Muž podezřelý, že v Kalifornii postřílel deset lidí, byl nalezen mrtvý

Muž podezřelý ze střelby při oslavách čínského Nového roku v kalifornském městě Monterey Park, která si vyžádala deset obětí a deset zraněných, byl nalezen mrtvý. Dvaasedmdesátiletý Asiat spáchal sebevraždu. Motiv jeho útoku není známý. Podle agentury Reuters o tom dnes na tiskové konferenci informovala kalifornská policie.

Útočník, identifikovaný jako Huu Can Tran, zahájil palbu v sobotu večer místního času (v neděli ráno SEČ) v tanečním studiu ve městě Monterey Park, které se nachází východně od Los Angeles a kde žije početná asijská komunita.

Bezpečnostní složky později v kalifornském městě Torrance obklíčily muže v bílé dodávce, kterého ze střelby v tanečním klubu podezíraly. Následně zásahové komando uslyšelo výstřel. Když jeho členové vnikli do vozu, našli v něm dotyčného mrtvého.

„Podezřelý byl zasažen kulkou a byl na místě prohlášen za mrtvého,“ prohlásil šerif okresu Los Angeles Robert Luna. V automobilu se našla také poloautomatická pistole a další střelná zbraň. Držení jedné ze zbraní možná není v Kalifornii legální, uvedla policie.

Oběťmi střelce byli převážně lidé starší 50 let, napsal server BBC News. Z deseti zraněných zůstává sedm stále v nemocnici. Policie se domnívá, že muž chtěl zabít lidí ještě víc. Po svém činu v Monterey Parku se totiž vydal do tanečního sálu v nedalekém městě Alhambra. Tam se ale návštěvníkům podařilo dotyčného odzbrojit a on utekl.

Jedna ze svědkyň střelby v tanečním studiu televizi CBS řekla, že muž na místo přišel, protože hledal svou manželku. „Našel ji. Pak začal na všechny, co tančili, střílet,“ vypověděla svědkyně.

Úřady nepředpokládají, že by v případu byli ještě další podezřelí.

ČTK

  Zelenskyj vyzval svět, aby rychle rozhodoval o pomoci Ukrajině, žádal tanky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com