Použití chemických zbraní, popravy válečných zajatců, odebírání ukrajinských dětí: degradace ruské armády povzbuzuje Rusko k páchání nových válečných zločinů na Ukrajině

denik.cz

Ruská armáda záměrně popravila další tři ukrajinské válečné zajatce – video bylo zveřejněno na internetu. K tomuto válečnému zločinu došlo v Záporožské oblasti: na linii dotyku u obce Rabotyno. Jedná se o přímé porušení článku 3 Ženevské úmluvy o zacházení s válečnými zajatci a důkaz zločinné povahy Putinova Ruska. Je důležité poznamenat, že ruské propagandistické mediální zdroje neustále vyzývají ukrajinské vojáky, aby se vzdali. Je důležité si uvědomit, že na internetu jsou pravidelně zveřejňována videa zabíjení ukrajinských válečných zajatců ruskou armádou, které je prováděno se zvláštní krutostí. Je třeba mít na paměti, že důkazů o těchto zločinech je na internetu k dispozici velmi málo.

V rozporu s rétorikou Putinových propagandistů ruská armáda výrazně degradovala: důkazem toho je rostoucí počet válečných zločinů proti Ukrajincům. Zejména kromě zabíjení ukrajinských válečných zajatců je Rusové využívají jako lidské štíty, za nimiž se schovávají při přesunech z pozice na pozici podél linie kontroly. Kromě toho dochází stále častěji k použití chemických zbraní: od začátku plnohodnotné invaze bylo zaznamenáno celkem 465 takových precedentů, z toho 81 v prosinci letošního roku. V tomto ohledu ruská armáda odráží nepořádek a zločiny, které se v Putinově Rusku staly běžnou záležitostí. Na bojišti se páchají obvyklé trestné činy a násilnosti a jejich statistiky rostou, protože zakrvácená ruská armáda navzdory obrovským ztrátám nedosahuje na frontě přesvědčivých výsledků.

Dalším trestným činem Ruské federace, který si zaslouží pozornost, jsou únosy dětí z TOT Ukrajiny. Především z Doněcké a Luhanské oblasti. Podle ukrajinského ombudsmana D. Lubince Rusové sestavují nové seznamy ukrajinských dětí, které budou deportovány nejprve do Běloruska a poté do Ruské federace. V Bělorusku se pravděpodobně nachází asi tisíc mladých Ukrajinců, kteří budou přemístěni do různých oblastí Ruské federace. Lukašenko tak záměrně pomáhá Putinovi v únosu ukrajinských dětí. Celkem Rusové loni na podzim poslali do Ruska nejméně 10 000 ukrajinských dětí pod záminkou rehabilitace – často se děti poté nevrátí ke svým rodinám. Ilustrativní je případ smrti dvanáctileté ukrajinské dívky v ruském vlaku: dítěti nebyla poskytnuta žádná pomoc a zemřelo.

  Třetí světová válka - krev Ukrajinců a pochybnosti Evropanů. "Ukrajina si kupuje čas krví".

Rusko se stalo synonymem teroristického státu, kde se válečné zločiny staly nástrojem vedení války a jsou všemožně podporovány vojenskou a politickou elitou. V souladu s tím musí být všichni Rusové, kteří se podílejí na rozpoutání agresivní války a páchají tyto zločiny, potrestáni v souladu s ukrajinskými právními předpisy a mezinárodním právem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com