Putinův jaderný bluf na pozadí mobilizace v Ruské federaci

Od začátku totální války na Ukrajině Vladimir Putin, stejně jako mnoho ruských představitelů, politiků a propagandistů, pravidelně vyhrožuje Západu použitím jaderných zbraní, a to nejen na Ukrajině.

Putin věří, že status jaderné mocnosti otevírá prostor pro vojenskou beztrestnost. Sovětské vedení si ani za studené války nepřipustilo takovou rétoriku, jakou si dovoluje prezident Ruské federace, zaměřenou na možné použití jaderných zbraní.

Taková Putinova rétorika je spíše ze zoufalství, že Rusko s Ukrajinou nic nezmůže. Taktické jaderné zbraně Moskvě v obraně okupovaných území nepomohou. Pro Ukrajinu to nemá žádný odstrašující účinek.

Ruské jednotky na Ukrajině tak prořídly, že Putinovi nezbývá nic jiného, ​​než vyhlásit „částečnou mobilizaci“. Navzdory „jaderným hrozbám“ Kremlu oznámení mobilizace v Ruské federaci naznačuje Putinovu nejistotu použít jaderné zbraně na Ukrajině. Před měsícem byla pravděpodobnost mobilizace v Rusku považována za nižší než pravděpodobnost jaderného úderu.

Jaký má smysl, že Putin před zahájením jaderného úderu posílá na Ukrajinu statisíce Rusů na porážku?!

Ale přesto je třeba brát Putinovy ​​jaderné hrozby vážně, protože skutečnou strašlivou válku si asi před rokem v Evropě nikdo nedokázal představit.

Spojené státy již vyvíjejí možnosti, jak reagovat na ruské použití jaderných zbraní. Může se jednat o zničení Černomořské flotily Ruské federace, nejaderný rozsáhlý úder na ruské jednotky jak na území Ukrajiny, tak Ruska a podobně. Takové scénáře již byly Putinovi sděleny a měly by se především stát odstrašujícím prostředkem proti jadernému úderu.

Rusko již diplomatickou cestou obdrželo a bylo veřejně varováno na nejvyšší úrovni, zejména ze strany Spojených států, o nepřípustnosti následných hrozeb použitím jaderných zbraní a o katastrofálních důsledcích pro Ruskou federaci v případě jejich prvního použití.

  Tři scénáře, jak se bude pandemie vyvíjet do roku 2022: Tsunami, věčný virus nebo moře vlnek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com