RLI: Kreml hodlá obvinit Washington ze sabotáže na plynovodech

Očekává se, že Kreml v nadcházejících dnech zahájí mediální kampaň propagující zapojení USA do sabotáže, která bude jen sílit, až budou odkryty další důkazy o vině Ruska. Informoval Robert Lansing Institute.

„Rusko vyhodilo do povětří plynovody Nord Stream 1 a Nord Stream 2 v rámci operace, jejímž cílem je deaktivovat evropskou ekonomiku, rozmrazit a spustit Nord Stream 2 a vytvořit podmínky, které vylučují jeho další blokování, protože alternativní trasa již není funguje. Tento akt sabotáže přímo ovlivňuje energetický systém EU,“ píše RLI.

Institut Roberta Lansinga již v roce 2020 poukázal na aktivní průzkum prováděný Ruskou federací v souvislosti s přípravou možné podvodní sabotáže. Poté odborníci Institutu předložili verzi přípravy Kremlu na možné útoky na podmořské komunikační kabely. Na pozadí výbuchů na plynovodech Nord Stream 1 a Nord Stream 2 RLI přehodnotila dříve získaná data a dospěla k závěru, že Rusko zorganizovalo výbuchy plynovodů a mělo k tomu velmi závažné motivy.

„Očekává se, že Kreml v nadcházejících dnech zahájí mediální kampaň propagující verzi americké účasti na sabotáži, která bude jen sílit, až budou objeveny další důkazy o vině Ruska. Sabotážní útok na ropovod také potvrzuje přítomnost mnoha hrozeb, které ruské sabotážní skupiny představují pro provoz energetického transportu, který EU poskytuje energetické zdroje. Věříme, že se Rusko vrátilo k taktice a operacím studené války, které byly plánovány a praktikovány v případě rozsáhlého konfliktu se Západem,“ píše se v publikaci.

  Brexitová jednání pokračují, Johnson se sejde s von der Leyenovou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com