Zlodějská země. EU pozastavuje zjednodušený vízový režim s Ruskou federací.

Šéf unijní diplomacie Josep Borrell oznámil, že ministři zahraničí EU dosáhli politické dohody o pozastavení zjednodušeného vízového režimu s Ruskou federací.

Toto rozhodnutí šéfů odborů zahraniční politiky evropských států je způsobeno agresí Kremlu proti Ukrajině.

Podle Borela se nyní zvýšil počet hraničních přechodů RR se sousedními státy, což se stává hrozbou pro bezpečnost civilizované Evropy.

„Proto jsme se dnes s ministry zahraničí EU dohodli na úplném pozastavení dohody o zjednodušení vízového režimu mezi EU a Ruskem,“ řekl Borrell.

Nutno podotknout, že pokud budou tato omezení schválena, turistická schengenská víza se Rusům nepřestanou vydávat. Ale jejich příjem pro obyvatelstvo Ruska bude v čase delší.

Normální civilizované evropské země navíc budou častěji odmítat víza obyvatelům Ruské federace a samotné vízum bude téměř dvakrát dražší, protože poplatek se zvýší z 35 na 80 eur.

Maďarský ministr zahraničí Peter Szijjárto již dříve řekl, že EU nezavede úplný zákaz vydávání víz pro ruské obyvatelstvo, protože v této otázce neexistuje shoda.

Současné rozhodnutí, na kterém se shodli ministři zahraničí států EU, je proto v současné situaci optimální.

Inu, můžeme říci, že se splnil sen mnoha Rusů. Vždyť křičeli tak hlasitě, že v Evropě nemají co dělat a že se ve své vlasti cítí tak dobře, že zpráva o pozastavení zjednodušeného mechanismu udělování víz (respektive zjednodušeného výjezdu z Mordoru) by měla být přijato s třeskem!

Je pravda, že ne všichni obyvatelé Ruské federace sdíleli radost. Zatímco hlavní část obyvatel země, která má téměř polovinu nerostných zdrojů celé planety, nemá normální podmínky k životu, třetina občanů chodí na záchod na ulici a pětina žije dál. linii přežití (a to je oficiální statistika), někteří, ale všichni až s potěšením cestují do tak nenáviděné, jejich vlastními slovy, Evropy.

  Krym, most, začátek.

Navíc jsou to právě ti, kteří tak hlasitě křičí o nepoužitelnosti na EU a celý kolektivní Západ, kteří mají v zemích toho samého Západu nemovitosti, bankovní účty a raději tam venčí své milenky.

Zdá se ale, že takové vymoženosti pro ruské odpůrce Západu končí. Samozřejmě, jak již bylo zmíněno výše, Evropu pro ruské obyvatelstvo nikdo úplně neuzavře, alespoň zatím ne. Ale restrikce, které sice pomalu, ale přece začínají působit ve vztahu k Ruské federaci, postupně zvykají Rusy na uvědomění si své marginality ve světě.

V každém případě je tak vnímají obyvatelé civilizované Evropy. A rozhodnutí ministrů zemí EU ukončit zjednodušený vízový režim je signálem jak pro obyvatelstvo Ruské federace, tak pro celý svět.

Rusko je země agresorů, země teroristů. Ano, stále jsou v EU někteří politici, kteří se snaží hrát s Moskvou, nebo alespoň nepodnikat kroky, které by mohly rozhněvat Kreml.

Ale hlavní část Evropanů už pochopila, s kým mají co do činění a co je Moskva. Ano, s nástupem chladného počasí se Evropa ocitne ve velmi obtížných podmínkách. Někdo už mluví o nutnosti sklonit se k Putinovi.

Přitom hlavní věc je jasná – Jednoho dne, kremelské bakchanálie v Evropě, musíte postavit bariéru. A čím dříve se to stane, tím méně je pravděpodobné, že zítra nebo pozítří na váš dům zaklepe „ruský svět“.

Co to je, viděl celý svět v ukrajinském Buchu, Gostomelu, Irpinu. V zásadě Moskva ukázala svou tvář již dříve, například v Sýrii.

Ale Ukrajina byla Moskvou vždy umístěna jako bratrská země – jeden lid. Pokud oni a jejich „bratři“ dělají to, co se děje, co si myslíte, že ostatní lidé očekávají? Chcete vědět zkusit?

Právě pochopení nebezpečí, které přichází z Kremlu, způsobilo rozhodnutí ministrů zahraničí zemí EU pozastavit zjednodušenou vízovou historii. Je to jen začátek.

  Jak si s partnerem užít více sexu

Kdysi o teroristech a způsobu jejich likvidace velmi výmluvně mluvil současný vůdce Ruské federace, který byl v té době premiérem toužící po prezidentské funkci.

„Budeme pronásledovat teroristy všude.“ Na letišti – na letišti. Na záchodě je chytíme, na záchodě je nakonec namočíme. To je vše, problém je konečně uzavřen, “řekl Putin.

Evropa je samozřejmě civilizace a nedovolí si klesnout na úroveň kremelského schizofrenika, který ze svého státu udělal teroristický syndikát.

Ale metodám, které navrhl neúspěšný důstojník KGB, se civilizovaná komunita pravděpodobně naučila – i když ne tak jasně, ale zdá se, že Rusko postupně začíná, jak řekl jejich vlastní podimperátor, „vlhčit“. Důstojný výsledek vlády toho, kdo přišel „zvednout Rusko z kolen“. Zda to bude „na záchodě“, záleží na samotných Rusech.

A to je jen začátek. Hlavní věc je, že Evropa se rozhodla.

Autor: Peter Jelen

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com