Putinova „práce“ v taxislužbě: jaká je ve skutečnosti (foto)

svoboda.org

Nedávný rozhovor ruského prezidenta Vladimira Putina, v němž tvrdil, že si v 90. letech přivydělával jako taxikář, připadal i Rusům nereálný, neboť je všeobecně známo, že důstojníci KGB si nikdy nežili tak chudě, natož jako on v době, kdy sloužil v zahraničí nebo pracoval „v utajení“ na petrohradské radnici.

Je zřejmé, že Putin se na pozadí svého ratingu, který klesl na historické minimum, chtěl tímto prohlášením „přiblížit lidu“, ukázat, že i on má potíže, protože to je vzhledem k současné ekonomické situaci v Rusku velmi aktuální.

To však byla chyba, efekt byl zřejmě opačný a Rusové nejenže Putinovi nevěřili, ale svým prohlášením dal takříkajíc podnět investigativním novinářům, aby si ověřili, co ruský prezident v té době skutečně dělal.

A nyní se v ruském segmentu internetu objevil zajímavý dokument, podle něhož předseda výboru pro zahraniční vztahy petrohradského starosty V. Putin žádá, či spíše požaduje od šéfa městské celnice odstranění překážek vývozu dřeva a dalšího zboží, tedy lobbuje za zájmy dalších potomků KGB a zločinců, kteří svého času vytvořili startovací kapitál, jenž jim následně umožnil stát se dolarovými miliardáři pod rouškou zásobování ruských občanů potravinami výměnou za suroviny

Problém je v tom, že se od té doby změnilo jen málo, v současné době v podstatě ti samí lidé pod Putinovou kontrolou pokračují v rozprodávání ruského přírodního bohatství za účelem osobního obohacení a kromě dřeva se nyní jedná také o ropu, plyn, diamanty, zlato atd.

Navíc se v  posledních letech do těchto procesů zapojila i Čína, která v podstatě barbarsky využívá zdroje Dálného východu a části Sibiře, tj. procesy se urychlily.

Rusové to vidí na vlastní oči, ale už proti tomu ani nemohou protestovat, mohou dělat jen jedno: Putinovi s jeho pohádkami o práci v taxíku nelze věřit, což dělají a zřejmě proto rating ruského prezidenta dál klesá.

  Putin hovořil s íránským prezidentem, vybídl ke zdrženlivosti

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com