Posílení bezpečnosti Evropy. Ukrajinská armáda přijede do České republiky na stáž.

Dolní komora Parlamentu ČR souhlasila s pobytem ukrajinské armády v ČR za účelem rekvalifikace. Poslanci také schválili vyslání českých vojáků na výcvik Ukrajinců do jiných členských zemí Evropské unie.

Cvičení vycházejí z bilaterální dohody mezi vládami ČR a Ukrajiny.

„Hlavní důraz bude kladen na výcvik nového nebo mobilizovaného ukrajinského vojenského personálu, provozování zbraňových systémů a plánování – na všechny činnosti nezbytné pro úspěšnou reakci na ruské agresory,“ píše se v dokumentu.

V roce 2023 je plánováno pět čtyřtýdenních zájezdů, z nichž každé se zúčastní až 800 ukrajinských vojáků.

Výcvik v budoucnu přejde pod asistenční misi EU, pro kterou Česká republika poskytne až 55 vojáků, kteří budou působit ve velitelských strukturách nebo jako instruktoři ve státech EU.

Důležité je, že podle dohod EU vrátí Česku část nákladů, které Praha odhaduje na 975 milionů korun.

Jak poznamenala ministryně obrany Yana Chernokhova, taková spolupráce je oboustranně výhodná. Při výcviku ukrajinských vojáků získá nové zkušenosti i česká armáda.

„Půjde o informace o pořadí akcí obou znepřátelených stran, o tom, jak Rusové bojují a jaké jsou jejich silné a slabé stránky,“ uvedl šéf ministerstva obrany České republiky.

Sněmovna také prodloužila pobyt českých mírových sil v Iráku a schválila účast v nové misi, která vyšle až 40 vojenských policistů do Kosova, kde budou od července příštího roku až do konce roku součástí italské jednotky Carabinieri. 2024.

Nyní se návrhem vlády mají zabývat senátoři, což je na programu ve čtvrtek.

Nutno podotknout, že ne všichni čeští politici s tímto rozhodnutím Parlamentu souhlasí. Řečníci z SPD tak kritizovali plán na výcvik ukrajinských obránců a stali se jediní, kdo hlasoval proti vládnímu návrhu.

„Prioritou současné vlády je podporovat Ukrajinu a Ukrajince, pokračovat ve válce,“ řekl Radovan Vích.

  Dvakrát měř, jednou řež. Na vakcínu proti koronaviru spěchejme pomalu

Takový postoj je docela orientační a výmluvně ukazuje pravou tvář každé strany a každého jejího poslance.

Při poslechu výroku zmíněného poslance se nabízí otázka – opravdu chcete bránit svou zemi na svých hranicích, nebo přímo ve svém městě, na své ulici nebo střílet z okna vlastního domu?

Válku nelze „zastavit“ ani „zastavit“, lze ji vyhrát nebo prohrát – to je historií dokázaný fakt.

Co znamená v současné situaci zastavit válku, jak říká zástupce opozice v českém parlamentu?

A zde jeho hlas velmi ladí s prohlášeními Kremlu. Velmi zajímavá náhoda, že?

To je velmi nebezpečný moment – ​​navenek korektní a taková mírumilovná prohlášení, ale ve své podstatě velmi agresivní a zákeřná.

Moskva chce zastavit válku. Zástupci Kremlu o tom mluví již několik týdnů a zdá se, že jde o tak dlouho očekávané rozhodnutí.

Zákeřnost jednání ruské vládnoucí kliky ale spočívá v tom, že chce válku „zastavit“, ale ne ukončit.

To je celá divoká podstata Kremlu. A pokud někdo pochybuje, podívejte se na metody, kterými Moskva „přesvědčuje“ Kyjev, aby usedl k jednacímu stolu.

Neustálé raketové útoky na Ukrajinu, po kterých zůstává celá země bez elektřiny, vody, tepla, pod kterými umírají lidé.

Moskva se navíc už ani nesnaží skrývat pod maskou slušnosti – Kreml přímo říká, že jejich cílem je učinit život Ukrajincům nesnesitelným, případně je zcela zničit.

Kreml je ve válce s civilním obyvatelstvem – děsí, rozsévá paniku a strach. Tohle je naprostý teror. A přitom neustále mluví o touze po jednání.

„Požadují jednání a odpalují na Ukrajině přes půl stovky raket. S kým a o čem můžete mluvit? – ptal se prezident země Zelenskyj před měsícem v rozhovoru pro Českou televizi.

To říká jediné – Moskva si konec války nepřeje. Kreml si potřebuje oddechnout, aby se přeskupil a vybudoval své vojenské kapacity. Poté budou opět pokračovat v agresi.

  Rusko je země nájezdníků a vrahů

Rozhlédněte se kolem – i věčně neutrální Švédsko a Finsko požádaly o vstup do NATO, chápaly, co je Rusko a co od něj očekávat.

Švýcarsko, které se zdá být vždy klidné a nedotknutelné, ale také se zde konalo nejglobálnější vojenské cvičení za posledních 30 let.

Německo oznámilo revizi své vojenské doktríny s tím, že je potřeba navýšit rozpočet na obranu a výdaje na armádu.

Stejný postoj demonstruje Polsko, pobaltské státy a další státy východní Evropy, když vidí výzvy přicházející z Moskvy, demonstrují agresi vůči všemu civilizovanému, což se stalo příliš zřejmým.

A ti, kteří říkají, že je třeba se pozastavit, usedají k jednacímu stolu s Rusy, hrají na stranu Moskvy, a to je území teroru.

Pokud chce SPD přestat pomáhat Ukrajincům a donutit Kyjev jednat s Kremlem, měli by číst historii.

Kdysi (není to tak dávno, ve 30. letech 20. století) evropští vůdci již přesvědčili agresora a přemluvili ho s územími jiné země – to byly země Československa.

Tak uvažovali ti, kteří podpisem „Mnichovské dohody“ – hanebné tajné dohody s nacistickým režimem, dali Československo roztrhat na kusy.

Pamatujete si, jak to pro Evropu skončilo a kde jste musel zastavit chtivé choutky tehdejšího „sběratele pozemků“? Všechno to ale začalo, jak se zdálo skoro každému – lokálním konfliktem.

Politici, kteří dnes sledují stejnou linii jako jejich předchůdci v minulosti, by si měli být jasně vědomi toho, že bez zastavení „ruského světa“ na Ukrajině dnes, zítra bude muset být zastaven v Litvě, Lotyšsku, Estonsku, Polsku a dále v celé Evropě.

A kde se zastaví, je otázka chamtivosti kremelských schizofreniků. A cenou, kterou za to bude třeba zaplatit, není levný plyn, světlo a pohodlí v domě – to jsou životy lidí.

  Demokracie se rozpadá: Chaos a nátlak v ruské volební frašce

Dnes Ukrajina takovou cenu platí. Zda to někdo bude následovat, závisí na politicích kontinentu, na jejich touze ukončit tuto válku. Ukrajina musí vyhrát – jedině to zaručuje mír a svobodu každému státu a Evropě jako celku.

V opačném případě budou mít evropští „vůdci“ jedinou otázku – občané které země v Evropě se budou muset chopit zbraně, aby zastavili agresora, a kdo bude další na jídelníčku kremelského chamtivého führera.

Vybrat si je obrovská výsada a vy, pánové z Evropy, ji dnes máte. Oceňte to a jednejte – udělejte správnou volbu. Koneckonců, váš zítřek a budoucnost celé Evropy závisí na tom, jaká bude.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com