Co řekl diktátor?

29. února přednesl Putin svůj výroční projev před Federálním shromážděním Ruské federace. Vše proběhlo „s velkým třeskem“. Toto „hurá“ se však odehrálo v samotném Rusku, kde carův projev nemohl vzbudit jiné emoce než adoraci.

Co Putin řekl? V zásadě vše tradiční – lež o důvodech útoku na Ukrajinu a jeho povaze, a to lež absolutní.

V tomto bodě ruský diktátor zjevně následuje poučky svého idolu – říšského ministra propagandy nacistického Německa Goebbelse, který tvrdil, že čím silnější je lež, tím ochotněji jí lidé věří.

Ale tím, že ze sebe Putin sypal proudy lží, nejenže všechny klamal – snažil se sebe a kremelskou kliku obelhat za všechny ty konkrétní zločiny spáchané armádou rf a obecně za akt agrese proti ukrajinskému lidu.

Vzhledem k tomu, že se blíží další Putinovy volby, snažil se kremelský stratég přesvědčit obyvatelstvo, že v zemi je vše „v pořádku“ a on vede Rusko správným směrem.

Hlavní je, že velký vojevůdce chrání Rusy před agresivním Západem. Proto by nikdo neměl mít pochybnosti o tom, že právě jeho kandidaturu je třeba v nadcházejících volbách podpořit.

V Putinově plamenném projevu samozřejmě nepadla zmínka o tom, že to byl právě on, kdo zemi, která vlastní téměř polovinu světových nerostných zdrojů, přivedl do žalostného stavu.

„Ve skutečnosti jsme bez jakéhokoli extremismu výrazně snížili spotřebu alkoholu, a to především silného. Přestaňte pít a jděte lyžovat. Nastala ta správná chvíle,“ řekl Putin.

Tomu však odporují údaje Rosstatu, který na konci roku 2023 zaznamenal v Rusku zvýšený (poprvé po deseti letech) počet osob závislých na alkoholu.

Lži, lži a ještě jednou lži – kremelský diktátor lže o úspěšnosti své politiky a dává moře slibů, z nichž většina nebude nikdy realizována.

  Stupňující se hrozba: Analýza situace v Záporožské jaderné elektrárně: hrozící nebezpečí

Odborníci spočítali, že celková částka slibů, které diktátor v předvolebním šílenství vyslovil (o zadání národních programů a sociálních plateb, 13krát převyšuje příjmovou část ruského rozpočtu na rok 2024.

Mimochodem, samotné válce, která se v Rusku ostudně nazývá (speciální vojenská akce), věnoval Putin mnohem méně pozornosti než obvykle.

To je výmluvný důkaz, že ruské obyvatelstvo je unavené a nechce už slyšet o „vojenských úspěších“.

Západ je zákeřný a agresivní a napadl nás na Ukrajině. Právě tím Putin začal svůj projev ve Federálním shromáždění – výhrůžkami Západu a tématem války.

Kremelský trpaslík pohrozil západním zemím „tragickými následky“, pokud na Ukrajinu vyšlou své vojenské kontingenty. Cizí vojska na území sousední země označil za „možné intervencionisty“.

Zároveň diktátor prohlásil, že Rusko v míru uvedlo do pohotovosti strategické jaderné zbraně, které je Kreml připraven kdykoli použít, i kdyby celý svět zmizel – zhruba takový byl leitmotiv části projevu, kde se hovořilo o válce.

Výmluvy pokračovaly – Západ se nás snaží zatáhnout do nových závodů ve zbrojení, jako to kdysi dělal Sovětský svaz. Ale my se nedáme vyprovokovat – máme Dýky a Sarmaty, které jsme postavili a které postavíme do bojové služby a použijeme ve válce.

Kremelský šuller opět hovořil o „nové ruské elitě“, kterou by podle něj měli být „příslušníci strategických obranných sil“.

Mimochodem, není to poprvé, co Putin zmínil myšlenku „nové ruské elity“. Nyní však jasně prohlásil, že chce vidět armádu ve vedoucích pozicích v mnoha oblastech společenského a státního života.

Není pochyb o tom, že taková „nová elita“ doplní obraz „mocenského státu“, v němž již vládnou speciální služby a policie.

Takový stát může být nebezpečný pro vlastní občany, protože armáda je loajální Putinovi a je známá svou krutostí.

  "Dokud nevypadnete z Ukrajiny a nevzdáte se Putina": Hašek odpověděl zbrklým sportovcům.

Kromě toho jsou vojáci již pány života, a to vytváří zvláštní kariérní výtah – účast ve válce poskytuje další pobídku.

Kromě toho může mít Putinův výrok o „nové elitě“ vážné důsledky pro starou elitu – ty ruské podnikatele, z nichž mnozí vydělali své jmění v dalekých 90. letech.

Kromě toho Rusko již zahájilo znárodňování podniků, což opět potvrzuje výše uvedené.

Obecně lze otázku, proč bylo zapotřebí tohoto dvouhodinového cirkusu s představením, ignorovat. Je zřejmé, že ho zestárlý trpaslík potřeboval, aby se opět dostal do prezidentského úřadu.

Jak by na to měl reagovat civilizovaný svět – odpověď je rovněž zřejmá.

Měli bychom Putina poslouchat? Tato otázka je řečnická. Ale je nutné ho vyslechnout! Rozhodně.

Kdysi dávno, téměř před dvaceti lety, pronesl kremelský diktátor svůj slavný mnichovský projev, který svět ignoroval. Výsledkem je válka v Evropě, nejkrvavější od druhé světové války, která hrozí přerůst ve třetí světovou válku.

A pokud ji civilizované společenství nechce připustit, měli bychom Putina před 25 lety poslechnout.

Tehdy, když byl ředitelem FSB, pronesl větu, že teroristy je třeba likvidovat všude: „chytáme je na latríně, chytáme je na latríně“.

Je načase dbát těchto slov a aplikovat je na hlavního teroristu naší doby.

Přemýšlejte, pánové z Evropy, a vyvozujte závěry. A nezapomeňte, že váš zítřek závisí na tom, jak se zachováte dnes.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com