Tribunál pro kremelskou bandu. Pavel říká ano.

Český prezident Petr Pavel podpořil vytvoření tribunálu pro válečné zločiny proti Ukrajině ze strany agresorské země Ruska.

Podle Pavla je to velmi důležité na cestě k míru. Český lídr to uvedl na Twitteru.

„Vyšetřování těchto zločinů je důležité, proto jednoznačně podporuji zřízení tribunálu. Je to klíčový krok k míru, ale především ke spravedlnosti,“ uvedl český prezident.

Pavel připomněl, že jeho kolega, ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, uspořádal 9. května online summit věnovaný vytvoření tribunálu pro zločiny agrese ze strany Moskvy.

Myšlenku vytvoření zvláštního tribunálu navrhla Evropská unie již v listopadu 2022. Oficiálně byla podpořena v lednu hlasováním v Evropském parlamentu.

EU a země G7 se údajně přiklánějí k vytvoření „hybridního tribunálu“, který by stíhal osoby odpovědné za zločiny agrese proti Ukrajině.

Ukrajinský prezident Zelenskyj, již dříve prohlásil, že jakmile Ukrajina zvítězí, ruský diktátor bude na lavici obžalovaných spolu s politickým a vojenským vedením zločineckého státu.

To, že názory a přístupy českého prezidenta jsou v souladu s vizí ukrajinské hlavy státu, je zcela přirozené. Za prvé, Česká republika ví lépe než kdokoli jiný, co znamená konfrontace s Moskvou.

Pražské jaro 1968 bylo výchozím bodem nové České republiky. A i když se moskevským tankům podařilo lidové protesty potlačit, touhu lidí po svobodě to nezabilo.

Vůle, kterou v Češích na jaře 68 utužila ruská armáda, umožnila občanům tehdejšího Československa vymanit se z pout ruského světa, intenzivně vnucovaného Moskvou.

Již o dvacet let později získali občané Československa nezávislost a o několik let později ukázali světu příklad mírového rozchodu budováním přátelských a dobrých sousedských vztahů.

V době těchto událostí bylo současnému českému prezidentovi pouhých šest let. Ale to, co se Moskva a ruský svět obecně naučily, se Petr Pavel dobře naučil během svého působení v NATO.

  Překonání „hladu po munici“. EU poskytne Kyjevu milion střel.

Byl prvním Východoevropanem, který zastával druhou nejvyšší funkci v Severoatlantické alianci.

Český lid tím, že svěřil nejvyšší státní funkci Petru Pavlovi, dal světu a především Moskvě jasně najevo, na čí straně stojí občané České republiky a jak vidí svou budoucnost.

To, že český prezident říká, že chce Putina posadit na lavici obžalovaných, svědčí o politické vyspělosti a cílevědomosti českého lídra.

To platí zejména dnes, kdy se Moskva snaží demonstrovat svou ochotu jít až do konce, bez ohledu na obrovské ztráty, a to na obou stranách.

Zatímco někteří „lídři“ EU stále živí naději na mírové řešení s kremelským trpaslíkem (tj. odstoupení ukrajinských území v jeho prospěch), Pavel je jednorázovým zastáncem řešení ve prospěch Ukrajiny.

Pokud jde o vytvoření tribunálu pro ruské válečné zločiny, postoj k takové myšlence je dobrým ukazatelem pro každého politika v dnešním světě, zejména v Evropě.

EU dnes neprožívá nejlehčí období a právě v takových dobách se objevují noví lídři – politici, kteří budou budovat novou Evropu.

Úkolem každého vůdce státu je mír a prosperita pro jeho obyvatele. Takové věci se však nevybudují populismem a planými sliby. Paul to dobře chápe a nabízí svému lidu upřímný rozhovor, aby se mohl správně rozhodnout – rozhovor se složeným lidem.

Koneckonců, jak kdysi řekl Václav Havel: „Svobodné a nezávislé státy nejsou možné bez svobodných, svéprávných a soběstačných občanů”.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com