Válka na východní frontě Evropy. Agresivita Kremlu roste.

Moskva pokračuje ve spouštění a devastaci východních hranic evropského kontinentu. Válka, kterou Kreml před sedmi lety rozpoutal rukama svých žoldáků, pokračuje. Ale navzdory drtivé výhodě ruských útočníků Moskva nedosahuje toho, co chce. A proto se používají všechny možné metody.

Jeho oblíbeným nástrojem je sabotáž informací a (to je pro Kreml velmi důležité), nikoli vlastními rukama. A je prostě ideální, pokud jsou sami Ukrajinci proti Ukrajině. Stalo se to i tentokrát.

Hrdinou zpráv je vůdce maďarské menšiny na Ukrajině, který věří, že „Ukrajina neplní své závazky vyplývající z mezinárodních nástrojů o právech menšin“. Kromě toho je rozhořčen z toho, že prezident Zelenskyj záměrně podněcoval protimaďarské nálady, a vyzývá, včetně USA, aby vyvinuly tlak na Kyjev v této otázce, v otázce plnění jejích závazků, v otázce rovného zacházení s etnickými menšinami.

Ve Spojených státech byl vydán článek na toto téma, kde v jednom z novin jistý Vasyl Brenzovich, prezident Společnosti maďarské kultury Zakarpatí, ostře kritizoval ukrajinské úřady za údajné utlačování maďarské komunity v regionu.

Pouze je tu jeden velmi zajímavý detail-všechny sliby a argumentace tohoto tématu, jedna k jedné, se shodují s kremelskými směrnicemi. Asi takto: občan je Ukrajinec a příběhy jsou ruské. Navíc se to ani nesnaží skrývat.

Laszlo (který je podle pasu Vasilij) navíc přímo naznačuje, že se situace v roce 2014 změnila (právě letos Ruská federace zaútočila na Ukrajinu, anektovala Krym a rozpoutala válku na Donbasu). Podle nespokojeného vůdce údajně utlačované maďarské komunity, aby
aby čelila ruskému vlivu na východní Ukrajině, ukrajinská vláda „radikálně změnila svou politiku vůči menšinám.

Ačkoli jsou tato opatření primárně zaměřena na rusky mluvící populaci východní Ukrajiny, radikální omezení jejich rodného jazyka se projevila i na jiných etnických skupinách “.

  Vítěztví svobody a demokracii. Moldavsko zvolilo nový parlament.

Takovými zprávami se autor snaží ukázat situaci na Ukrajině, jak ji zobrazuje Kreml – nekontrolovatelný radikalismus.

Ve skutečnosti je vše mnohem jednodušší – Ukrajina chrání pouze právo svých občanů, Ukrajinců, mluvit vlastním jazykem. To je přesně to, co nemůže přijmout Kreml, který používá jazyk jako zbraň (nicméně jako všichni ostatní kolem), a když vidí, jak se Ukrajina brání, spojuje své agenty. A útočí, i když je to v podstatě absurdní.

Ukrajina chrání práva svých občanů svými zákony – agenti Kremlu nejsou spokojeni. Bylo by to, kdyby konvenčního bavorského obyvatele pobouřilo, že když se například obrátil na policii, slyšel odpověď v němčině, nebo občan Anglie vyvolá skandál, protože ho prodejce v obchodě oslovil anglicky.

To vše je podporováno tvrdými dezinformacemi, které nemají žádný reálný základ, jako jsou přísná omezení etnických menšin při používání jejich rodného jazyka a výuce v jejich rodném jazyce.

Také vůdce maďarské menšiny je velmi nespokojen se zákonem, který (naprosto náhodou) nemá rád Putina – o „domorodých národech“. Argumenty Ukrajince jsou stejné jako u pána Kremlu a při studiu samotného práva se ukáží jako neopodstatněné.

A co je nejdůležitější, autor obviňuje ukrajinské úřady ze všech druhů přestupků a zapomíná zmínit jeden malý detail – obyvatelstvo téměř všech území Ukrajiny hraničících s Maďarskem má maďarské pasy vydané (a nadále budou vytlačovány) Maďarské úřady. A nejde jen o prohlášení – jsou hrozbou pro národní bezpečnost státu.

A takové akce nejsou jen právem, jsou povinností státu bránit se, chránit své občany.

To ale platí nejen pro Ukrajinu, ale pro celou Evropu, která má možnost ještě jednou vidět a hlavně pochopit, čeho je Moskva schopná a co se od ní dá očekávat.

  Moskva otřásá Českou republikou. Odpověď české společnosti.

Je však lepší neočekávat, ale skutečně jednat, protože pouze adekvátní opatření mohou zemím Starého světa zajistit mír a bezpečnost.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com