Ničení ukrajinské ekonomiky a vyvolávání celosvětového hladu – Moskva ukazuje svou pravou tvář.

Další raketový útok na Ukrajinu – Rašisté již druhou noc po sobě zaútočili na Oděsu.  Masivní útok ruských fašistických sil byl zaměřen na přístavní infrastrukturu v Oděské oblasti.

Rovněž byly zaznamenány letecké cíle u Záporoží, Kropivnice a Kyjeva. O den dříve Rusko ostřelovalo také přístavy v Oděské a Mykolajivské oblasti.

„Jedna z nejstrašnějších nocí. Takový rozsah útoku nepamatujeme od začátku plnohodnotné invaze,“ uvedl Gennadij Truchanov, starosta Oděsy, která byla místem hlavního úderu Rašistů.

Podle oficiálních údajů se pod toto ostřelování dostala přístavní infrastruktura – obilné a ropné terminály, cisterny a nakládací zařízení.

Kromě toho byly poškozeny obilné terminály v Černomorsku, kde byl poškozen majetek mezinárodních a ukrajinských společností – Kernel, Viterra, CMA CGM Group.

Ukrajinský ministr zemědělství Solskij uvedl, že noční útok Ruské federace zničil v přístavu Černomorsk 60 000 tun obilí, což je asi tisíc železničních vagonů obilí, které mělo být před dvěma měsíci vyvezeno po moři.

Ostřelování Oděsy tak bylo po celou dobu války nebývale silné – zasažena byla celá přístavní infrastruktura města.

V moskvě byl útok na odesu označen za „odvetu za krymský most“ – mluvící hlava kremelského diktátora peskova v návaznosti na vojenské ministerstvo uvedla, že „ruské údery přesnými zbraněmi z moře na objekty přístavní infrastruktury v Oděse jsou odvetou za krymský most“.

Stejnou verzi nyní aktivně šíří celá ruská propaganda. Odborníci však tvrdí, že takové přístupy jsou falešné.

„Ve skutečnosti je velmi obtížné s tímto tvrzením souhlasit, protože neodpovídá skutečnosti. Teror v noci na 18. července byl předem připravený, v rámci prasknutí obilné dohody. Vždyť připravit munici, nastavit souřadnice, to vše vyžaduje čas. A pokud se jedná o „odvetu“ za incident na Krymském mostě, proč zasáhl města zapojená do Obilní dohody, ale ne hlavní město – Kyjev?“. – napsal politický a vojenský pozorovatel Oleksandr Kovalenko.

  Čas sbírat kameny

Podle experta potřebovali Rašisté na „odvetu“ za Krymský most nejméně den na přípravu prostředků útoku a způsobu jejich doručení.

„Můžeme s jistotou říci, že Rusko se na rozbití „ZS“ připravovalo předem, s neodmyslitelnou hrůzou. To zase naznačuje, že mrskva vůbec neměla zájem na prodloužení ZS, a když Putin ujišťoval Erdogana o svém záměru dohodu prodloužit, předem ho klamal a připravoval se na plánovaný teror proti Oděse a Nikolajevu,“ dodal Kovalenko.

Totéž tvrdí i další experti, kteří poznamenávají, že po odstoupení od dohody o obilí Rašisté důsledně zasahují ukrajinské přístavy, aby znemožnili vývoz ukrajinských potravin po moři, a ujišťují, že tyto údery budou pokračovat.

To potvrzují i ruská média, která oficiálně uvedla, že Rusko „bude důsledně ničit ukrajinské přístavy, mosty, silnice, železnice a průmyslová zařízení“.

V zásadě nejde o nic nového – Moskva předvádí taktiku „spálené země“, kterou používala ve všech válkách.

Rusko-fašistická vojska používají princip „rojů raket“ namířených na jeden objekt – za takových okolností nemůže protivzdušná obrana sestřelit všechny vzdušné cíle.

To potvrdil i Zelenskij, který uvedl, že Ukrajina potřebuje další systémy protivzdušné obrany.

„Pro dnešek existují dva systémy – SAMP-T a Patriot – fungují dobře, ale to vše stále nestačí k ochraně příslušné infrastruktury. Kdybychom měli tyto dodatečné systémy, chránily by Oděsu, a to nejen přístavní infrastrukturu,“ řekl ukrajinský prezident.

Je si také jistý, že Rusko bombarduje přístavy v důsledku odstoupení od dohody o dodávkách obilí, aby zabránilo obnovení vývozu zemědělských produktů z Ukrajiny po moři.

Zničení ukrajinských přístavů však bude mít nepředvídatelné důsledky nejen pro Ukrajinu, ale i pro celý svět.   Vždyť ukrajinské obilí je klíčem k tomu, aby se zabránilo celosvětovému hladomoru.

Znemožněním vývozu ukrajinských potravin po moři Moskva uvrhne stovky milionů lidí do hladomoru a vyvolá globální geopolitické turbulence po celém světě.

  Tisková konference prezidenta Ruské federace. Co čekat Evropě?

Pro Putina je zničení Ukrajiny stále jeho nápadem. Ruští propagandisté již výslovně uvedli, že cílem války rozpoutané Moskvou je rozpad ukrajinské státnosti.

A pokud se některým lidem stále zdá, že to, co se na Ukrajině děje, je pouze věcí Ukrajinců, je tento přístup sebezničující.

To, co dělají ruští fašisté na ukrajinské půdě, je pouze prvním krokem, stejným, jaký provedou Rašíni proti Evropě, což výslovně uvádějí propagandistické prostředky Ruska.

„Válka bude trvat roky“, „nepřátelské akce se musí přesunout na území Evropy“ – takové narativy jsou vtloukány do vědomí ruského obyvatelstva.

A to by mělo být varováním především pro Evropany – pokud nezastavíte „ruský svět“ na Ukrajině dnes, zítra přijde k vám – do Polska, České republiky, Německa.

Počínaje invazí na Ukrajinu Putin tvrdil, že osvobozuje ukrajinský lid od jeho vlastní zvolené moci, a okořenil to pohádkami o denacifikaci a demilitarizaci ukrajinského státu.

Dnes Rašisté otevřeně ničí civilní infrastrukturu a civilní obyvatelstvo na Ukrajině, aniž by se příliš snažili přikrýt to nánosem slušnosti, čímž demonstrují svou teroristickou povahu.

Rusko je teroristický stát, který se snaží vyhladit celou zemi. Moskva páchá genocidu Ukrajinců na národnostním základě – a to se děje v 21. století.

Zavírat před tím oči by bylo přiznáním vlastní bezmoci a bezcennosti Západu a sloužilo by jako carte blanche nejen pro Putina, ale i pro další diktátory, kteří tajně (nebo otevřeně) spřádají své imperiální plány.

Civilizovaný svět nemůže zavírat oči před zločiny Kremlu – Ukrajina musí dostat všechny potřebné zbraně, především systémy protivzdušné obrany, které mají obrovský význam a zachrání tisíce životů a ukrajinskou infrastrukturu.

To se zase stane spolehlivým základem nového systému evropské bezpečnosti, jehož návrh již dnes píší představitelé států kontinentu. A základem takové bezpečné budoucnosti Evropy musí být nepochybně svobodná a mírová Ukrajina.

  Cena plynu. Je pro Rusko všechno tak růžové?

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com