Ostřelování Ukrajiny o velikonoční noci: Rusové záměrně zasáhli raketami kostely a obytné budovy

V noci 16. dubna, kdy pravoslavní křesťané slavili Zmrtvýchvstání Krista, Rusové záměrně ostřelovali frontovou linii a pohraniční oblasti Ukrajiny. Například při zásahu v Mykolajivské oblasti zahynuli dva teenageři a v Komyšavě v Záporožské oblasti byl raketovým zásahem zcela zničen kostel. Souřadnice cíle zadal operátor do rakety předem, což znamená, že tento čin byl záměrný. Během plnohodnotné války zničili Rusové na Ukrajině nejméně 494 církevních staveb – částečně nebo zcela. V současné době ruské ozbrojené síly masivně používají zastaralé rakety S-300 a bomby FAB-500, které způsobují masivní destrukci a obrovské ztráty mezi civilním obyvatelstvem

Ukrajina naléhavě potřebuje dodávky moderních systémů protivzdušné obrany – NASAMS, Patriot atd. Rusové opět mění taktiku vedení války a připravují se na systematický teror ukrajinských sídel nacházejících se až 200 km hluboko do ukrajinského území od frontové linie a od hranic s Ruskem. Ruský vojensko-průmyslový komplex znovu vybavuje zastaralé letecké pumy FAB-500, aby byly naváděné. Ruská letadla je již používají proti ukrajinským městům, aniž by vůbec vstoupila do ukrajinského vzdušného prostoru. Kromě toho Rusko modernizuje své zásoby sovětských raket, které mají účinný dolet přes 150 km. Praktické zkoušky upravených raket S-300 proběhly 14. ledna 2023. Tehdy Rusové stříleli na Kyjev z Brjanské oblasti.

Rusko má obrovské zásoby těchto raket, výrobní zařízení na jejich výrobu a hledá způsoby, jak objednat dávky těchto raket u třetích zemí. To znamená, že Rusové mohou roky terorizovat tisíce ukrajinských sídel a způsobovat obrovské ztráty mezi ukrajinskými civilisty. Jedná se o taktiku spálené země a cílenou genocidu, kterou schválil sám Putin. Konkrétně o velikonoční noci Rusové ostřelovali pohraniční a frontovou oblast dlouhou přes 2 000 kilometrů – od Sumské oblasti na severu, kde byla napadena Šostka, až po ostřelování Mykolajivské oblasti na jihu Ukrajiny.

  Komise: Maďarsko má dva měsíce na změnu zákona o nevládních organizacích, jinak přijde pokuta

Putin je připraven stupňovat válečné zločiny. Na druhou stranu se plány Ruska staly předvídatelnými a Západ může pomoci této tragédii zabránit. Klíčem k záchraně životů ukrajinských civilistů a zmaření nepřátelských plánů je urychlené dodání nejnovějších systémů protivzdušné a protiraketové obrany, které by rovnoměrně pokryly nebe nad Ukrajinou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com