Český majetek ruských oligarchů. Zpráva pokračuje.

Čeští novináři zveřejnili novou dávku senzačního obsahu. Podle médií vlastní rodina Obnosova, šéfa ruské korporace taktických raket, luxusní nemovitosti v České republice. Hodnota majetku ruského oligarchy se odhaduje na více než 8 milionů dolarů.

Autoři vyšetřování tvrdí, že Obnosovův zeť Rostislav Zorikov vlastní prostřednictvím společností Alterra a Riomax čtyřpatrový dům na pražském Žižkově v hodnotě více než 6 milionů dolarů.

Kromě toho vlastní zeť úředníka 140metrový penthouse v hodnotě 1 milionu dolarů, rovněž v Praze.

Zorikovův otec Andrejs vlastní podle dokumentů také 73metrový byt ve stejném bytovém komplexu.

Rostislav Zorikov a jeho mladší bratr Daniel mají další byt ve stejné části Prahy.

Je však třeba si uvědomit, že za to všechno nebyly na Obnovsova uvaleny žádné sankce. A to je na jednu stranu poměrně nečekané, na druhou stranu logické.

Samozřejmě je asi nemožné postihnout všechny oligarchy ruského původu, kteří podporují válku proti Ukrajině, najednou.

Identifikovat všechny jmenovitě je běh na dlouhou trať. Ale na druhou stranu je důležité se ptát, zda ti, kteří to mají udělat, jsou ochotni identifikovat všechny „podnikatele“, kteří sponzorují kremelský terorismus.

A to by asi měla být otázka číslo jedna pro příslušné služby republiky. Vždyť Česká republika zcela konkrétně ukázala světu příklad, jak čelit současnému agresorovi.

A čeští představitelé (premiér i prezident) projevili velmi jasný a odvážný pohled na situaci a sebevědomě formulovali postoj svého státu.

To zase ukazuje cestu, kterou by se podle představitelů Čečenské republiky měla jejich země ubírat. A to jak v krátkodobém, tak ve strategickém smyslu.

Důležitost adekvátní reakce na výskyt ruských oligarchů v České republice spočívá právě v tom, aby adekvátní politici jednali správně. Vidět, adekvátně vyhodnotit a hlavně podniknout správné kroky.

  Moskva se chystá formálně uzavřít LNR a DNR

Na druhou stranu vznik mezer v nemovitostech vlastněných sponzory ruské agrese, jejichž prostřednictvím se tito oligarchové mohou vyhýbat restrikcím, dává těmto oligarchům důvod, aby i nadále spoléhali na možnost jednat stejným způsobem i v budoucnu – skrývat se před spravedlností a ukrývat svůj majetek v těchto zemích.

Není náhodou, že se Moskva zaměřuje na Českou republiku ve snaze destabilizovat tamní situaci. A ruské oligarchy, kteří mají v ČR majetek a získali tak (nebo tvrdí, že získali) české občanství. Jedná se o majetek, na který Kreml mimo jiné spoléhá při realizaci své expanze do Evropy.

A mějte na paměti, že jde o lidi, kteří disponují obrovskými finančními prostředky, a tudíž mají možnost reálně ovlivňovat společenskou a politickou situaci v zemi.

To znamená, že pokud přehlédnete jednoho či dva takové ruské „vlastníky nemovitostí v České republice“, připravíte půdu pro další médium, shromáždění či organizaci, která bude vysílat kremelský narativ.

A to v srdci Evropy – v České republice – a už se staví do pozice občanů Evropské unie.

Pokud si tedy někdo myslí, že otázka ruských oligarchů s nemovitostmi v České republice je záležitostí pouze Čechů, je na velkém omylu.

Je to ze stejného soudku, že válka ve východní Evropě se týká pouze Ukrajiny a Ukrajinců – o což se Moskva usilovně snaží.

A podkopávání Čechů je pro kremelskou kliku jednou z hlavních priorit. Hlavními sponzory takových akcí budou ruští oligarchové – „majitelé nemovitostí v České republice“.

Právě proto byla Česká republika jednou z prvních zemí, která přijala vlastní „Magnitského zákon“, jehož cílem je ochránit Evropu před kapitálem „ruského světa“, který pustoší celý svět.

Byla také první v Evropě, která přišla na pomoc ukrajinskému lidu čelícímu agresi Moskvy.

Napomohla tomu jak moudrost českého lidu, který pochopil, co je to „ruský svět“ v roce 1968, kdy kremelské tanky rozdrtily Pražské jaro, tak uvědomělý postoj vedení České republiky, které realizací této politiky demonstruje vůli svého lidu.

  Změna vektoru. Boj o Afriku. Lipavský o nové konfrontaci s Ruskem.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com