Kyjev je garantem evropské bezpečnosti. Proč je Ukrajina důležitá pro evropské společenství

Druhý měsíc totální invaze ruské armády do sousedního státu se chýlí ke konci. Už padesát pět dní se agresivní Moskva snaží dobýt ukrajinský lid, znásilňuje a okrádá, ničí osud, zabíjí civilisty, vymazává celá města z povrchu zemského.

Ale navzdory bezprecedentní krutosti a šílenství se Kremlu po tak dlouhou dobu nepodařilo na Ukrajině vybojovat jediné skutečné vítězství.

Ale Kyjev měl podle prognóz kremelské kliky padnout do tří dnů. Stejné číslo bylo přiděleno Ukrajincům, aby se postavili agresorovi v Pentagonu. Britská rozvědka také dala 72 hodin obráncům jejich ukrajinské země.

Ale Kyjev vydržel. Tři dny, které se někomu zdály poslední v historii samostatné Ukrajiny, se ve skutečnosti staly začátkem nové, silné a svobodné země ve středu Evropy.

Možná to pro mnohé bude novinka, ale právě na Ukrajině se nachází geografický střed Evropy. Pravda, čas od času se okolní státy snaží tuto skutečnost zpochybnit, ale to není tak důležité.

Ukrajinský stát se dnes postupně mění z geografického ve skutečné, globální centrum evropského kontinentu.

A především jde o základ, samotnou podstatu toho, čemu říkáme Evropa – demokracie, svoboda, právo člověka být člověkem.

Ukrajina dnes jako žádná jiná projevuje nejen touhu a aspiraci stát se součástí EU, ale především hájí toto právo za neuvěřitelně vysokou cenu – životy svých občanů.

Kyjev požádal o členství v EU téměř před měsícem. Evropa obecně takový krok vítá, nicméně někteří si stále nejsou jisti nutností přijmout Ukrajinu do jednotné evropské rodiny.

Někteří staromódně vidí Ukrajinu jako žebráckou zemi, která se jakýmkoli způsobem snaží dostat do EU a doufá, že dostane preference.

Ale stojí za zmínku, že ve skutečnosti je dnes situace taková, že je na čase, aby sama Evropa požádala Kyjev, aby se stal součástí společenství hrdě nazývaného Evropská unie.

  Doprovod na cestě k politickým sebevraždám. Kdo je muž za Prymulovými zády

Za prvé, Ukrajina již prokázala svou sílu jako stát – tím, že hájila své právo na svobodu a pokračuje v tom i nyní, když čtete tyto řádky.

Důležitým bodem, když se ukrajinský lid ubránil, zajistil ochranu celé Evropy – to je první a hlavní fakt. Ukrajina ukázala celému světu, že navzdory hodnocení, kde její armáda obsadila místa v druhé desítce zemí, je schopna odolat „druhé armádě světa“, která navíc disponuje mocným arzenálem jaderných zbraní.

V důsledku toho je dnes Ukrajina oficiálně třetí v Evropě z hlediska bojeschopnosti. A titul Ruské federace jako „druhé armády světa“ se ukázal být jen falešným – jakousi mýdlovou bublinou nafouknutou kremelskými propagandisty.

A to vše díky lidem na Ukrajině, kteří brání východní kordony EU. A to je faktor, který může sloužit jako důvod pro přijetí Kyjeva nejen do Evropské unie, ale i do NATO. Ostatně dnes, jak se ukázalo, je ukrajinská armáda mnohem schopnější a silnější než ostatní armády v Evropě.

Navíc Ukrajinci mají skutečné bojové zkušenosti, které nezískáte ani u stolu, ani na cvičeních. A o odvaze a odvaze ukrajinského lidu už existují legendy.

Mít takového partnera je tedy skutečným posílením jakéhokoli společenství států. To je navíc zárukou bezpečnosti takového sdružení.

Kyjev však ví, jak se bránit nejen na bojišti. Vojensko-průmyslový komplex Ukrajiny je příkladem spojení vědeckého a technologického pokroku s úspěchy vynikajících vědců.

Je třeba poznamenat, že veškerá raketová síla Sovětského svazu byla poskytnuta v ukrajinských podnicích. Jedná se o kombinaci obranných technologií s civilní raketovou vědou.

O nadřazenosti raket ukrajinské výroby se dá mluvit dlouho. Abychom ale pochopili, jaký je ukrajinský vývoj, stačí znát pár faktů.

Nejvýkonnější mezikontinentální balistickou střelu světa SS-18, které se Spojené státy bály jako ohně, vyvinuli ukrajinští vědci.

  Cukr dokáže oslabit váš imunitní systém

Nejvýkonnější letoun na světě, An-225 Mriya, navrhli a postavili ukrajinští konstruktéři na Ukrajině. Toto je „Mriya“, která byla zničena nacisty „ruského světa“. Nyní není žádné letadlo, ale Mriya (sen – v ukrajinštině), lid Ukrajiny nemůže být zničen.

A před „Mriya“ tu byl „Ruslan“, který vytvořil spoustu rekordů. A to vše je ukrajinská letecká konstrukce, jejíž vědci ve spolupráci se západními kolegy staví unikátní zařízení.

A nejnovější fakt. Potopení „nepotopitelného“ (jak mocně křičeli kremelští propagandisté) raketového křižníku Moskva. To provedl ukrajinský protilodní komplex „Neptun“.

Díky jedinečnému vývoji ukrajinských vědců je raketa odpálená z Neptunu, která má jedinečné vlastnosti, prakticky neviditelná pro nepřátelské radary, což jí umožňuje zničit cíl s téměř 100% přesností.

Obrana hranic EU, její bezpečnost a duševní klid získá nové příležitosti, když se Ukrajina stane členem Commonwealthu.

Existují však zásadní důvody, proč přijmout ukrajinské občany do jedné evropské rodiny. Koneckonců, navzdory narativům hojně vnuceným Kremlem, Ukrajina se zásadně neliší od zemí Evropy.

Ukrajinský lid bojuje s totalitní a autoritářskou minulostí, vytváří revoluce, zbavuje se vůdců, kteří neodpovídají vizi rozvoje lidu.

Stejně jako zbytek Evropy i Ukrajina čelí vnějším i vnitřním výzvám. Ale pokud jsou ve vašem státě taková témata jako korupce, nedokonalost právních institucí, zvyšování ekonomické úrovně problémy, které mají trvalé řešení, pak je třeba okamžitě zajistit odolnost vůči vnější agresi.

Jinak bude všechno ostatní bezvýznamné. Navíc jak pro Ukrajinu, tak pro celý evropský kontinent. A to je další skutečnost ve prospěch sjednocení Bruselu s Kyjevem – aliance, díky které budou oba hráči úspěšnější.

Budoucí členství v EU (nikdo nepochybuje, že k tomu dojde, navzdory pokusům Moskvy rázně se proti tomu postavit), dá nový impuls evropskému projektu, který s Ukrajinou nabude nového významu.

  Evropské ticho proti tlaku Ruska a Turecka v Náhorním Karabachu

S Ukrajinou v EU bude Evropa na jedné straně důvěřovat spolehlivosti východního křídla obrany proti středověkému Rusku, které, není pochyb, bude i nadále šířit „ruský svět“ k masám.

Na druhou stranu posílí své principy svobody na evropském kontinentu. Koneckonců, obyvatelé Ukrajiny dnes, jako nikdo jiný, projevují nebývalou odvahu, hájí své vlastní právo a právo národů celého kontinentu na sebeurčení.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com