Pavel dnes zhodnotí svých prvních sto dnů v úřadu

Prezident Petr Pavel bude dnes bilancovat prvních sto dní ve funkci. V plánu má tiskovou konferenci a setkání s premiérem Petrem Fialou (ODS). Předseda vlády půjde po středečním oznámení konce Zdeňky Nekuly (KDU-ČSL) na místě ministra zemědělství na už dříve naplánovanou schůzku na Hradě s plánem změny ve vedení resortu. Podpořil nominaci dosavadního šéfa lidovecké frakce Sněmovny Marka Výborného. Pavel zatím záležitost nekomentoval.

Od března, kdy Pavel vystřídal na Hradě Miloše Zemana, bude změna ve vládě čtvrtou v řadě. Den poté, co se ujal funkce hlavy státu, jmenoval Pavel ministrem životního prostředí Petra Hladíka (KDU-ČSL). V květnu po rezignaci Vladimíra Balaše (STAN) jmenoval ministrem školství Mikuláše Beka (STAN), který do té doby zastával funkci ministra pro evropské záležitosti. Tím jmenoval Martina Dvořáka (STAN).

Od inaugurace na začátku března Pavel jmenoval také tři ústavní soudce, s jejichž nominací uspěl v Senátu. Politologové na jeho dosavadním působení oceňují hlavně jeho snahu zprostředkovávat diskusi mezi vládou a opozicí, otevírat Hrad občanské společnosti a koordinovat zahraniční politiku s kabinetem.

ČTK

  Pavel odmítl, že by s podpisem u penzí otálel, vládě vytkl malé informování

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com