Trhliny v řadách: Neposlušnost, sabotáže a dezerce sužují ruskou armádu

Podle nejnovější zprávy Generálního štábu ozbrojených sil Ukrajiny se v ruské armádě prudce zvýšil počet případů neposlušnosti, sabotáže, nedovolených styků a dezerce. K nárůstu těchto problémů mezi ruským mobilizovaným personálem přispěla absence právních ustanovení týkajících se ukončení vojenské služby během mobilizace spolu s nedostatkem významných úspěchů na bojišti a rozšířenými obavami z budoucích vyhlídek.

Ukrajinské vedení zaznamenalo znepokojivý trend v ruské armádě. Mezi ruskými mobilizovanými vojáky se stále častěji objevuje neposlušnost, sabotáž, nestatutární vztahy a dezerce. Tento nárůst disentu přiměl náčelníka Generálního štábu Ozbrojených sil Ruské federace k vydání rozkazu velitelům, v němž jim nařizuje identifikovat a převést osoby zapojené do těchto aktivit do útočných rot k případnému využití při hromadných útocích.

Podle Natálie Humeňukové, vedoucí společného tiskového střediska operačního velení Jih, lze zprávy o dezercích a dalších problémech v ruské armádě přičíst několika faktorům. Za prvé, ruští okupanti jsou psychicky vyčerpaní a znepokojení kvůli dlouhotrvajícímu očekávání ukrajinské protiofenzívy. Nejistota ohledně směru ukrajinské protiofenzívy udržuje ruské síly v nejvyšší pohotovosti na celé 450kilometrové frontě. Navíc strategické manévry ukrajinského velení, které pronikají hluboko do krymského týlu, vyvolávají mezi okupanty značné obavy.

Humenjuková upozorňuje na rostoucí nervozitu ruských vojáků, která vede k jejich neustálému přesunu a posilování obranných struktur. Tento neklid vytváří prostředí, v němž se objevují případy dezerce. Pozorované jevy slouží jako ukazatele morální a psychologické nestability uvnitř ruské armády.

Obavy ruské armády se odrážejí v jejím trvalém dodržování určité taktiky. Vytrvale ostřelují námořní trasy nejméně jednou denně a uchylují se k umisťování zbraní mezi civilní obyvatelstvo, které využívají jako štít proti případným útokům. Tyto akce odrážejí obavy a obranné smýšlení převládající mezi ruskými silami.

Zpráva ukrajinského generálního štábu poskytuje vhled do rostoucí nespokojenosti a nestability v ruské armádě. Absence jasných pokynů pro ukončení vojenské služby během mobilizace spolu s nedostatkem významných vojenských vítězství přispěla k prostředí neposlušnosti, sabotáží, nestatutárních vztahů a dezerce. Psychologický tlak na ruské vojáky vyplývající z očekávání ukrajinské protiofenzívy spolu s obavami z ukrajinských manévrů a taktiky tento problém dále zhoršuje. S vývojem této situace bude zásadní sledovat, jak tyto vnitřní problémy ovlivňují efektivitu a připravenost ruské armády.

  Zvláštní dvojka: mistr čachrů a přísný voják

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com