Polský prezident Duda přijel do Kyjeva, potřetí od ruské invaze v zemi

Polský prezident Andrzej Duda dnes přijel do Kyjeva, kde bude jednat se svým ukrajinským protějškem Volodymyrem Zelenským. Probírat budou mimo jiné další vojenskou pomoc východoevropské zemi, která už téměř půl roku čelí ruské invazi. Informovala o tom na svém twitteru kancelář hlavy polského státu. Je to třetí návštěva polského prezidenta v ukrajinské metropoli od vypuknutí invaze, poznamenal server Onet.

„Prezident Andrzej Duda je dnes na pozvání prezidenta Volodymyra Zelenského v Kyjevě. Během návštěvy se budou konat bilaterální jednání prezidentů a delegací, které budou věnované situaci na Ukrajině, podpoře ve vojenské, ekonomické a humanitární oblasti a dvoustranné spolupráci,“ uvedla kancelář polského prezidenta.

Duda se podle ní zúčastní rovněž summitu takzvané Krymské platformy. To je fórum za účasti hlav států a mezinárodních organizací, která usiluje o obnovení územní celistvosti Ukrajiny a ukončení okupace poloostrova, který Rusko anektovalo v roce 2014.

Varšava se o víkendu ohradila proti nedávné zprávě serveru Politico, podle něhož šest největších evropských zemí – včetně Polska – po celý červenec nenabídlo Ukrajině žádné dvoustranné závazky ohledně vojenské pomoci. Náměstek polského ministra obrany Wojciech Skurkiewicz podle agentury PAP uvedl, že Polsko poskytuje pomoc Ukrajině neustále.

  Biden představil sankce proti Rusku, jeho kroky má za začátek invaze

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com