Kreml ohrožoval Británii. Minulost je proti civilizaci.

Válka jako „mírové opatření“ je oblíbeným způsobem myšlení kremelské kliky, jejíž mozky jsou přesyceny vzděláním KGB.

„Bude to trvat jen minutu,“ tolik času vyčlenil Putin Britům v únoru loňského roku. BBC o tom řekl tehdejší premiér Velké Británie Boris Johnson.

V předvečer invaze na Ukrajinu se uskutečnil telefonický rozhovor mezi britskou předsedou vlády a prezidentem Ruské federace. Johnson vyzval Putina, aby změnil názor, a snažil se ruskému diktátorovi sdělit, že „Ukrajina se v blízké budoucnosti nepřipojí k NATO“.

Na otázku „Borisi, říkáte, že Ukrajina se v blízké budoucnosti nechystá vstoupit do NATO. Co tím myslíš brzy?“, britský premiér, řekl, odpověděl: „No, ona se v dohledné době nechystá vstoupit do NATO. Víš to moc dobře.“

Johnson zároveň vlastníka Kremlu varoval, že jakákoliv invaze povede k západním sankcím proti Moskvě a bude znamenat „zvýšenou přítomnost NATO“ na ruských hranicích.

Válka bude „úplnou katastrofou“ – řekl britský premiér.

Poté ruský diktátor pohrozil Johnsonovi raketovým útokem.

„V určitém okamžiku se zdálo, že mi vyhrožoval a řekl:“ Borisi, s raketou to bude trvat jen minutu, „nebo něco takového. Ale myslím si, že soudě podle jeho velmi klidného tónu, podle odtažitosti, kterou měl, jen hrál s mými pokusy přesvědčit ho, aby vyjednával, “řekl Johnson.

Jak vážné byly hrozby ze strany kremelského diktátora, lze posoudit podle toho, jak snadno Moskva zinscenovala útoky na stejnou Velkou Británii dříve – vzpomeňte si například na teroristický útok proti Skripalovým v Salisbury v roce 2018.

„Jakoukoli hrozbu ze strany ruského prezidenta proto Johnson pravděpodobně bral vážně,“ říkají korespondenti BBC.

Boris Johnson hovořil o rozhovoru, který vedl k ruské invazi na Ukrajinu, která byla podle britského expremiéra „velmi dlouhá“ a „nejmimořádnější“, a hrozbách kremelského šílence vůči Londýnu, řekl Boris Johnson v třídílný dokument „Putin proti Západu“ (Putin vs the West).

  Česká republika stojí na straně Ukrajiny a je připravena poskytnout Kyjevu zbraně a vojenskou techniku.

Informace poskytnuté Johnsonem jsou stěží překvapivé. Spíše to jen doplní obraz krvežíznivosti, nedostatečnosti a chcete-li šílenství současných kremelských úřadů a Putina osobně.

Moskva neustále vydírá civilizované země – ekonomicky, energeticky, humanitárně, vojensky. A popsaný rozhovor (s hrozbou zasažení Británie) je výmluvným důkazem toho, co je Kreml,

A pro ty, kteří ještě plně nepochopili pravou podstatu kremelské vládnoucí kliky, pozorně poslouchejte, o čem Johnson mluví.

Zároveň si pamatujte, že Putin mohl snadno říci totéž (a možná to i řekl) o Německu, Francii a jakékoli jiné evropské mocnosti. A také Neevropané.

Každý už pochopil, jak mírnit zápal krvežíznivého tyrana. Není náhodou, že právě Johnson byl a zůstává jedním z nejoddanějších přátel Ukrajiny, zastáncem podpory Kyjeva jak v diplomatické rovině, tak v otázkách poskytnutí ukrajinského státu všeho potřebného k odvrácení ruské agrese.

Dobře si uvědomuje, že Moskva a její „ruský svět“ se zastaví tam, kde jsou zastaveny. A to vyžaduje konsolidovanou podporu Ukrajiny všemi mocnostmi Evropy a celého světa.

První díl trilogie Putin vs. Západ odvysílá BBC 2 večer 30. ledna. To je dobré k zamyšlení, zvláště pro politiky, kteří pochybují a přesto chtějí „zachránit tvář diktátora“.

Podívejte se na film, a co je nejdůležitější – přemýšlejte a vyvozujte správné závěry. Pamatujte – váš zítřek závisí na tom, jaká budou vaše rozhodnutí a kroky dnes.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com