „hrát“ proti Putinovi, (i když se souhlasem majitele Kremlu, ale poté se mu evidentně vymkl z rukou, kvůli čemuž byl vystaven otravě, a později – zabaleni do vězení) a koho Kreml demonstroval Západu jako přítomnost „skutečné“ opozice, jako symbolu demokratické povahy Putinova Ruska, nakonec Moskva zhroutila. Nyní je obrovskou otázkou, jak tento projekt skončí pro samotného Putina.

I přes absenci skutečné alternativy k současné vládě je situace pro Kreml dost nepříjemná. I když nakreslila potřebná čísla, současná vláda se bojí protestních nálad svých lidí – prozatím „jejich“.

A pro příklady nemusíte chodit daleko – stačí si vzpomenout na Ukrajinu 2013-2014 a její Majdan, který hodil přes palubu své nezávislosti moskevského chráněnce Janukovyče. Proto je pro Putina tak důležité rozbít Ukrajinu, zabránit jejímu rozvoji – aby se Majdan v Moskvě neopakoval.

Ani Bělorusko nepřidá klid majiteli Kremlu. Ano, nyní se tamní situace poněkud stabilizovala, Lukašenkovi se podařilo potlačit „své“ lidi, ale i kdyby loni vystoupili klidní Bělorusové na protest proti tisícům lidí, kde je záruka, že se to ruskému lidu nestane? Koneckonců, měl by jednoho dne vidět světlo?

  Muži prchli, ženy pak v Rusku nevydržely

A to vše vážně znepokojuje kremelskou kliku. A tam horečně hledají rezervy. A hlavně to najdou. Zcela absurdní a cynické. Ale půjdou k internímu použití. A to, že metody, které zavádí Kreml, jsou z hlediska mezinárodních norem a zdravého rozumu nezákonné, když se Moskva zajímala o to či ono.

Hlavním cílem moskevských politických stratégů je rozšíření voličů, potenciálně podpora současného režimu Ruské federace. Toho se dosahuje zapojením občanů žijících na anektovaném ruském Krymu a na území ORDLO (okupovaná území Doněcké a Luhanské oblasti) do volebního procesu.

A pokud má Krym (byť nelegálně, nerozpoznaný celým civilizovaným světem, v rozporu se všemi mezinárodními normami a zákony) alespoň status subjektu Ruské federace v Rusku, pak to, co kremelští stoupenci dělají v ORDLO, je prostě mimo logiku .

Aby Moskva nějakým způsobem shromáždila příznivce (zapálené obdivovatele) současného kremelského režimu a zvýšila tak počet svých voličů, usilovně vydává ruské pasy obyvatelům okupovaných (ruskými sabotéry) východních oblastí Ukrajiny. Kromě toho je rychlost vydávání dokumentů občanům Ukrajiny žijících na těchto územích nepřímo úměrná době zbývající do voleb do Státní dumy – čím blíže je den hlasování, tím rychlejší je distribuce pasů.

Ale to není vše. Pokud si myslíte, že po obdržení takového pasu se podmíněný obyvatel Doněcku nebo Luganska stane občanem Ruské federace, jste na omylu. Pasy vydané v předvečer voleb obsahují kódy neexistující jednotky migrační služby Ruské federace. V takovém dokumentu také chybí registrace (nutná v Rusku). Z toho vyplývá, že takovéto „pasy“ nezaručují svým držitelům absolutně nic, včetně sociálních (důchodových) plateb, ve které příjemci dokumentů doufali. Tyto takzvané „pasy Ruské federace“ takové nejsou a nedělají z jejich majitelů plnohodnotné občany Ruska.

Ve skutečnosti se jedná o průkazy do volební místnosti, kde má majitel takového kusu papíru (jinak to nazvat nelze) hrdé právo přijít vhodit další papír (nazývaný „hlasovací lístek“) do volební urna. Bez takových voličů z CADLO se Putinův režim bojí jít do samotného koše – historického.

Proto je taková show s pasy uspořádána. A poté organizátoři výstavy s názvem „volby do Státní dumy“ organizují odchod obyvatel LNR a DNR s „ruskými“ pasy na hraniční body Rostovské oblasti Ruské federace za účelem účasti na hlasování. Ale to není vše. Moskva plánuje poskytnout možnost hlasovat přímo na území Ukrajiny poskytnutím „elektronického hlasování“.

  Žaloba Ukrajiny na Rusko v souvislosti s Krymem je přípustná

Současné volby do úřadů RF jsou jen kaleidoskopem událostí. To, že se do parlamentu hlásí otevřeně neadekvátní kandidáti, nikomu nevadí. Potenciální budoucí poslanci otevřeně propagují šovinistická a někdy čistě fašistická hesla – a to v ruské společnosti nevzbuzuje odpor. Co to znamená – ve společnosti je kvůli tomu přerůstání?

K tomu je třeba připočítat upřímně nehorázné chování některých představitelů ruské vlády, zapojení a zejména komentování některých bodů souvisejících s nezákonným jednáním Moskvy.

Neustálé hrozby vycházející z kremelských úřadů, vyslovované soudními psy vládnoucí kliky, proti evropským mocnostem a světovým státům.

Vše výše popsané připomíná jakýsi surrealistický obraz. Při sledování takových akcí Kremlu vyvstává celkem rozumná otázka – jak to může být? A jak moc bude ruský lid tolerovat? A neméně rozumná otázka – jak moc bude Evropa tolerovat?

Koneckonců se zdá, že to, co je popsáno výše, se děje někde velmi daleko. Ano, možná je to z civilizačního hlediska velmi daleko, soudě podle činů Moskvy – to je pravda – středověku, ale pokud na to nezareagujete nyní, pak zítra přijde tato středověká necivilizace sem, do Evropy a vůle stanovit vlastní pravidla.

Skutečnost, že volby v Ruské federaci normální svět neuzná, je skutečností, protože výše popsané příklady jsou dostatečné nejen pro neuznání hlasování jako legitimního, ale i pro trestní řízení a Haag by to měl zvážit.

Se vší monstrózní nekonečností a pošlapáváním všech možných i nemožných norem a pravidel, a to nejen legálních, ale i ryze lidských, se Moskva jako vždy pokusí předstírat, že ničemu nerozumí a vše je v rámci toho, co je povoleno.

Tady, jak moc bude toto „přípustné“ tentokrát objemné. Do jaké míry jsou Evropa a svět jako celek připraveni vyrovnat se s mírou bezpráví, kterou Rusko produkuje, a to nejen na svém území, ale také ho přenášet daleko za hranice svého státu.

Někdo si myslí, že taková otázka je rétorická, ale není. Neodpovědět na ni nyní znamená nechat kremelskou kliku znovu pocítit její beztrestnost a shovívavost a vyvolat novou vlnu agresivity a zločinů ze strany Kremlu ve světě.

Možná je načase, aby se probudil svět a zejména Evropa?

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com