Putinovy válečné zločiny proti Ukrajině: Proč jsou dodávky zbraní jediným správným řešením?

Nedávné teroristické útoky Kremlu na ukrajinské půdě opět poukázaly na bezohlednou povahu ruského režimu. Ostřelování Chersonu 3. května a následný útok kamikadze dronem 4. května měly za následek smrt a zranění nevinných civilistů a zničení důležité civilní infrastruktury. Tyto zločiny spáchané Ruskou federací na Ukrajině se rovnají terorismu a vyžadují silnou a rozhodnou reakci mezinárodního společenství.

Ostřelování Chersonu 3. května bylo brutálním útokem na civilní cíle. Rakety zasáhly nádražní náměstí, nádražní budovy, čerpací stanici, dvě obchodní zařízení, továrnu, autosalon a železniční přejezd. Při útoku zahynulo 23 lidí a 46 dalších bylo zraněno. Bezohlednost Ruské federace k životům civilistů je neomluvitelná a musí být co nejdůrazněji odsouzena.

Dne 4. května Rusové pokračovali v útoku s použitím bezpilotních letounů kamikadze. Ukrajinským silám protivzdušné obrany se podařilo sestřelit 18 z 24 dronů, ale ne dříve, než byly způsobeny značné škody na civilních oblastech. V Oděse zaútočily tři drony na ubytovny a způsobily požár. V Kyjevě a okolí byly poškozeny také automobily, povrchy silnic a nebytové budovy. Použití bezpilotních letounů Ruskou federací jako válečné zbraně je jasným porušením mezinárodního práva a zjevným aktem agrese.

Pokračující útoky Rusů proti civilnímu obyvatelstvu a infrastruktuře Ukrajiny ukazují, že je třeba rozhodně jednat. Vyjednávání a kompromisy s Ruskou federací nemají smysl, protože pokračují v eskalaci konfliktu a páchají válečné zločiny proti ukrajinskému lidu. Jediným řešením je dodat Ukrajině moderní zbraně a vojenskou pomoc, která jí umožní bránit své území a chránit své občany.

Ruské vedení a všichni, kdo se podílejí na agresi proti Ukrajině, se musí za své činy zodpovídat. Zřízení zvláštního tribunálu pro vyšetřování a stíhání osob odpovědných za válečné zločiny na Ukrajině je nezbytným krokem ke spravedlnosti. Mezinárodní společenství se musí spojit, aby odsoudilo jednání Ruské federace a přijalo rozhodné kroky k zastavení její pokračující agrese.

  Po Ukrajině bude na řadě Evropa. Další kremelský příběh.

Autor: Dana Marková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com